Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Branka Boleslavi byla dnes zakletá

13.01.2017 · Tomáš Vacho
V rámci osmatřicátého kola Tipsport extraligy zavítal pod Javorový tým z Mladé Boleslavi. Středočechům se náramně povedl vstup do zápasu, když ve třetí minutě vedli již o dvě branky. Třinec se sice snažil, dvakrát trefil tyč, ale recept na soupeřovu branku nakonec nenašel, naopak ještě jednou kapituloval.
38.kolo, pátek 13.1.2017
Třinec
Ml. Boleslav
0:3
Třetiny: 0:2, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 3. Klepiš (Ďurač, Bernad), 3. Musil (Hyka), 33. Hyka (Trončinský, Lenc). Rozhodčí: Adam Kika, Robin Šír – Jiří Gebauer, Vít Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. Diváci: 4252. Střely na branku: 36:29. Zblokované střely: 21:11. Hity: 8:5. Vhazování: 41:28.  
Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, Hrabal, Krajíček, M. Doudera, Nosek – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Petružálek (A), Marosz, Hrňa – Chmielewski, Špirko, J. Sýkora
Maxwell (Halász) – T. Voráček, Stříteský, Trončinský, Holub, Kučný, Bernad, Hanzlík (C) – Lenc, Musil, Hyka – Vampola (A), Klepiš, Pabiška (A) – Pospíšil, Žejdl, Jonák – Jiránek, Urban, Ďurač

Komentář k zápasu

Středočeši přicestovali do Třince jako papírově slabší soupeř, ale do zápasu vlétli jako uragán. Již ve třetí minutě se jim totiž podařilo vsítit dvě branky, které od sebe dělilo pouhých devět vteřin. Nejprve se po Ďuračově přihrávce střelou z pravé strany prosadil Jakub Klepiš, ihned po následujícím vyhraném buly pak ujel Hyka, který předal kotouč do výhodné pozice Pavlu Musilovi a ten se taktéž nemýlil.

Třinec tak musel hned od začátku dotahovat dvoubrankové manko. Již na začátku šesté minuty zabránil snížení hostující brankář Maxwell, který zlikvidoval jak pokus Marosze, tak i Linhartovu dorážku.

Domácí kousali, ale i nadále byla branka soupeře zakletá - ve třinácté minutě se o tom přesvědčil i Adamský, který se elegantně zbavil obránce a z dobré pozice vypálil pouze nad branku hostů.

V patnácté minutě se do puku opřel Nosek, ale Maxwell zlikvidoval jak jeho střelu, tak i dorážku Sýkory. Do šaten se tak po první siréně šlo za dvoubrankového rozdílu.

Boleslav na začátku druhé periody potvrdila, že vstupy do třetin jí dnes opravdu svědčí. V prvních sekundách totiž málem opět udeřila, když Voráčkovo nahození těsně před Hrubcem tečoval centimetry mimo branku.

V polovině zápasu se domácí dopracovali k dosavadní největší šanci. Doudera nahazoval puk od levého mantinelu, přičemž jeho trajektorii jemně změnil Petružálek. Maxwell však opět předvedl bleskový zákrok a zůstal stále nepřekonán.

Ke slovu se tak opět dostali hosté a znovu soupeři dali lekci z produktivity. Rychlý brejk dal příležitost Trončinskému poslat načechraný fotbalový centr z levé strany na hůl Tomáše Hyky, který ještě ve vzduchu sklepnul puk mezi Hrubcovy betony a přidal tak třetí zářez.

V jednačtyřicáté minutě byli Oceláři znovu blízko ke vstřelení první branky, ale Adamského projektil z levé strany skončil pouze na břevnu. Následně se k dorážce mohl dostat ještě Irgl, ale nezkrotil poskakující puk.

V šestačtyřicáté minutě za Maxwellem pak zvonila tyč znovu, tentokrát ale byl smolným střelcem Kane.

Oceláři se pak snažili ještě vykřesat nějakou naději, defenzíva soupeře však již byla bezchybná a soupeř si tak dokráčel pro tři body bez dalších komplikací.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Nepovedený úvod zápasu určil celý průběh. Nepovedlo se nám skórovat, naopak soupeř dvakrát během chvilky udeřil. Další průběh už by vyrovnaný, chvílemi jsme měli víc ze hry. Dnes nám ale nebylo souzeno, nedali jsme gól, nezasloužíme si proto vyhrát. Musíme na tohle utkání rychle zapomenout, před námi je derby a v neděli to můžeme odčinit.

Boris Žabka (BK Mladá Boleslav): Měli jsme dobrý vstup do utkání, povedly se nám dva góly. Chtěli jsme si pohlídat střední pásmo, což se dařilo, to byl klíč k vítězství. Ke konci jsme byli pod tlakem, byli jsme často vylučovaní, ale musím tým pochválit za bojovnost. Jsme moc rádi, že vezeme tři body.