Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Těsná výhra. Oceláři udolali Plzeň fotbalově 1:0

08.12.2016 · Daniel Ježek, Jan Picka
Oceláři sehráli duel osmadvacátého kola v netradičním termínu. Předehrávka na plzeňském ledě přinesla taktickou bitvu, kterou ozdobila jen jedna přesná trefa. Tu zaznamenal útočník Slezanů Rostislav Marosz, sedmé čisté konto zapsal Šimon Hrubec! Oceláři tak z indiánského hájemství vezou tři body!
28.kolo, čtvrtek 8.12.2016
Plzeň
Třinec
0:1
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:1  Branky a nahrávky: 57. Marosz. Rozhodčí: Hradil, Pešina – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 075. Střely na branku: 31:29. Zblokované střely: 13:14. Hity: 20:12. Vhazování: 37:32.  
HC Škoda Plzeň: Machovský – Frühauf, Čerešňák, D. Sklenička, P. Kadlec (A), Pulpán (A), Slovák – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Lev, Stach, Kratěna (C) – Hrnka, Koreis, Vondráček – Johnson, Preisinger, Indrák.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, Hrabal, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Bartko – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – J. Sýkora, Špirko, Martin Růžička.

Komentář k zápasu

Úvodní třetina utkání mezi Škodovkou a třineckými Oceláři nenabídla příliš hokejové krásy. Vlastně se na ledě během prvních dvaceti minut nestalo příliš věcí, které by stály za zmínku. Oba celky se snažily hrát dopředu, ale skoro pokaždé je srazily nějaké zbytečné a nevynucené chyby. Například indiáni se několikrát dostali do ofsajdu, i když se jejich akce slibně rozvíjely, tak byly ukončeny už v zárodku. Hned ve druhé minutě jim byla nabídnuta možnost hrát v přesilové hře, ale rány Dominika Kubalíka a Petera Frühaufa nakonec hostujícího gólmana Šimona Hrubce neohrozily.

Následně měli dvě početní výhody i Třinečtí, ale indiáni zvládli nepříznivé situace v klidu, Matěj Machovský v západočeské svatyni nemusel předvádět těžké zákroky. Naopak do útoku se v oslabení dostali domácí borci. Jakub Koreis se probojoval až k brance Hrubce, po jeho akci nepříjemně pálil Kubalík, poté to zkoušel i prvně jmenovaný a celou akci zakončil tvrdou ranou od modré čáry obránce Peter Čerešňák. Touto příležitostí první třetina i skončila, všichni na stadionu doufali, že od další části už se bude hrát zajímavější hokej.

A tak se i stalo! Druhá dvacetiminutovka nabídla pěkný hokej, šancí bylo k vidění opravdu hodně, hlavně tedy na straně domácí Škodovky. Pojďme to ale vzít postupně. První velikou možnost měl Ocelář Martin Adamský, ten si však se svým bekhendovým blafákem na brankáře Matěje Machovského nepřišel. Poté už byli aktivnější Západočeši. Tomáš Vondráček šikovně přihrál při přečíslení na svého kolegu z útoku, kterým byl Jakub Koreis, ale proti jeh nepříliš prudké ráně se včas vymrštila lapačka Šimona Hrubce.

Poté se připomněl také obávaný střelec Třince Martin Růžička. Ten v zajímavé pozici hledal mezeru mezi betony Machovského, nicméně plzeňský gólman se opět vyznamenal a i nadále držel čisté konto. A další šanci si připisovali na pažbu jen indiáni. David Stach bezvadně prošel okolo třineckého obránce, ale Tomáš Vondráček z mezikruží nepropálil hradbu před sebou. Vůbec největší možnost zápasu měl obránce Lukáš Pulpán. Jaroslav Kracík zavezl kotouč po pravé straně do útočného pásma, najížděl mu Kubalík, ale domácí 81 ještě viděla v další vlně připraveného Pulpána. Ten obdržel přesný pas a poté napálil tyčku třinecké klece! Parádně chytajícímu Šimonu Hrubcovi tedy pomohlo i štěstí.

Začátek třetí třetiny byl velmi vyrovnaný. Třinec se však záhy dostal do obrovském příležitosti. Úplně sám před Matějem Machovským se zjevil bývalý Plzeňák Ján Sýkora, leč svižný pokus slovenského útočníka šel moc vysoko nad branku západočeského celku. A následně mohlo opět zaplakat oko plzeňského fanouška, protože Jakub Lev to při své akci, kdy jel sám na Hrubce, udělal prostě skvěle, nicméně znovu napálil jen tyč třinecké klece!

Urputná bitva pokračovala i nadále a vypadalo, že se schyluje k bezbrankovému výsledku utkání. 3 minuty a 52 sekund před koncem základní hrací doby se však celkem šťastně odrazil kotouč před brankoviště, tam číhal připravený Rostislav Marosz, který si v klidu zpracoval puk a jako první odčaroval kouzlo Matěje Machovského, který v duelu předváděl neskutečný výkon. Poté to tedy logicky Škodovka zkoušela v šesti, když odvolal gólmana na střídačku. Šimon Hrubec však zůstal nepřekonán a vychytal již sedmou nulu v letošní sezoně.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Hodnotí se mi to těžce. V první třetině to bylo takové nervózní, ale i tak jsme se snažili hrát. Ve druhé třetině jsme soupeře přestříleli, ale gól bohužel nedali. Dobře jsme zvládli oslabení. Snažili jsme se dobře držet střední pásmo, protože Třinec má kvalitní hráče a je silný na kotouči. Bohužel ve třetí třetině jsme udělali jednu chybu a dostali z toho gól. Nemůžu z toho ale mančaft vinit, kluci se snažili. Třinec byl favorit, my odehráli solidní utkání, ale bez gólu je to samozřejmě těžké. A ten bojkot fanoušků ve druhé třetině? Nevím, co se tam dělo, ale překvapilo nás to. Snažili jsme se to nějak nevnímat a koncentrovat se na naši hru."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Předně musím pochválit celý tým za koncentrovaný výkon. Opravdu jsme to dozadu odehráli parádně a domácím nedovolili vstřelit gól. Ve třetí třetině se nám pak podařilo odskočit, udržet to. Za tři body jsme velmi rádi."