Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Po vybojovaném obratu získávají bod navíc Oceláři

04.12.2016 · Tomáš Vacho
V rámci sedmadvacátého kola Tipsport Extraligy přivítal Třinec na svém ledě pardubické Dynamo. Hosté vedli již od třetí minuty, Třinec srovnal krok ve třinácté minutě. Nerozhodný stav však vydržel zhruba minutu, aby se vedení ujali znovu hosté. Oceláři utekli hrobníkovi z lopaty v pětapadesáté minutě Draveckého trefou a zápas dospěl do prodloužení. V něm vystřelil druhý bod navíc svou druhou brankou David Nosek.
27.kolo, neděle 4.12.2016
Třinec
Pardubice
3:2p
Třetiny: 1:2, 0:0, 1:0 - 1:0  Branky a nahrávky: 13. Rákos (Roth, Dravecký), 55. Nosek (Marosz, Dravecký), 63. Nosek (Kreps, Hrňa) – 3. P. Sýkora (Tomášek, Hubáček), 15. Poulíček (P. Sýkora). Rozhodčí: Robert Čech, Oldřich Hejduk – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. Diváci: 4095. Střely na branku: 43:18. Zblokované střely: 17:6. Hity: 11:9. Vhazování: 40:22. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.  
Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, Kania, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Doudera – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – J. Sýkora, Špirko, Martin Růžička
Kacetl (Martin Růžička) – Ščotka, Schaus, Čáslava (A), Nedbal, Ovčačík, Leduc, Bokroš, Havlík – Hubáček (A), Tomášek, P. Sýkora (C) – Mallet, Nahodil, Poulíček – M. Kaut, T. Kaut, Panna – Beran, Zadina, Rohlík

Komentář k zápasu

Východočeši do zápasu vlétli jako uragán. Během prvních dvou a půl minut se do dobrých šancí dostali Mallet s Rohlíkem, ale brance zabránilo nepřesné zakončení, respektive pozorný Hrubec.

V čase 2:50 se však již měnilo skóre. Tomášek v brejkové situaci nabídnul kotouč Petru Sýkorovi a ten využil špatného výhledu třineckého gólmana. V šesté minutě mohli hosté vést již o dvě branky, ale Leduc bombou od modré čáry trefil pouze pravou tyč Hrubcovy brány.

Třinec se po chvíli z nepříznivého vývoje oklepal a srovnal hru. Ačkoliv herně nedominoval, podařilo se mu ve třinácté minutě srovnat. Roth totiž našel prudkou příhrou Daniela Rákose, který již měl snadnou práci v podobě usměrnění kotouče za bezmocného Kacetla.

Jenže vyrovnaný stav vydržel jen něco málo přes minutu, ke slovu se znovu přihlásily Pardubice. Puk na modré čáře přebral Patrik Poulíček, vybruslil mezi kruhy a odsud vyslal nejpřesnější možnou střelu, která vymetla pavouky v Hrubcově kleci.

Po zajímavé první třetině přirozeně přišla třetina druhá, která však žádné branky nepřinesla. I dobrých šancí bylo poskrovnu – za zmínku stojí pouze dvě ze dvouminutového období před polovinou zápasu a obě byly z holí třineckých hráčů. Nejprve v dobré šanci nezkrotil skákavý puk při přesilové hře Irgl, poté si Kacetl poradil s Maroszovou střelou z bezprostřední blízkosti. Do šaten se tak po druhé siréně šlo za jednobrankového vedení hostů.

Třetí dějství bylo dlouho na mrtvém bodě, obě mužstva se pravidelně střídala v držení kotouče, k vidění prakticky nebyl žádný souvislejší tlak ani jednoho ze soupeřů.

Ve třiapadesáté minutě Oceláři rozehráli přesilovou hru, která se jim sice vůbec nepovedla, ale dvě sekundy po jejím skončení, kdy se do hry ještě nestihnul vrátit Zadina, si do výhodné pozice nabruslil David Nosek, jehož následná střela zapadla do brány.

Dynamo chtělo odpovědět hned z protiakce, což by se mu málem podařilo, ale proti dobré šanci zaúřadovala Hrubcova lapačka. Za další minutu znovu zahrozil vyrovnávací brankou nabuzený domácí celek, Nosek se však dvojnásobným hrdinou nestal, protože střelu z pravé strany nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V něm se do dobré šance nejprve dostal Nahodil, ale z mezikruží těsně minul levou tyč. Zápas nakonec rozhodnul ve třetí minutě prodloužení střelou pod horní tyč David Nosek, který svou druhou brankou v utkání rozhodnul o druhém bodu pro červenobílé barvy.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (HC Oceláři Třinec): „Když jsem viděl sestavu Pardubic, tak jsem nabádal mužstvo, aby nic nepodcenilo. Chtěli jsme do zápasu vstoupit stejně, jako proti Vítkovicím. Bohužel opak byl pravdou, do zápasu jsme vstoupili velmi ležerně. Mysleli jsme si, že se ten soupeř porazí sám. Dostali jsme dva góly, prohrávali. V takových zápasech bývá, že se štěstí přikloní k bojujícímu mužstvu. Pardubice hrály výborně do defenzívy, bylo těžké se prosadit. My sice měli hodně střel, málo ale bylo brankových. Všechno bylo od mantinelu, od modré, nechodili jsme před bránu. Za dva body dnes můžeme být opravdu šťastní, tým můžu pochválit maximálně za nasazení ve druhé a třetí třetině, kdy jsme ukázali velkou sílu. Máme nabitý kádr, už během zápasu v Mladé Boleslavi jsme hru stáhli a Jirka byl mimo sestavu. Celá hala dnes skanduje, jako by hrál tým HC Polanský, nikoli HC Oceláři. Mezi námi není žádný spor, Jirku vnímám jako každého jiného hráče. Myslím, že do sestavy se znovu dostane, čeká nás ještě dost zápasů“

Pavel Rohlík (HC Dynamo Pardubice): „Po prohraném utkání s Litvínovem v pátek jsme byli zklamaní, protože jsme do toho zápasu nevstoupili ideálně. Dnes jsme jeli k obrovi, silnému Třinci, se spoustou zraněných. Rolinek, Klimenta, Redenbach, byli jsme velmi pokorní, i tak jsme ale chtěli něco udělat. Ač máme jen bod, tak musím kluky pochválit. Dokázali jsme vzdorovat takhle silnému týmu v slepené sestavě. Jsem spokojený.“