Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Olomouc vzdorovala dlouho, Oceláři se rozjeli až ve 3. třetině

13.11.2016 · Tomáš Vacho
Domácí Oceláři byli v dnešním utkání dvacátého kola Tipsport extraligy proti Olomouci papírovým favoritem, což také potvrdili rychlým otevřením skóre. Olomouc však srdnatě vzdorovala a až do začátku třetí třetiny držela naději na bodový zisk. Třinec ale v poslední části rozjel brankostroj, který nakonec znamená jednoznačný výsledek 4:0.
20.kolo, neděle 13.11.2016
Třinec
Olomouc
4:0
Třetiny: 1:0, 0:0, 3:0  Branky a nahrávky: 4. Martin Růžička (Roth, Marosz), 48. Kreps (Rákos, Martin Růžička), 50. Dravecký (Linhart, Petružálek), 53. Marosz (Petružálek, Martin Růžička). Rozhodčí: Petr Úlehla, Roman Polák – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 4628. Střely na branku: 31:17. Zblokované střely: 10:14. Hity: 11:10. Vhazování: 33:26.  
Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Nosek, Jank, L. Galvas – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Sýkora, Špirko, Hladonik
Falter (Konrád) – Matai, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Houdek (A), Plášil, Ondrušek (A), J. Galvas – Laš, Knotek, Strapáč – Holec, Ostřížek, Eberle – Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš – Burian, Herman, Fořt

Komentář k zápasu

Úvod utkání se lépe vyvedl domácímu týmu. Již ve třetí třetině předvedl hezkou kombinaci, na jejímž konci při signalizované výhodě otevřel skóre do poloodkryté branky Martin Růžička.

Hosté poprvé zahrozili v jedenácté minutě, Laš totiž mohl zužitkovat nedorozumění Doudery s Hrubcem za brankou domácích, ale zakončení se mu nepovedlo. S nepořízenou skončil ve třinácté minutě i Ondrušek, který se šikovně nacpal před Hrubce, domácí gólman ale dokázal nadvakrát udržet kotouč před brankovou čarou.

Do první sirény byla k vidění již jen šance Adamského, který díky skvělému forčekingu získal kotouč, ale z bezprostřední blízkosti na Faltera nevyzrál.

První desetiminutovka druhé periody nebyla příliš atraktivní, ani jedno mužstvo si nevytvořilo žádnou vyloženější šanci. Od poloviny zápasu ale byli znovu aktivnější Oceláři. Po velkém tlaku nejprve nepřesně dorážel Linhartovo nahození Marosz, žel nepřesně. Stejný hráč se neprosadil ani o chvíli později, když po příhře od Petružálka zakončil z malého úhlu a přestřelil odkrytou klec. Chvíli před druhou přestávkou zase čaroval Falter proti Draveckého dobré příležitosti, do šaten se tak šlo stále za nejtěsnějšího možného stavu pro domácí.

Druhou branku se Třinci podařilo vstřelit v osmačtyřicáté minutě – Rákos proniknul podél pravého mantinelu do útočného pásma, přenechal puk Kamilu Krepsovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Netrvalo to ani dvě minuty a domácí přidali třetí zářez. Stalo se tak při přesilové hře po Linhartově jedovaté střele z mezikruží, kterou Falter musel jen vyrazit před sebe, čehož střelou do poloodkryté brány využil Vladimír Dravecký.

Rychlé dvě branky působily na Moru jako studená sprcha, hostující hráči začali mít problém nejen s přechodem přes střední pásmo, ale i s dosud poměrně dobrou obrannou hrou. Situace vyvrcholila ve třiapadesáté minutě čtvrtou brankou Ocelářů, o kterou se postarali v situaci 2 na 1 přihrávající Petružálek a síť rozvlňující Rostislav Marosz.

Další branky již v zápase nepadly a dlouho herně vyrovnané utkání tak skončilo jednoznačným výsledkem pro domácí mužstvo s třešničkou na dortu v podobě šestého čistého konta Šimona Hrubce v sezóně.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Pomohl nám gól v samotném úvodu první části, nebyla to ovšem uklidňující trefa. Jsme rádi, že nám konečně vyšla pěkná přesilovková kombinace. Poté už bylo znát, že jsme klidnější. Chci pogratulovat Šimonovi za další vychytanou nulu.

Jan Tomajko (HC Olomouc): Velká škoda, že jsme v první třetině inkasovali, kdyby to bylo 0:0, zápas mohl vypadat trochu jinak. Definitivně nás srazil druhý gól, Třinec byl poté lepší, proměnil své šance. My jsme si dnes bohužel nevytvořili ani pořádné možnosti.