Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V lázeňské destinaci za tři body: Energie kontra Oceláři 0:3!

09.11.2016 · Martin Stebel
KARLOVY VARY - Nebyla to strhující podívaná, nebyl to ani třeskutý souboj, který by zvedal nadšené obecenstvo ze sedadel. Oceláři se dvě třetiny střelecky trápili, museli čelit houževnatému rivalovi, který kousal a nutně potřeboval bodovat, přesto favorit díky zlepšené produktivitě v poslední periodě zvítězil 3:0. V pořadí už páté čisté konto sezony má bezchybný gólman ŠIMON HRUBEC!
18.kolo, středa 9.11.2016
Karlovy Vary
Třinec
0:3
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:3  Branky a nahrávky: 45. Marosz (Kreps, Hrabal), 49. Martin Růžička (Marosz, Roth), 57. Polanský Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Brejcha, Suchánek Vyloučení: 3:5 Využití: 0:1 Diváci: 2158 Střely na branku: 38:19 Vhazování: 38:34 Zblokované střely: 11:8 Hity: 7:6 Nejlepší hráči: Henri Tuominen - Šimon Hrubec  
Závorka – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Rýgl – T. Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Mullane, Gríger, V. Tomeček – Vachovec, Skuhravý (C), Kindl – Harkabus, Matuš, Flek.
Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Nosek, Jank – Petružálek, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský, Polanský, Irgl – J. Sýkora, Špirko, Jašek.

Komentář k zápasu

Souboj dvou geograficky nejvzdálenějších extraligových rivalů odstartoval herní aktivitou domácího celku. Šimon Hrubec musel v úvodních minutách čelit střeleckým pokusům dvou obránců Tomášů - Dujsíka a Haranta. V obou případech si třinecký gólman věděl rady. V polovině čtvrté minuty vypadala nebezpečně rána Rohana, kterou šikovně tečoval finský forward Tuominen, ovšem hostující brankář potvrzoval, proč byl povolán na nedávnou akci národního týmu.

Na druhé straně stojí za zmínku především nenápadné nahození Rákose z křídelního prostoru, které Závorka lehce podcenil a málem to pro něj mělo fatální důsledky. Touš ovšem projel těsně vedle jeho tyče. V desáté minutě ukázal rychlost a kreativitu Tomáš Rachůnek, který prokličkoval do zakončení, jenže v rozhodující chvíli nezachoval klidnou hlavu.

Oceláři hrozili spíš jen symbolicky, Polanského střela nebyla dostatečně přesná ani razantní. Kreps střílel od vrchu kruhu, ale jeho střela byla sražena bruslí domácího beka. Skóre se mohlo měnit tři minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky, kdy Dávid Gríger s Patem Mullanem předvedli nádhernou spolupráci. První jmenovaný našel volného Mullane, který pálil od kruhů dělovou ránou, jeho střela otečkovala jen plexisklo za zády Hrubce.

Taky druhá část se nesla převážně ve znamení převahy Západočechů. Oceláři se dopouštěli nedovolených zákroků, jenže Energie potvrzovala střeleckou nemohoucnost. Třineckou branku zkoušel zdolat obránce Rýgl, který trefil tyč, poté pálil Sičák, ale rovněž jemu scházela lepší střelecká muška.

Oceláře mohl v ojedinělé šanci poslat do vedení Rostislav Marosz, jenže v nadějné pozici exkarlovarský útočník v rozhodujícím okamžiku nezpracoval optimálně kotouč a Závorku ani neotestoval.

Největší možnost v rámci druhé třetiny měl na své holi domácí Jakub Flek, který v samostatném úniku zkusil bekhendové zakončení, ale Hrubec znovu ukázal mimořádnou formu a karlovarského mladíka vychytal.

Hned na startu posledního dějství hráli Slezané početní výhodu, jenže paradoxně mohli inkasovat. Za brankou zariskoval při rozehrávce Hrubec, kotouč mu vzal Tomeček, ale situaci optimálně nevyhodnotil a neskóroval. Udeřilo tedy na druhé straně, kdy na trestné lavici seděl exOcelář Radim Matuš.

Přesilovkovou souhru chytře založil Hrabal, na levém křídle převzal kus černé gumy Rostislav Marosz, zvedl hlavu, našel si ideální střeleckou pozici na levém kruhu a precizní ránou k tyči pokořil Tomáše Závorku poprvé - 0:1!

Aby špatných zpráv pro Energii nebylo málo, ve 49. minutě to už bylo o dva góly. Architektem akce byl znovu Marosz, který nakreslil famózní pas pro Martina Růžičku. Ten se ocitl v individuálním úniku a své sólo vyšperkoval pěkným bekhendovým blafákem pod horní tyč, proti kterému Závorka neměl nejmenší nárok - 0:2!

V dalším průběhu už byla patrná herní křeč a frustrace domácích. Ti sice sympaticky bojovali, měli urputnou snahu utkání zdramatizovat, ale Oceláři byli v defenzivní činnosti důslední. Karlovarští v posledních minutách zkusili hru bez brankáře, dokázali hosty v několika případech zatlačit, ale definitivní pojistku přidal gólem do opuštěné klece tři minuty před závěrečným klaksonem Jiří Polanský - 0:3!

Svěřenci trenérského tandemu Kýhos-Mucha tak po středečním kole znovu v tabulce přeskočili dosud vedoucí brněnskou Kometu, která však má o jedno utkání méně. Další souboj čeká Oceláře v pátek, kdy ve WERK ARENĚ přivítají mistrovský Liberec.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Zápas se lámal ve druhé třetině, kde jsme měli spoustu přesilových her, které jsme nedokázali zúročit. Měli jsme samostatný nájezd, který jsme nevyužili. Utkání bylo o prvním gólu, který bohužel dal soupeř. Potom jsme udělali ještě jednu chybu u nás ve třetině, kde jsme zapomněli na Růžičku, který nám odjel a vstřelil druhou branku. Kluky samozřejmě musíme pochválit za ten výkon, bojují, pracují, makají, dodržují to co po nich chceme, ale bohužel nám chybí ty góly. Nejsme schopni být u branky důraznější a využít šanci, která se nám naskytne. Bez gólu se dá těžko vyhrát.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): My jsme dnes byli trochu v očekávání, jak to bude vypadat po reprezentační pauze, kdy pro hráče to není jednoduché. První třetina byla spíš taková oťukávací, ve druhé půlce první třetiny jsme nějaké šance měli. Dnes nás hrozně zabrzdila druhá třetina kdy jsme udělali spoustu zbytečných faulů a půlku druhé třetiny jsme hráli v oslabení, kde nás hlavně podržel nás brankář Šimon Hrubec. Byli jsme trpěliví a čekali jsme na svou šanci, která přišla ve třetí třetině po individuální akci Marosze. Po vstřelené brance se na naše hole dostal klid a potom si tým začal věřit. Poté co jsme odskočili na rozdíl dvou branek, tak jsme věřili, že dnes už to utkání dohrajeme.