Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Velká bitva o první místo vyzněla lépe pro Oceláře!

07.10.2016 · Tomáš Vacho
Desáté kolo Tisport Extraligy proti sobě postavilo nejlepší celky dosavadního průběhu soutěže. Brněnská Kometa do utkání před vyprodanou Werk Arenou vstoupila lépe a jako první otevřela skóre. Domácí ve druhé periodě skóre otočili, ale Brno si nakonec vynutilo prodloužení. V něm výhru domácích vystřelil Jakub Petružálek.
10.kolo, pátek 7.10.2016
Třinec
Kometa Brno
4:3p
Třetiny: 0:1, 3:1, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 21. Roth (Dravecký, Petružálek), 28. Hrňa (Kreps, Marosz), 31. Marosz (Martin Růžička), 65. Petružálek (Linhart, Marosz) – 17. V. Němec, 25. M. Erat (Nečas), 52. V. Němec (Štencel, M. Erat). Rozhodčí: Robin Šír, Daniel Pražák – Jiří Gebauer, Vít Lederer. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Střely na branku: 27:29. Zblokované střely: 8:7. Hity: 21:20. Vhazování: 44:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.  
Hamerlík (Šimboch) – Jank, Hrabal, Linhart, Roth, Galvas, Nosek, M. Doudera, L. Doudera – Rákos, Kreps, Dravecký – Petružálek (A), Kane, Martin Růžička – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Marosz, Hrňa
Vejmelka (Čiliak) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Zábranský – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Káňa, Čermák (C), Dočekal – Vincour, Hruška (A), Zohorna – Dvořák

Komentář k zápasu

Souboj o první místo extraligové tabulky začala lépe Kometa. Již v šesté minutě se do dobré šance dostal Vincour, který ale ve slibné pozici pálil jen do boční sítě. První šance domácích přišla v desáté minutě, kdy nejprve na modré napřáhnul Roth, následně doráželi Polanský a Martin Růžička, ani jeden pokus se však neuchytil.

Největší spálenou šanci první periody předvedl V. Němec, který se šikovně vymotal skrz Rotha aby nechal Hamerlíka vytáhnout ukázkový zákrok.

V šestnácté minutě mělo Brno navrch. Po tlaku v útočné třetině se do velké příležitosti dostal Haščák, ale minul poloprázdnou bránu. Jenže za pár sekund se již hosté mohli radovat. Vojtěch Němec napřáhnul od modré čáry, přičemž trajektorii kotouče mírně změnil clonící Hrabal a zvednul ji nad Hamerlíkovu lapačku.

Na začátku druhé třetiny domácí dohrávali klasickou přesilovou hru, díky čemuž se dočkali vyrovnání. Stalo se tak šestnáct sekund po úvodním vhazování. Oním úspěšným střelcem byl Vladimír Roth, který zužitkoval Draveckého příhru a uklidil puk do brány o levou tyčku.

Živou vodou polití Oceláři mohli bezprostředně přidat další branky. Ve dvaadvacáté minutě se zjevil před Vejmelkou Marosz, ale nepodařilo se mu zakončit. O minutu později musel hostující gólman předvést pohotové reflexy proti Hrňově teči.

Po menší odmlce se do šancí dostalo i Brno. Nejprve musel Hamerlík likvidovat úprk Zaťoviče, což se mu ještě podařilo. V pětadvacáté minutě však přišla jeho druhá kapitulace. Stalo se tak po velkém tlaku Komety, jehož vyvrcholením byla úspěšná dorážka Martina Erata.

Brno bylo v této pasáži lepším celkem, ale Třinec znovu udeřil v početní výhodě. Kreps při postupu na bránu zachoval chladnou hlavu a počkal si na podporu Erika Hrni, který pobídkou nepohrdnul a vyrovnal.

V polovině zápasu Oceláři v zápase poprvé vedli. Spolupráce na ose Martin Růžička - Rostislav Marosz, kdy si oba jmenovaní několikrát se štěstím vyměnili puk, přinesla ovoce.

Hned v další akci převedl samostatný únik Zbyněk Irgl, ale nedostatek času na zakončení nechal vyniknout Vejmolku.

Brno na konci druhé třetiny vybojovalo dvě přesilové hry, ale kromě Malcem netrefené odkryté brány žádnou vyloženou šanci nemělo.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě děkovali domácí svému brankáři. Nejprve sice nemusel zasahovat proti přečíslení vedené Kvapilem, vzápětí však musel vytasit zákrok večera. Zjevil se před ním totiž úplně osamocený Zaťovič, který zakončil bekhendem. Hamerlík však dokázal střelu schovat do lapačky.

S přibývajícím časem se snažila Kometa s nepříznivým vývojem něco udělat. Okolo padesáté minuty Brno vyslalo na Hamerlíka nespočet střel, ale O. Němec, Erat, ani Kvapil na něj nemohli najít recept.

Jedinou příležitost tak domácím nabídnul Malec, který špatně rozehrál a nabídnul Krepsovi zakončení z dobré příležitosti, jenže střela skončila na Vejmelkově betonu.

Neproměněné šance však hosty mrzet nemusely, ve dvaapadesáté minutě se po velkém tlaku dočkali vyrovnání. Štencel se prodral do oblasti levého kruhu a nahodil puk na Hamerlíka, kde jej v mele sebral a poslal za ležícího gólmana Vojtěch Němec, čímž si vynutil prodloužení.

V tom se při hře 3 na 3 lépe dařilo Kometě. Nejprve Kvapil našel před bránou V. Němce, jehož šanci zmařil Hamerlík, stejný hráč zlobil třineckého brankáře i o chvíli později, tentokrát Hamerlík vyzrál na jeho bekhendový blafák.

Jenže poslední slovo v zápase měl Třinec. Po vhazování Marosz přistrčil kotouč na Linharta, který našel před prázdnou bránou Jakuba Petružálka a ten v krkolomné pozici úspěšně zakončil nejen tuto pohlednou akci, ale i celý zápas. Třinec tak po dnešním výkonu vede tabulku.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec):
Do utkání jsme vstoupili trošku s respektem. Hosté byli v první třetině aktivnější, nám naopak vyšel začátek druhé periody, kdy jsme dali rychlý gól. Od té doby byl k vidění parádní hokej se vším, co má být. Pro nás to byl šťastný konec v prodloužení

Martin Pešout (HC Kometa Brno):
Viděli jsme vynikající zápas. Obě mužstva potvrdily svou pozici. Diváci, kteří šli domů, jsou možná smutní, že zápas již skončil. Udělali jsme chybičku, kterou domácí využili. My v prodloužení měli tři, čtyři šance, ty jsme ale neproměnili. Musím kluky pochválit. Za stavu 2:3 po dvou třetinách nevidím moc mužstev v extralize, které by dokázaly domácí přitlačit a srovnat. Jsme rádi, že i nadále natahujeme bodovou sérii. Uvidíme, co přinese nedělní zápas s Libercem.