Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na úvod nadstavby skalp mistra

26.11.2015 · Martina Sikorová
Mladší dorostenci sice proti Hradci již po necelé minutě hry prohrávali, ještě v úvodní třetině ale dokázali třemi góly zvrátit průběh utkání na svou stranu, svůj náskok pak svěřenci trenéra Raszky ještě zvýraznili a po vítězství nad loňským mistrem se tak ve skupině B posunou na druhé místo.
B1, čtvrtek 26.11.2015
Třinec
Mountfield HK
5:1
Werk aréna
Třetiny: 3:1, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 9. Čmiel (Korčák, Mikler), 15. Raška (Kvasnica), 17. Plandor (Indrst, Tománek), 33. Kvasnica (Patlevič), 49. Kvasnica (Srníček) – 1. Morong (Poppel). Rozhodčí: Fiala – Barteček, Gančarčík. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 0:1, 5:1.  
Ochman – Patlevič, Konderla, Srníček, Homola, Michálek, S. Radzienczak – Tobiáš Marguš, Raška, Čmiel, Pszczolka, Plandor, Peterek, Tománek, Korčák, Indrst, Mikler, Rybnikár, Kvasnica
Ševců – Řehák, Martinec, Klodner, Kynčl, Kašpar – Šedivý, Jakubec, M. Síla, Naar, V. Síla, Vaňát, Pokorný, Šlaicher, Morong, Růta, Poppel

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodním kole nadstavby předvedli bleskový vstup do zápasu hradečtí mladíci. Hned v první minutě střetnutí zůstal sám před Ochmanem Poppel, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na dojíždějícího Matěje Moronga a tomu již nečinilo problémy trefit poloodkrytou branku Třince. Poslat Mountfield do dvoubrankového vedení mohl krátce nato Vaňát, který ale z těsné blízkosti domácí klec přestřelil.

A tak bylo v deváté minutě vyrovnáno, když vyraženou střelu Korčáka dorazil za záda Ševců Matouš Čmiel. O pár minut později už Oceláři vedli, když z prostoru před brankou uklidil kotouč do sítě Adam Raška a chvilku nato se třinecká střídačka radovala znovu. Ondřej Tománek sebral kotouč v útočném pásmu, po ledě jej poslal za brankovou čáru a stanovil tak skóre po úvodní části hry.

Krátce po startu druhé části mohlo být sníženo, Pokorný ale z přečíslení třineckou branku netrefil. V polovině hrací doby se na útočný výlet vydal Raška, ve vlastním oslabení se protáhl až před Ševců, čtvrtý gól Třince se mu ale vstřelit nepodařilo. O dvě minuty později už se ale Oceláři dočkali, když z prostoru před brankou dostal kotouč do sítě Michal Kvasnica, který byl sice faulován, i přesto ale dokázal zakončit přesně.

Také v závěrečné třetině si první větší šanci vypracovali hradečtí mladíci, Šedivý se ale v přečíslení dva na jednoho ke kotouči nedostal a k ohrožení Ochmana tak nedošlo. O chvilku později nabruslil do útočného pásma Michal Kvasnica, sjel si až před branku, poslal puk do hostující klece a protože už se až do konce utkání skóre na světelné tabuli neměnilo, mohli se Oceláři radovat z prvního vítězství v nadstavbové části.