Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři poprvé vítězí, v derby udolali Vítkovce!

17.09.2015 · Martina Sikorová
Do regionálního derby nevstoupili Oceláři ideálně a už ve druhé minutě ztráceli jeden gól, následně ale dokázali svěřenci trenéra Wojnara třemi brankami otočit vývoj utkání na svou stranu. Hosté sice v závěru dokázali snížit na rozdíl jediné trefy, třinečtí mladíci už se ale o svou první výhru v sezóně připravit nenechali.
5.kolo, čtvrtek 17.9.2015
Třinec
Vítkovice
3:2
Werk aréna
Třetiny: 0:1, 2:0, 1:1  Branky a nahrávky: 27. Petrák, 31. D. Kofroň (M. Kovařčík), 47. Miloš Roman (M. Adámek) - 2. Kuťák (Ollender), 59. Kuťák (Adamík, Ollender). Rozhodčí: Mrkva – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.  
Dudáček - Janiczek, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Heider, M. Adámek - Kaukič, Petrák, Samohejl, Flok, D. Kofroň, O. Kovařčík, M. Kovařčík, Schwarz, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala
Šimeček – Adamík, Šendera, Ďurkáč, Krčmář, Charvát, Gabrhelík – Žiak, Wróbel, Kafka, Kmošek, Kuťák, Ollender, Spratek, Malina, Hartmann, Beneš, Stupka, Danielčak

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do regionálního derby měli hosté z Ostravy, kteří šli do vedení již ve druhé minutě, když se přesnou střelou z pravého kruhu prezentoval Filip Kuťák. Oceláři poprvé zahrozili až o několik minut později střelou Samohejla, pokus třineckého útočníka ale nakonec mezi třemi tyčemi neskončil a chvíli na to se nemohl radovat ani Petrák, který neuspěl s tečí Bartkovy rány. I nadále byli Oceláři aktivnějším týmem na ledě, k vyrovnání jim však nepomohla ani početní výhoda v závěru první části.

Z prostřední dvacetiminutovky ovšem uběhlo jen necelých sedm minut a svěřenci trenéra Wojnara se mohli radovat poprvé. Samohejl ani Flok ještě své příležitosti využít nedokázali, kotouč se ale dostal na hůl Ludvíka Petráka, který jej dostal do sítě. Krátce na to bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, když po přihrávce Michala Kovařčíka překonal vítkovického gólmana David Kofroň.

Následně mohl Michal Kovařčík vstřelit třetí gól Třince, v přečíslení ale domácí útočník nestačil zakončit do odkryté části klece. A protože gólem neskončil ani brejk Schwarze, odcházeli do kabin Oceláři s jednobrankovým vedením.

Krátce po startu závěrečné části si zahrály Vítkovice ve dvojnásobné početní výhodě, nabídnutou šanci ale hosté využít nedokázali, naopak v šestačtyřicáté minutě poslal Oceláře do již dvoubrankového vedení Miloš Roman. O výsledek a první výhru v sezóně ale museli třinečtí mladíci bojovat až do konce.

Po vyloučení Heidera totiž využili hosté hru v šesti proti čtyřem, když střelu Adamíka od modré tečoval mimo dosah Dudáčka jediný úspěšný střelec Vítkovic, Filip Kuťák. Na vyrovnání už ale hosté dosáhnout nedokázali a svěřenci trenéra Wojnara tak mohli po závěrečném hvizdu rozhodčího slavit.

Ohlasy trenérů

Mgr. Vlastimil Wojnar: Myslím, že dnes rozhodla větší chuť po vítězství, protože jsme vlastně ještě nevyhráli, od prvního útočníka až po brankáře hráli všichni výborně.