Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Tři trefy v přesilovce rozhodly, první derby pro Oceláře!

24.09.2015 · Daniel Ježek
Páté kolo Tipsport extraligy začalo čtvrteční předehrávkou, která se nesla ve znamení ocelářského derby. Atraktivní duel nabídl několik krásných branek, plno šancí a vyhecované výkony. Hráči s dráčkem na hrudi berou tři body za výhru 3:1, dvěma brankami je pod ní podepsán Zbyněk Irgl.
5.kolo, čtvrtek 24.9.2015
Třinec
Vítkovice
3:1
Třetiny: 1:0, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 17. Irgl (Hrňa), 29. Irgl (Dravecký), 42. Plíhal (Klepiš, Klesla) – 30. Vandas (Sloboda). Rozhodčí: Hodek, Polák – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Střely na branku: 25:33. Zblokované střely: 11:15. Hity: 16:13. Vhazování: 38:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.  
Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Nosek, M. Doudera, Hrabal, Linhart, Adámek, L. Doudera, Foltýn – Orsava, Kreps, Hrňa – Dravecký, Polanský (A), Irgl – Rákos, Plíhal, Klepiš – Jašek, Matuš, Cienciala.
Kantor (Dolejš) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Pastor – Szturc, Kolouch, Olesz (A) – Káňa, Balán, Vandas – Kucsera, Burger (C), Zdráhal – Húževka (A), Hlinka, Gřeš.

Komentář k zápasu

Derby mělo hned od úvodních minut vysoké tempo. Šance střídala šanci, v prvních minutách dominovali oba brankáři. Hamerlík musel řešit pokus Kloka, Kantor měl práce o něco více. Vítkovický brankář čelil pokusům Klepiše, Rákose či Noska. Hosté si poté vybojovali dvě početní výhody, ani jednu ale využít nedokázali.

Hamerlík musel větší šanci čelit ve dvanácté minutě, bekhendové zakončení Balána z bezprostřední blízkosti ale za jeho zády neskončilo. Slezané poté přepnuli na vyšší obrátky, vypracovali si dvě přesilovky a z té druhé udeřili. Začínala sedmnáctá minuta, když Kantor vyrazil Hrňovu střelu jen k volnému Zbyňku Irglovi, který zavěsil pod horní tyč.

Úvod prostřední dvacetiminutovky se nesl v duchu několika vyloučení na obou stranách. Vítkovičtí nedokázali využít dvě po sob jdoucí přesilovky, Oceláři si vypracovali výhodu dvou mužů v poli. A tato výhoda jim přinesla ovoce. Byl to opět Zbyněk Irgl, který namazal Draveckému, aby pak jeho ránu dorazil za Kantorova záda – 2:0.

Vítkovice ale ani druhá Irglova trefa nezlomila, po minutě se hostům povedlo snížit manko. Sloboda ukořistil nepřesnou třineckou rozehrávku, předal puk Michaelu Vandasovi, který ranou na vzdálenější tyč poprvé propálil Hamerlíka.

Ostravané cítili, že mohou v dalších minutách srovnat krok. V dobrých šancích se ocitli Gřeš či Kucsera, ani jeden ale nenašel recept na překonání třineckého brankáře. Hráči s dráčkem na hrudi se pokusili kontrovat akcemi Krepse a Rákose, Kantor však byl pozorný.

Další branku tak Slezané přidali až v úvodu poslední části. Klepiš vybojoval přesilovku, v ní sám pálil od modré. Jeho pumelici ještě šikovně tečoval Tomáš Plíhal, vítkovický brankář byl bezmocný – 3:1.

Hra se po třetí brance domácích trochu uklidnila. Oceláři bránili své vedení, Vítkovičtí museli jezdit do plných. Příležitost ke snížení dostali hosté v minutě padesáté, faul Adámka ale potrestat nedokázali. Naopak po konci oslabení se do přečíslení dvou proti jednomu dostali Hrňa s Orsavou, druhý jmenovaný ale přestřelil.

Pojistit náskok Slezanů mohl vzápětí Polanský, na brankovišti ale nedokázal zpracovat přesný pas z hole Irgla. Hosté mohli snížit v další přesilovce, ani tu ale zužitkovat nedokázali. Oceláři si svůj náskok pohlídali až do posledního hvizdu a berou tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (trenér Třince): Se ziskem tří bodů jsme spokojeni. Porazit doma Vítkovice, to je pokaždé cenný skalp. Pro oba týmy to bylo velmi těžké utkání z hlediska fyzické kondice. Oba jsme v šesti dnech sehrály čtyři těžké duely. I tak ten zápas byl velmi živý, hrálo se ve vysokém tempu. Myslím, že se bylo na co dívat. O našem vítězství rozhodly přesilové hry, za to jsem velmi rád. Dalším faktorem byl skvělý výkon Petera Hamerlíka, který nás v klíčových momentech skvěle podržel."

Jakub Petr (trenér Vítkovic): Co se produktivity týče, tak se budu opakovat. Ve hře pět na pět jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Trápíme se v koncovce, sice hodně střílíme, ale musíme to zjednodušit. Potřebujeme větší tlak do brány, clonění. Klíčovým momentem byla druhá třetina, kdy se nám povedlo snížit a pak jsme Třinec přehrávali. Agresivním forčekingem jsme získávali kotouče, ale nedokázali jsme proměnit šance. Ať už samostatný nájezd, prosazení se z křídla, tlak do brány. To jsou situace, které by v téhle kategorii měly být gólové. Ve druhé třetině jsme měli vyrovnat, možná i otočit zápas. Do třetí třetiny jsme stáhli hru na tři lajny, šli jsme do rizika. Třinec nám dal, podobně jako Sparta, gól v přesilovce. Početní výhody byly rozhodující. V nich jsme prohráli 3:0, ve hře pět na pět to bylo 0:1. Máme velký problém v produktivitě, to nás hodně trápí. Každopádně gratuluji Třinci k výhře."


×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec