Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři v posledním utkání těsně prohráli

07.03.2015 · Martina Sikorová
V utkání s brněnskou Kometou šli sice třinečtí junioři krátce po startu druhé třetiny do vedení, právě tato část hry, ve které Oceláři třikrát inkasovali, ale nakonec rozhodla o tom, že letošní sezónu ukončí domácí tým těsnou prohrou. O branky Třince se postarali Matej Murín, Ondřej Kovařčík, Tomáš Franek a Lukáš Bednář.
54.kolo, sobota 7.3.2015
Třinec
Kometa Brno
4:5
Werk aréna
Třetiny: 1:1, 1:3, 2:1  Branky a nahrávky: 4. Murín (Franek, Severa), 21. O. Kovařčík (Pisarik, Jaroš), 45. Franek (O. Kovařčík), 51. Bednář (Pisarik) - 3. Kozel (Boltvan, Kubeš) 23. Švejda (Boltvan, Biolek), 26. Dymáček (Grünwald, Boltvan), 34. Biolek (Boltvan, Kozel), 49. Denk (Šnajnar, Hájek) . Rozhodčí: Trombík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 158. Střely na branku: 45:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5.  
Svoboda (33. Dudáček) - Pisarik, Heider, Stránský, Matyáš, Doudera - Pěnčík, Franek, Murín, O. Kovařčík, Jašek, Severa, Bednář, Pala, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Jekel - Cívka, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Šnajnar - Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Biolek, Nohel, Kusko, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček, Ondráček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do sobotního utkání vstoupili lépe hosté a už ve třetí minutě šli do vedení, když v přesilové hře překonal třineckého gólmana Adam Kozel. O minutu později už ale bylo vyrovnáno . Franek sice v dobré příležitosti napálil pouze tyč, po dorážce Mateje Murína už se ale Oceláři radovali.

Vrátit svému týmu vedení mohl Grünwald, z blízkosti brankoviště ale poslal brněnský útočník puk pouze nad domácí klec. Na druhé straně následně neuspěl po své průniku Severa a gólem neskončil ani únik Denka, jehož pokus zneškodnil Svoboda.

Krátce po startu druhé části využili Oceláři přesilovou hru, když Pisarikovu střelu dorazil za záda brněnského gólmana Ondřej Kovařčík, ani třinečtí mladíci se ale z vedení dlouho neradovali a po prudké střele Jana Švejdy od modré bylo opět vyrovnáno.

Po střele Kozla pak zachránila domácí tým od dalšího inkasovaného gólu branková konstrukce, o pár minut později už se ale Kometa prosadila zásluhou proměněného brejku Romana Dymáčka. V polovině utkání pak došlo ke střídání brankářů v třinecké brance, ani nově příchozí Dudáček ale čisté konto příliš neudržel a po střele Martina Biolka kapituloval poprvé.

Snížit nepříznivý stav utkání mohl Michal Kovařčík, jeho povedená individuální akce ale změnu stavu na světelné tabuli nepřinesla. A radovat se nemohl ani Jašek, který po přihrávce Franka z těsné blízkosti neuspěl. Třetí spálenou šanci Ocelářů měl na svědomí Bednář, který byl sám před Jekelem, ani on ale kus černé gumy do branky nedostal.

V úvodu třetí části nejprve neuspěla z přečíslení dvojice Michal Kovařčík a Christov, o pár minut později ale bylo sníženo, když z levého kruhu zamířil přesně Tomáš Franek. Neuběhlo ale příliš mnoho času a opět byl rozdíl dvoubrankový, když se z vrcholku kruhu prosadil Lukáš Denk.

O dvě minuty ale Oceláři znovu stáhli náskok svého soupeře a po přihrávce Pisarika překonal brněnského gólmana Lukáš Bednář. Chvíli na to mohlo být vyrovnáno, Heider ale od modré nadvakrát neuspěl a k vyrovnání už nevedla ani třinecká power-play v závěru utkání.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec