Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři uzavřeli základní část výhrou!

29.11.2014 · Martina Sikorová
V posledním kole základní části přivítali Oceláři na svém ledě Pardubice a brzy se dostali do vedení. Hosté sice dokázali během pár sekund vyrovnat, třinečtí mladíci se ale o výhru připravit nenechali a přidali další tři přesné zásahy. Premiérový gól v juniorce vstřelil Lukáš Jašek, první asistenci pak zaznamenal gólman Mirek Svoboda.
30.kolo, sobota 29.11.2014
Třinec
Pardubice
5:3
Werk aréna
Třetiny: 2:0, 2:3, 1:0  Branky a nahrávky: 8. Stránský (Bednář, M. Kovařčík), 13. Franek (Pisarik, Svoboda), 27. Pala (Petrák, Fejko), 30. Jašek (Pisarik, Zahradníček), 59. Franek – 24. Havrda (Krajňák, M. Procházka), 24. Barkóci (Kysela, Hlaváček), 40. Chvojka (Nedbal, Petira). Rozhodčí: Mikula - Vengřín, Barteček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 41:14. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.  
Svoboda - Pisarik, Bednárik, Stránský, Doudera, Zahradníček - Pěnčík, Franek, Kofroň, O. Kovařčík, Jašek, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, M. Kovařčík
Červený - Petira, Vácha, J. Procházka, Bažant, Nedbal, Adam - M. Procházka, Chvojka, Havrda, Velinský, Barkóci, Hlaváček, Pipek, Kysela, Krajňák, Panna

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivněji vstoupili do sobotního utkání Oceláři a hostující brankář tak měl hned od počátku plné ruce. První velkou šanci si vypracoval Jašek, který se dostal do samostatného úniku, v něm byl ale faulován a následovala tak početní výhoda Ocelářů. V té od modré vypálil David Stránský a kotouč se zastavil až v síti Pardubic.

Brzy bylo na třinecké střídačce ještě veseleji, když se až před Červeného protáhl Tomáš Franek a poslal kotouč pod horní tyč. U tohoto gólu si připsal svou první asistenci v sezóně třinecký gólman Svoboda. V další početní výhodě pak střelu Pisarika zastavila horní tyč a do kabin tak odcházeli Oceláři s dvoubrankovým vedením.

O to ale brzy po začátku druhé periody přišli. Nejprve usměrnil puk do branky Filip Havrda a o deset sekund později už bylo srovnáno po dorážce Davida Barkóciho. Vyrovnaný stav se ale třineckým mladíkům příliš nelíbil a brzy si vzali své vedení zpět.

Nejprve procpal kotouč do branky Martin Pala a chvíli po něm zaznamenal svůj premiérový gól v juniorském týmu Lukáš Jašek, když doklepl kotouč za brankovou čáru. Na tento vývoj Pardubice zareagovaly necelou minutu před koncem druhé části proměněným nájezdem Radovana Chvojky.

V závěrečné části zápasu mohl vyrovnat střelec třetí branky Pardubic, který byl sám před Svobodou, ten ale dokázal zastavit střelu z otočky betonem. A neuspěl ani Panna, který přestřelil odkrytou část třinecké branky. Hostující trenéři sáhli necelé tři minuty před koncem ke hře bez brankáře, tento risk se ale nevyplatil a po vyjetí z obranného pásma zamířil přesně na nehlídanou branku Tomáš Franek a svým druhým gólem pojistil výhru Ocelářů.

Základní část tak mladíci s drakem na prsou zakončili výhrou a poskočili na pátou příčku tabulky. Budou tedy pokračovat v první nadstavbové skupině, ze které má všech osm celků jistý postup do třetí části soutěže.

Fotogalerii najdete ZDE.



×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice