Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mladí Oceláři porazili Znojmo

19.10.2009 · Růžena Raszková
Třineckým mladíkům se po nevyvedeném utkání v Opavě podařilo pokořit silné mužstvo Znojma. Ve vyrovnaném utkání vítěznou branku Třince vsítil Filip Bajtek. Znojmu nepomohla ani závěrečná power play. Třinec se tak posouvá do bezpečí na třetí příčku tabulky.
17.kolo, pondělí 19.10.2009
Třinec
Znojmo
3:2
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 2:2, 0:0, 1:0  Branky a nahrávky: 7. Mičulka (Kaďorek, Palička), 9. Mičulka (Orsava, Kaďorek), 50. Bajtek (Toman M.) - 5. Lattner (Bartoš, Horváth), 12. Horváth (Stehlík). Rozhodčí: R.Trombík - R.Koliba T.Mikler. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 459. Střely na branku: 20:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1. 2:1, 2:2, 3:2. 
Raszka - Hoďa, Gottwald, Kaďorek, Špaček, Toman J., Pavlík, Chvostek F. - Hegyi, Mičulka, Bajtek Böhm, Měrka, Martyčák, Palička, Toman M., Orsava
Kacelt - Opalek, Pospíšil, Kusák, Pláněk, Stehlík, Lattener - Bartoš, Fára, Piskoř, Horváth, Trojan, Schneider, Süsser, Sikela, Jarůšek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovku začala obě mužstva opatrně. V páté minutě se Jan Lattner ocitl před Raszkou a střelou pod víko vsítil první branku utkání. Netrvalo dlouho a Lukáš Mičulka po několika nezdařilých pokusech vyrovnal a o dvě minuty později v přesilové hře zvyšil na 2:1. Znojmo také využilo převahy hráče v poli a Ondřej Horváth srovnává střelou z levého rohu do prázdné brány – 2:2. Hra se zrychlila, šance byly k vidění na každé straně, ale další branka v této třetině již nepadla.

Druhá třetina odpovídala postavení obou soupeřů v tabulce. Na ledě jsme sledovali rychlý vyrovnaný hokej. Šance Martyčáka, Měrky či Bajtka končily u pozorného Kacetla. Ani Raszka na druhé straně nedovolil skórovat Schneidrovi, Horváthovi a Pospíšilovi. Trojan se zase neprodral třineckou obranou. Orsava se dostal do nebezpečné blízkosti gólmana Znojma, ale puk zůstal v Kacetlově výzbroji. V závěru třetiny Raszka jen vyrazil Piskořovu střelu, ale obětavý třinecký obránce odklidil puk do bezpečí.

V úvodu posledního dějství si šetřili hráči sílu na závěrečné finále. V 50. minutě si Michal Toman objel Kaceltovu bránu a přihrál připravenému Filipu Bajtkovi a ten se nemýlil. Znojmo se snažilo za každou cenu vyrovnat. Mladí orli ale nevyužili ani jednu Třincem nabídnutou přesilovku. V 59. minutě to vypadalo, že se bude prodlužovat, ale Stehlíkova dělovka skončila v Raszkově lapačce. Znojmu nepomohla ani závěrečná power – play. Velmi důležité body tak zůstávají v Třinci.

Ohlasy trenérů

Aleš Mach (Třinec): Dnešní utkání bylo kvalitní, bylo vidět, že proti sobě hrály týmy z popředí tabulky. Mělo to náboj a nasazení. My jsme přes absenci klíčových hráčů podali dobrý týmový výkon a jsme rádi, že se nám podařilo zvítězit.

Rudolf Cakl (Znojmo) : Bylo to takové rozhárané utkání plné nepřesností a soubojů. Čekalo se, kdo dá vítězný gól, dali ho domácí a zaslouženě zvítězili.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec