Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinec v derby s Havířovem získal pouze bod

15.10.2009 · Michal Samiec, Růžena Raszková
Důležitý zápas o postavení v tabulce dnes sehráli v třinecké Werk Aréně junioři Ocelářů, když se v regionálním souboji střetli s dalším slezským týmem z Havířova. Oba týmy body nutně potřebují, hraje se totiž o umístění po 22. kole. Bodový přísun naléhavěji potřebovali hosté, v tabulce byli totiž mimo vody do šestého místa. Zápas skončil spravedlivou remízou, extra bod si z Třince odvážejí mladíci z hornického města.Aktualizováno o ohlasy a foto.
15.kolo, čtvrtek 15.10.2009
Třinec
Havířov
4:5sn
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 3:2, 1:1, 0:1 - 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 4. Marosz, 8. Marosz (Rufer, Mičulka), 20. Mičulka (Marosz, Kaďorek), 22. Orsava (Pavlík, Palička) – 3. Pechanec (Haas), 17. Křivohlávek (Haas), 36. Videlka (Chaloupa, Matějíček), 46. Klimša (Šurin), roz. sam. náj. Pechanec. Rozhodčí: R. Šír – Gebauer, M. Poruba. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. Diváci: 306. Střely na branku: 30:52. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:5. 
Raszka (samostatné nájezdy - Boška) - Gottwald, Kaďorek, Špaček, J. Toman, Pavlík, Hoďa, F. Chvostek - Hegyi, Mičulka, Bajtek, Böhm, Rufer, Marosz, Měrka, Rapáč, Martyčák, Palička, M. Toman, Orsava, Potoček
Kotrla (Strmeň) - Kraus, Duda, Zientek, Skočovský, Kopel, Šurin, Jindřich - Matějček, Pechanec, Bartoš, Prášek, Protasenja, Říčka, Klimša, Haas, Křivohlávek, Videlka, Chaloupka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Domácí Oceláři vstoupili do zápasu vlažně a hosté je v úvodních minutách zatlačili. Již ve třetí minutě své aktivity dokázali využít, z levého kruhu se dokázal prosadit Panther Antonín Pechanec a otevřel tak účet zápasu – 0:1. Domácí však již po 36 sekundách kontrovali. Ve středním pásmu získal propadlý kotouč Rostislav Marosz a nekompromisně zahrál na housle Tomáše Kotrly v havířovské brance – 1:1. Domácí pak po několika šancích Havířova převzali otěže zápasu, v 8. minutě z dorážky otočil skóre zápasu opět Rostislav Marosz – 2:1. Domácí pak byli aktivnější, hráli i přesilovku, ale nedokázali v ní vystřelit, naopak ihned po jejím skončení se bekhendovou střelou prosadil sám před Raszkou Jan Křivohlávek – 2:2. Následně hráli přesilovku i hosté, ale naložili s ní stejně bídně jako domácí. Pechanec dvakrát fauloval a vykoledoval si čtyřminutový trest. Domácí již po deseti vteřinách vyrovnaného počtu hráčů na ledě zásluhou Lukáše Mičulky, který zakončil perfektní akci na jeden dotyk celé pětky do prázdné branky – 3:2.

Ve druhé třetině oba týmy chvilku tahaly pilku. Oceláři se radovali již ve druhé minutě, kdy Jakub Orsava dorazil v přesilové hře Pavlíkovu střelu a bylo to 4:2. Třinečtí pak byli aktivnějším týmem, hráli další přesilovku, ale ty jsou dnes oběma týmům spíš na překážku. V oslabení ujel Říčka a střelec čtvrté branky domácích fauloval, rozhodčí odpískal trestné střílení. Sám faulovaný s ním však naložil prachbídně, stav zůstal nezměněný. Po polovině zápasu převzali iniciativu Havířovští, měli více šancí, ale prosadili se pouze jednou. Nejprve na začátku 36. minuty David Klimša netrefil před prázdnou brankou skákající puk, o 55 vteřin později se však již Pantheři mohli radovat - David Videlka prostřelil z levého kruhu Raszku a bylo to pouze o gól – 4:3. Do konce druhé části se skóre nezměnilo a do posledního dějství tedy šli Oceláři s jednobrankovým vedením.

Do posledního dějství vstoupili lépe domácí. Zejména dvě šance Orsavy ze třetí minuty volaly po proměnění. Nestalo se tak, Havířov byl tedy stále v zápase. Ve 45. minutě dostali hosté šanci vyrovnat, když za katr putoval Michal Toman. Přesilovku Pantheři nehráli vůbec dobře, podařilo se jim však vyrovnat. Třinec v oslabení zariskoval, hosté rozjeli akci 3 na 2, na jejímž konci bylo rozestavení přesilovkové pyramidy. Z dorážky se následně prosadil David Klimša – bylo to 4:4. Domácí měli v samotném závěru třetí třetiny možnost rozhodnout. Přesně 115 sekund hráli proti třem, nejprve 4 na 3, posléze byli dokonce v pěti, nedokázali si však vypracovat ani dobrou příležitost. V prodloužení byli mírně aktivnější domácí, branka ale nepadla. Samostatné nájezdy se protáhly na pět sérií. A jelikož jediným úspěšným exekutorem byl havířovský Antonín Pechanec, který tak otevřel i uzavřel skóre zápasu, odvážejí si dva body hosté, když vyhráli v Třinci 4:5 po samostatných nájezdech.

Jakub Orsava: Škoda toho zápasu!
Byla to určitě škoda, že jsme dnes prohráli. Měli jsme určitě vyhrát. Bohužel jsme neproměnili ani jeden nájezd. Já jsem zkoušel blafák, ale havířovský brankář mi stačil puk vypíchnout. Jediný nájezd proměnil Pechanec z Havířova a tak si druhý bod odvezl soupeř do Havířova.

Antonín Pechanec: Napravil jsem chybu z první třetiny.
Sice mně těší vítězná branka, ale jen jsem napravil svou chybu v první třetině, když jsem byl zbytečně vyloučený a Třinec toho využil. Utkání bylo naprosto vyrovnáné a štěstíčko stálo na naší straně. Na Třinec se vždy vyhecujeme.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Třinec): Toto těžké utkání jsme bohužel nezvládli. Myslím si, že rozhodly hrubé chyby v naší obraně ve třetí třetině. Hlavním důvodem, proč jsme dnes nebrali plné tři body, však byla nevyužitá přesilovka pět na tři ke konci utání.

Martin Janeček (Havířov): Dnes jsme byli akorát tím šťastnějším mužstvem. Oba týmy začali nepozorně a po našich hrubých chybách se dostal Třinec do vedení. Nic méně i naše branky byly z nepozornosti soupeře v obraně. Druhá třetina už byla oboustranně lepší. Zbytečně jsme ale faulovali a hráli často v oslabení, což vyústilo ve dvoubrankové vedení domácích. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že musíme srovnat a to se nám podařilo. No a nyní jsme měli více štěstí v samostatných nájezdech.


×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec