Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři vezou z Ostravy povinné body

28.09.2009 · Adam Bagar, Růžena Raszková
Třinečtí junioři se dnes utkali s posledním celkem tabulky. Dvě třetiny byl ale výsledek stále nerozhodný. Teprve třetí třetinu se mladí oceláři roztříleli a utkání dovedli k povinnému vítěznému konci.
9.kolo, pondělí 28.9.2009
Poruba
Třinec
2:5
Třetiny: 1:1, 1:1, 0:3  Branky a nahrávky: 2. Vidlák (Vajda), 35. Motyka (Burzala) - 11. Mičulka (Orsava), 33. Marosz, 42. Hegyi (Špaček, Měrka), 46. Rufer (Pavlík, Hoďa), 59. Bajtek (Marosz, Gottwald). Rozhodčí: Smeták - Mikler, Bojda. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 17:42. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5. 
Gleich (od 51. Hanuska) - Špok, Tomis, Pindur, Spusta, Lužný, Poláček, Burzala - Procházka, Ružbašan, Zuber, Vidlák, Vaněk, Barčák, Voznica, Motyka, Vajda, Blažej, Bystroň.
Raszka (od 21. Boška) - Pavlík, Gottwald, Rajnoch, Chvostek, Kaďorek, Špaček, Toman, Hoďa - Hegyi, Mičulka, Potoček, Böhm, Rufer, Marosz, Měrka, Martyčák, Toman, Bajtek, Palička, Orsava.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Již po necelých dvou minutách se Poruba dostala do vedení. O velmi šťastnou trefu se postaral Martin Vidlák, jenž poslal svou střelu ze středního pásma. Raszka se musel červenat, když svým pohybem změnil směr vyslané střely a kotouč se pomalu a lehce došťoural za brankovou čáru. Dvě minuty nato unikal na třineckou klec Vajda, provedl svou tradiční bekhendovou kličku, ale ve finální fázi mu kotouč sjel z hole. Porubě vstup do utkání vyšel a možná svého soupeře, který působil velice neškodným dojmem, zaskočila. V minutě osmé využil Vidlák zaváhání třineckých beků a poslal puk na Motyku, ale ten ve velké šanci selhal. Postupně se do zápasu dostávali také Oceláři. Hegyi ještě nevyužil množství prostoru před Gleichem, ale v čase 10:15 už mohla třinecká střídačka jásat. V oslabení poslal Orsava puk šikovnou zadovkou na volného Lukáše Mičulku, jenž si najel až mezi kruhy a přesnou střelou k tyči srovnal skóre. Další vzruch přinesly až závěrečné minuty první části. Velmi nejistý Raszka si povyjel ze své svatyně a zkazil rozehrávku, k puku se dostal Zuber, ale v obrovské šanci netrefil prázdnou branku. Na druhé straně nejprve zhatil šanci Třince výborným obranným zákrokem Vidlák a poté Mičulka trefil tyč Gleichovy kasy. Po dvaceti minutách zajímavého hokeje tak byl stav nerozhodný 1:1.

Do druhé části vstoupili Třinečtí lépe, ale do vyložených šancí se dostat nedokázali. Naopak na druhé straně vznikl před brankou Bošky neuvěřitelný závar, který předvedla Vaňkova formace a ve kterém Třinečtí bránili své brankoviště všemi možnými způsoby. Jinak než dvouminutovým trestem pro hosty to ani skončit nemohlo. Jelikož hned po šesti vteřinách mířil na lavici hanby další ze svěřenců trenéra Juříka, mělo VOKD velkou příležitost skórovat v dlouhé přesilovce pět na tři. Domácí sice pálili ze všech možných pozic, ale branku téměř ohrozit nedokázali. A tak udeřil Třinec. Gleich si povyjel ze své branky, snažil se rozehrát puk, ale ten netrefil ideálně, čehož využil Rostislav Marosz. Ten si v klidu počkal na správný okamžik a trefil prázdné místo v domácí brance. Čas 34:32 a bylo opět srovnáno. Adam Motyka využil špatného postavení třineckého gólmana a střelou z kruhu jej propálil. Vrátit hostům zpět vedení mohl ještě v závěru třetiny Orsava, ale nepochopitelně netrefil prázdnou Gleichovu klec. Také po druhé dvacetiminutovce tedy bylo skóre stále nerozhodné – 2:2.

Zatímco první dvě části přinesly poměrně vyrovnaný hokej, ta třetí patřila jasně Ocelářům z Třince. Již v čase 41:39 využil Juříkův soubor přesilovou hru, ve které po střele Špačka dorážel pod ležícím Gleichem Dominik Hegyi. O necelé čtyři minuty později si už hostující hokejisté vytvořili dvoubrankový náskok. Obrana Poruby natlačila na Gleicha jednoho z hráčů soupeře, čehož využil ihned po vypršení dalšího porubského dvouminutového trestu Adam Rufer lehkou dorážkou z hranice brankoviště. Gleich byl zcela bezmocný. Hosté byli v této části nadále lepším týmem a měli osud utkání pevně ve své moci. Poruba mohla snížit v devětačtyřicáté minutě, když Vajda opět pelášil sám na třineckého strážce branky, ale stejně jako v první třetině mu bekhendová klička v rozhodující chvíli sjela. O dvě minuty později musel odstoupit kvůli zranění porubský gólman Gleich, kterého tak nahradil Hanuska. Už to vypadalo, že si připíše čisté konto, ale proti byl Filip Bajtek. Ten byl na konci krásné třinecké akce na jeden dotek, v jejímž závěru dopravil touš do prázdné svatyně. VOKD Poruba tak ani na devátý pokus nebodovala, tentokrát podlehla Třinci 2:5.