Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Debakl juniorů na havířovském ledě

18.09.2009 · Růžena Raszková
Třinečtí junioři nezvládli dnešní derby s Havířovem. O výsledku utkání rozhodla druhá třetina. Ze začátku třetiny se sice Oceláři dostali do vedení, ale pak Pantheři rozpoutali ohnivou palbu a během deseti minut nasázeli do třinecké branky pět gólů.
4.kolo, pátek 18.9.2009
Havířov
Třinec
8:3
AAA Auto Arena Havířov
Třetiny: 1:1, 5:2, 2:0  Branky a nahrávky: 2. Haas (Křivohlávek), 24. Maruna (Klimša, Protasenja), 24. Haas (Bartoš, Zientek), 27. Křivohlávek (Haas, Kopel), 28. Maruna (Protasenja) 34. Videlka (Chaloupka, Pechanec), 43. Marek (Haas, Křivohlávek), 50. Protasenja (Klimša, Maruna) - 11. Hamrozi (Toman M.), 23. Marosz , 39. Palička . Rozhodčí: Smeták – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8, navíc Palička 10 min za nesportovní chování. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: 240 . Střely na branku: 39:43 . Průběh utkání:
Kotrla – Gančařík, Duda, Zientek, Hanousek, Kopel, Šurin, Marek, Jindřich – Matějček, Pechanec, Bartoš, Prášek, Matysz, Protasenja, Klimša, Haas, Křivohlávek, Videlka, Chaloupka, Maruna
Boška (od 34.min Raszka) – Pavlík, Rajnoch, Chvostek F., Kaďorek, Špaček, Toman J. – Hegyi, Mičulka, Rapáč, Potoček, Böhm, Marosz, Měrka, Capcara, Martyčák, Hamrozi, Toman M., Bajtek, Palička

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Havířovský stadión se dočkal prvního gólu již po první minutě hry, když Radim Haas se hned první střelou trefil do levého horního rohu třinecké brány. Domácí ožili, ale další střelu už třinecký brankář zneškodnil. Na druhé straně Kotrlu jen ohrozili Böhm a následně Marosz, který přestřelil puk kolem levé tyče. V šesté minutě se nebezpečně ocitl Haas v blízkosti Bošky, bránu ovšem minul. Trojice mladých Pantherů Maruna, Protasenja, Klimša rozehráli nádhernou akci, která ztroskotala na betonech hostujícího brankáře. Zvýšit se nepodařilo ani Videlkovi, Třinec se bránil zuby nehty. V polovině třetiny zazněla kovová konstrukce třinecké branky, když Křivohlávek nastřelil levou tyč. V polovině první třetiny se podařilo Třinci vyrovnat, když Jakub Hamrozi dorazil puk do brány. Mladí Oceláři na chvíli ožili , ale Pavlíkovi, Böhmovi ani Špačkovi se domácího brankáře překonat nepodařilo. Při přesilovce Havířova měl zase plno práce Boška. Ke konci třetiny Mičulka nastřelil rameno Kotrly, puk se dostal málem za jeho záda, ale havířovský gólman stačil včas zareagovat.

Třinec do druhého dějství vstoupil v oslabení. Již v plném počtu hráčů na ledě překvapil soupeře Rostislav Marosz, když ujel přes celé hřiště a vymetl pavučinu v bráně Pantherů. Havířov pak rozehrál brankový koncert. V 24. minutě domácí vyrovnali a zároveň se dostali do vedení, když Jan Maruna a následně Radim Haas překonali třineckého strážce svatyně. V 26. minutě po vyloučení Hamroziho zvyšuje na 4:2 Jan Křivohlávek. O dvě minuty později po závaru před třineckou bránou protlačil puk pod Boškovy betony David Klimša - 5:3. V polovině útkání dostal Třinec na chvíli domácí do tlaku, ale překonat dobře chytajícího Kotrlu se jim nepodařilo. Naopak z gólu se radovali Pantheři , když se střelecky porosadil David Videlka - 6:3.

Po této brance sáhli třinečtí trenéři k výměně brankářů. Mezi tři kovové tyče se tak poprvé v letošní sezóně postavil po zranění Ondřej Raszka a hned v 36. minutě po hrubé chybě obrany musel čelit samostatnému nájezdu Pechance. V závěru třetiny v přesilové hře, když signalizoval rozhodčí další vyloučení Havířova vyjel zpoza brány Lukáš Mičulka a překvapil v dnešním utkání již naposledy havířovského brankáře. Několik dalších šancí Třince si už Kotrla pohlídal.

Poslední třetinu se stadiónem nesla vůně nervozity, jejiž důkazem je 5 vyloučení na každé straně. Využít dvojnásobnou přesilovku dokázali jen domácí, když Marek Zientek tečoval Křivohlávkovu střelu. Ve 47. minutě bylo u třinecké brány opět velmi horko, ale puk tentokrát za brankovou čáru neprošel. Za ochranu svého brankáře byli nuceni opustit ledovou plochu Marosz a dokonce na deset minut Mičulka . Třinec ztrestal za nebojácné ochránce Protasentja, když po přihrávce Maruny skóroval do prázdné brány. Zbytek třetiny jsme sledovali hokej plný nepřesností a vyloučení. Za zmínku stojí jen nádherný semafor Kotrly po střele Pavlíka.

Rostislav Marosz: Byli jsme málo důrazní

O zhodnocení dnešního debaklu jsme požádali jednoho z třineckých hráčů: "V dnešním zápase byla naše hra chaotická. Nedodržovali jsme pokyny trenérů. V soubojích jsme byli málo důrazní, často nás přečíslovali a z toho padalo hodně gólů. Musíme více bruslit a dohrávat osobní souboje, protože dnes kolem nás jezdili příliš snadno."

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér Havířova): K dnešnímu utkání jsme se snažili přistoupit co nejzodpovědněji. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, protože letos je soutěž velmi náročná, každá ztráta bodu teď ze začátku může být znát. Po minulých zápasech jsme potřebovali, aby se kluci chytili, abychom uhráli nějaké body. Za dnešní zápas musíme klukům poděkovat, protože dali góly a je vždycky důležité.

Jiří Juřík (trenér HCO): Dnešní utkání jsme vůbec nezvládli. První třetina byla ještě z naší strany dobrá, ale ve druhé třetině jsme udělali neuvěřitelné množství chyb a prohráli ji 5:2. Soupeř se dostal do tempa a my jsme pak už nestačili.

×
Dnes v 19:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec