Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost ukořistil první tři body v Olomouci!

07.09.2013 · Luboš Olszar
Svěřenci trenérů Reného Muchy a Miroslava Čečotky dnes zajížděli do Olomouce s cílem odčinit včerejší těsnou porážku se Zlínem a získat první body nového ročníku extraligy. Oceláři se dostali brzy do vedení, které kontrolovali po celý zbytek zápasu a zaslouženě zvítězili 5:2.
2.kolo, sobota 7.9.2013
Olomouc
Třinec
2:5
Třetiny: 0:2,1:1, 1:2  Branky a nahrávky: 24. Kuba (Heža J.), 49. Horák R. (Nesvadba) – 1. Poruba (Kovařčík M.), 3. Lorek (Trčka), 40. Kovařčík M. (Poruba), 44. Poruba (Kovařčík M.), 52. Petrák (Trčka, Stránský). Rozhodčí: . Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 25>21. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.  
Šoustal M. – Dittrich, Hes, Heža, Holibka, Horák R., Horák J., Horký, Hrabica, Kolovrátník, Kropáč , Kuba, Marek, Nesvadba ,Spurný, Škoda, Tomek, Zelený.
Hlaváč (Dudáček) – Cienciala, Walaski, Stránský, Roman, Adámek, Janiczek, Bartoň, Imrich, Tůma, Pala, Petrák, Trčka, Poruba, Sikora, Christov, Kovařčík M., Lorek, Švaňa, Škorpík, Kofroň.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ihned od začátku utkání se pustili Oceláři do svého soupeře a jejich skvělý start do utkání přinesl velmi rychlý první gól. V první minutě se totiž hned prosadil svou střelou Jan Poruba, který zužitkoval přihrávku Kovarčíka.

Domácí tým se ještě ani nevzpamatoval z prvního inkasovaného gólu a už musel Šoustal lovit další puk ze své sítě. Útočné pásmo obkroužil Jaroslaw Lorek a od modré čáry poté nahodil puk na Šoustala, který kotouč přes bránícího hráče neviděl, a ten tak skončil za jeho zády.

Třinečtí mohli přidat v první třetině ještě další gól, když hned dvakrát jeli hosté dva na jednoho, ale bohužel ani jeden z těch útoků neskončil dalším gólem v síti Šoustala. Hlaváč v první třetině moc práce neměl, jelikož se Hanáci nemohli dostat do útočného pásma hostů.

Ve druhé třetině již domácí tým přidal na tempu. Ve 25. minutě se podařilo Olomouci snížit, když si zpoza brány vybruslil Miroslav Kuba, který svou střelou z mezikruží nedal Hlaváčovi žádnou šanci. Olomouc poté hrála dvě přesilové hry, ale v nich byli naopak více nebezpeční hosté, kteří stále drželi puk v blízkosti Šoustala.

Po skončení první přesilovky ujeli Pala a Škorpík, ale druhý jmenovaný adresoval svou přihrávku příliš pozdě a Pala již z velkého úhlu nedokázal ohrozit Šoustala. Oceláři se však přece jenom ve druhé třetině dočkali gólu, když se tři sekundy před jejím koncem prosadil Michal Kovařčík.

Olomouc vlétla do třetí třetiny s velkým nasazením a chutí ještě se zápasem něco udělat, ale bohužel pro domácí to byli hosté, kdo vstřelil další gól zápasu. A to konkrétně Jan Poruba, který si od mantinelu vybruslil až mezi kruhy, kde svou následnou střelou nedal domácímu brankáři šanci.

Kohouti následně dostali příležitost dvojnásobné přesilovky, kterou nakonec využil Robert Horák. Domácí obránce si na modré čáře vyměnil párkrát kotouč s Nesvadbou a svou následnou střelou z první propálil puk mezi betony Hlaváče.

Poslední slovo v utkání však měli Třinečtí, když se v posledních osmi minutách dokázal ještě prosadit Ludvík Petrák. Třinecký útočník se po skvělé přihrávce od Trčky uvolnil na levé straně hřiště a svou následnou střelou pod vyrážečkou Šoustala uzavřel stav utkání na konečných 5:2 pro Oceláře.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Utkání jsme začali špatně, kdy jsme dostali dva rychlé góly. Ve druhé třetině jsme přidali a podařilo se nám vstřelit kontaktní gól, ale bohužel jsme v závěru třetiny inkasovali. Ve třetí třetině jsme sice snížili, ale Třinec dokázal rychle reagovat a vstřelil nám další gól. Myslím, že o utkání rozhodl hlavně ten třetí gól, který jsme dostali na konci druhé části.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Pro nás bylo dnešní utkání celkem utrápené a tři body jsou pro nás hodně cenné. Sice se nám povedlo být velmi produktivní a vstřelit pět gólů, protože se nám už dlouho nepovedlo dát tolik branek a málo inkasovat.