Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři přerušili sérii proher a porazili Spartu 3:1!

23.11.2013 · Martina Sikorová
V dnešním kole NOEN extraligy juniorů přivítali Oceláři na svém ledě pražskou Spartu. Přestože domácí inkasovali jako první, dokázali výsledek otočit a slaví tak první vítězství po sérii 6 porážek.
20.kolo, sobota 23.11.2013
Třinec
Sparta Praha
3:1
Werk aréna
Třetiny: 1:1, 2:0, 0:0  Branky a nahrávky: 19. Franek, 27. Růžička (Franek, Běhal), 38. Matuš (Růžička) – 10. Skřivánek (Chlapík, Schwamberger). Rozhodčí: Husička - Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 217. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1.  
Svoboda – Běhal, Mravec, Matyáš, Heider, Valíček, Foltýn – Pěnčík, Franek, Christov, Růžička, Kofroň, Kovařčík, Kasala, Motloch, Ohera, Matuš, Jaroš
Langer – Mikliš, Kliment, Skřivánek, Vokurka, Bílek, Slavíček, Březina, Vacek – Schwamberger, Augustin, Soumelidis, Hemr, Chlapík, Pulkrab, Budiak, Černoch, Brém, Brejcha, Krudenc

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří si hned ve druhé minutě vytvořili velkou gólovou příležitost, tu jim však zmařil výborný Svoboda. V polovině první třetiny už se ale Sparťané radovali. Chlapík předložil zpoza brány puk na hůl Davida Skřivánka a ten neměl problém prostřelit domácího brankáře. Před koncem první třetiny se dostal do úniku Franek, který byl před zakončením zahákován a rozhodčí tak nařídil trestné střílení, které Tomáš Franek zkušeně proměnil střelou do levého růžku a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ve druhé části měli Oceláři k dispozici dlouhou početní výhodu 5 proti 3, kterou se jim podařilo využít, kdy puk za záda Langera poslal Marek Růžička. Šanci navýšit své vedení měli domácí po střele Valíčka, jeho střela však zazvonila o horní tyčku branky. Ke konci druhé dvacetiminutovky měli domácí hráči opět k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovku, tu se jim však využít nepodařilo. Ale dlouho je tato nevyužitá příležitost mrzet nemusela. Krátce po skočení této výhody prostřelil hostujícího brankáře Radim Matuš.

Do závěrečné třetiny vstoupili hostující hráči s obrovským elánem a drtili domácí v jejich obranném pásmu, o svůj tlak se však sami připravili přílišnou agresivitou. Hra se poté často kouskovala a vylučovalo se buď na jedné, nebo na druhé straně. I hosté měli v dnešním zápase k dispozici trestné střílení, ale Černochovi se puk zamotal mezi brusle a Svoboda ani nemusel zasahovat. Sparta se pak ještě pokusila o závěrečný tlak při hře bez brankáře, ale hostům se už nepodařilo překonat výborného Svobodu.