Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost otočil rozhodující bitvu s Pískem a jde do finále!

27.03.2013 · Luboš Olszar
Vyrovnaná utkání plná zvratů a nervy drásajících momentů, tak by se dala charakterizovat semifinálová série Ocelářů s Pískem. Rozhodující třetí duel otevřeli třinečtí, ale ve druhé třetině hosté dvěma góly otočili vývoj utkání na 1:2. Stejný počet branek pak Oceláři nasázeli Písku během 18 sekund 45. minuty hry a dotáhli zápas k vítězství. Třinec si tak zahraje finále extraligy s Karlovými Vary.
SF 3., středa 27.3.2013
Třinec
Písek
3:2
Třetiny: 1:0, 0:2, 2:0  Branky a nahrávky: 5. Kasala (Kovařčík O.), 45. Stránský (Kasala), 45. Růžička (Heider, Jašek) – 34. Šuhaj (Volf L.), 36. Dudák (Volf L.). Rozhodčí: Husička – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.  
Svoboda – Pisarik, Mičulka, Motloch, Stránský, Zahradníček, Walaski, Heider, Cienciala – Růžička, O. Kovařčík, Christov, Pěnčík, A. Kofroň, Trčka, Motloch, Bartoň, Pala, Kasala, Jašek.
Pechek – Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák, J. Volf , Hájek, Březina, Hřebíček, Červinský, Duchoň, Skýbek, Skala, Šuhaj, L. Volf , Koutenský, Marcilis, Točík, Hanus.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Rozhodující semifinálová bitva Třince s Pískem odstartovala podle očekávání opatrnou hrou a oba mužstva dávaly pozor na zadní vrátka. Jako první si je však v 5. minutě zápasu neohlídali hosté, kteří herně propadli a Ondřej Kovařčík se spolu s Lukášem Kasalou vrhli do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný vyslal z pravého křídla přihrávku na střed najíždějícímu druhému aktérovi a právě Lukáš Kasala otevřel snadným zametením kotouče do odkryté brány hostů třetí semifinálový duel.

Dění hry se poté navrátilo do původních kolejí, avšak přišla první vyloučení, která rozkouskovala průběh utkání. Vyložená šance přišla až v 16. minutě, kdy Oceláři ztratili černou pryž v útočném pásmu a hostující Schwamberger se vrhl do úniku tváří tvář Svobodovi. V něm nevymýšlel žádné kulišárny a rovnou z mezikruží napálil na naneštěstí Písku horní tyč třinecké svatyně.

Druhá třetina probíhala v podobném duchu jako ta první, až na to, že se hráči dopouštěli častějších chyb, z nichž to byli zejména Třinečtí. Důležitý moment přišel až v půli zápasu, kdy byli v rozmezí jednadvaceti sekund vyloučení dva domácí hráči – Ladislav Walaski a Marek Pěnčík. Písek tak obdržel dlouhou přesilovou hru 5 na 3, kterou se mu podařilo přetavit na vyrovnávající branku. Hráči Písku vyslali salvu střel proti domácí bráně, až jako třetí střílející uspěl Jakub Šuhaj.

O chvíli později šel Písek rovnou do vedení, když odraženou střelu Lukáše Volfa od zadního mantinelu uklidil mezi tři tyče Petr Dudák – 1:2. Pět sekund před závěrem druhé třetiny ještě mohl navýšit Tončík, který zůstal za obranou Ocelářů, avšak proti adresující přihrávce včas vybruslil z brány Svoboda, jenž následně vypíchl Tončíkovi puk.

Pětačtyřicátá minuta se stala Písku osudnou, neboť v ní Třinec zvrátil utkání zpět na svou stranu během pouhých osmnácti sekund hry. Nečekanou vyrovnávající branku zaznamenal David Stránský, jenž od útočné modré vymetl pavučinu hostující klece a za již zmiňovaných 18 sekund později přidal z nahuštěného prostoru rozhodující branku duelu Marek Růžička.

Brzy mohli Slezané vést ještě větším rozdílem, jelikož Růžička střílel proti odkryté části brány. Téměř jistý gól však nepřipustil Milan Hřebíček, který perfektně vložil do střely svou hůl. Minutu před koncem ještě Písek zkusil odvolat brankáře výměnou za šestého bruslaře ve hře, ale to už nijak nepozměnilo výsledné skóre 3:2.

Třinec tak slaví postup do finále, zatímco Písek své sympatické tažení vyřazovacími boji zakončuje maličký krůček před těmito branami.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Smekám klobouk před týmem, jak se dokázal semknout po druhé třetině, která nám vyloženě nešla. Do třetí třetiny nastoupil naprosto jiný tým a na tomto zápase jde krásně vidět, že ten hokej je takový, že se hraje do poslední vteřiny a nikde nevíte, jak to utkání skončí a kdo ho vyhraje. Každopádně byl velice těžký a rozhodně není náhoda, že soupeř přešel přes Kladno a Vítkovice a smekám klobouk i před soupeřem a jejich trenéry, protože to byla nádherná série a neřekl bych, že vyhrál lepší, ale vyhrál šťastnější.

Roman Heindl (IHC Písek): Tahle série byla každopádně k tomu, abychom se dostali do finále a musím říct, že to bylo jen o štěstí. Včera jsme trefili břevno před koncem, dneska Třinečtí otočili zápas. Já bych řekl, že série to byla vyrovnaná a teď přeji domácímu týmu aby uspěli a našim klukům chci poděkovat za to, co letos dokázali.