Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři vezou z Českých Budějovic cennou výhru!

18.03.2013 · Růžena Raszková
Č. B u d ě j o v i c e - Kdo se přišel do Budvar Areny podívat na zápas prvního čtvrtfinále extraligy staršího dorostu mezi Českými Budějovicemi a Třincem, určitě nelituje. Domácí předvedli sympatický výkon, kterému však scházelo více branek a také štěstí. To se naopak usmálo na Třinec, který si z prvního duelu odnáší cennou výhru.
ČF 1, pondělí 18.3.2013
České Budějovice
Třinec
3:5
Třetiny: 1:2, 1:1, 1:2  Branky a nahrávky: 17. Samohejl (Ruda), 37. Prokeš (Pašek), 46. Smejkal (Prokeš, Pašek) – 2. Růžička (Jašek, Pisarik), 11. Kovařčík (Ciencala, Kofroň), 29. Christov (Pisarik), 56. Kofroň (Růžička), 60. Růžička (Pěnčík). Rozhodčí: Šmíd - Šperl, Vavruška. Vyloučení: 5:5, navíc Smejkal (CEB) 10 min naražení zezadu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 456. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:5.  
Sova (Trelc) - Kutiš, Břečka, Žáček, Kadlec, Malovec, Piegl, Matoušek, Klimecký - Rob, Smejkal (21. - 31. Vácha), Ruda - Krátoška, Prokeš, Pašek - Samohejl, Koupal, Suchánek - Šafář, Michálek.
Svoboda - Ciencala, Heider, Pisarik, Mičulka, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Walaski - Růžička, Kovařčík, Christov, Pěnčík, Kofroň, Trčka, Motloch, Kasala, Pala, Jašek, Lorek.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivněji do prvního dějství vstoupili domácí borci. Ti se bez respektu tlačili do šancí a neutlumila je ani branka Třince. Hostující Jašek střílel na vyjetého Sovu, od kterého se kotouč záhadně odrazil přímo před branku, kam ho dorazil muž, jehož příjmení nahání strach Marek Růžička - 0:1. Neuplynula však ani minuta a mohlo být vyrovnáno. Ruda byl totiž sám před brankářem Svobodou, ale zahával. O chvíli později neuspěli ve své šancích ani další domácí hráči Samohejl s Prokešem. Oba týmy pak měly možnost ukázat divákům své přesilové hry. Ani jedno mužstvo však neoslnilo. V polovině třetiny pak zvyšoval náskok Třince Ondřej Kovařčík, který tečoval Heiderovu střelu od modré čáry - 1:1. Nakonec se ukázalo, že existuje spravedlnost, protože domácí ze svého tlaku vytěžili alespoň snižující branku. Velký podíl na ní měl nahrávající Ruda, který našel Pavla Samohejla číhajícího před Svobodou. Mladý českobudějovický útočník uspěl - 1:2.

V úvodu druhé dvacetiminutovky se měl Třinec opět co ohánět. Sám na brankáře Svobodu se nejprve řídil Suchánek, ale neproměnil. Stejným výsledkem dopadlo několik mnoho dalších akcí Českých Budějovic. Nedáš dostaneš. Českobudějovičtí neuspěli v další ze svých šancí a vzápětí inkasovali z protiútoku. Domácí obránci za sebou zapomněli Víta Christova, který sice svůj únik nezakončil nijak skvěle, ale brankář Sova si kotouč srazil do branky - 1:3. Pak přišli chvíle druhé útočné řady domácích. Trio Krátoška - Prokeš - Pašek mělo od poloviny třetiny spoustu vyložených příležitostí, ale na brankáři Svobodovi si vždy vylámalo zuby. Nakonec se ale mladíci dočkali. Všemožné kombinace nebyly úspěšné a ujala se nakonec jednoduchá střela Radka Prokeše po vyhrané buly - 2:3. Domácím ale jakoby tato branka sebrala vítr z plachet. Českobudějovická obrana si vybrala slabší chvilky a nakonec mohli být domácí rádi, že neinkasovali. Růžička a Jašek ve svých šancích měli i trochu smůly. O smůle by však hosté vzhledem k výsledku příliš mluvit neměli. Zvláště, když v dalších obrovských šancích neuspěl na konci třetiny Smejkal a Ruda.

Začátek třetí třetiny byl také v režii domácích. Hned na začátku měli možnost početní výhody, ale tu se ještě využít nepodařilo. Následovala série trestů, která nakonec umožnila Českým Budějovicím hrát dvojnásobnou přesilovou hru. Tu se podařilo využít sekundu před vypršením prvního trestu. Domácí si vytvořili obrovský tlak před Svobodou a zásobovali ho střelami. Nakonec se prosadil Jiří Smejkal, číhající u pravé tyče a vyrovnal - 3:3. Další minuty patřili jen a pouze hráčům Českých Budějovic. Několikrát už se domácí fanoušci nadechovali k hlasitému jásotu, ale vždy dokázali hráči Třince uzdržet kotouč před brankovou čarou. Pět minut před koncem domácím jakoby došly síly a ke slovu se dostal Třinec. Byla z toho vedoucí branka Adama Kofroně - 3:4. Té sice předcházelo postavení útočícího hráče v brankovišti, ale rozhodčí na to nebral zřetel. Ke konci třetí části zkoušeli domácí hru bez brankáře, která se zpočátku jevila celkem slibně. Nakonec se však Jihočeši prosadit nedokázali a pojistku naopak přidal hostující Marek Růžička. Třinečtí si tak z Budvar arény odváží cennou a výhru 5:3.

Ohlasy trenérů

Jan Trummer, trenér HC České Budějovice: Utkání mělo dobrou úroveň. Začali jsme tak, jak jsme začít nechtěli. Věděli jsme, že Růžička je výborný hráč a chtěli jsme si ho uhlídat, ale on dal hned v prvním střídání gól. To nás nezlomilo a hráli jsme dobrý hokej, když jsme Třinec i v první části přestříleli, měli jsme šance, ale bohužel nám to nepadalo do branky. Tohle utkání rozhodlo, že jsme nedostali žádný normální gól, ale tři splácené góly, které bychom dostávat neměli. Je to play-off a chyby, po kterých jsme dostali laciné góly se play-off dělat nesmí.

René Mucha, trenér HC Oceláři Třinec: Na začátku třetí třetiny jsem měl trochu obavy. Rozhodující moment byl, když jsme přečkali tlak domácích ve druhé třetině. Tentokrát nám začátek zápasu vyšel přesně podle toho, jak jsem se domluvili, ale pak jsme začali kupit individuální chyby. Hlavně gól na 3:2 po buly byl něšťastný a měl jsme strach, že domácí nakopne. Ve druhé třetině jsme nedali dva nájezdy, ale nakonec rozhodl šťastný gól ve třetí třetině. Je mi líto brankáře, který chytal velice dobře, ale takovéhle góly rozhodují play-off. Domácí pak hráli vabank a musím uznat, že byli silovější. Na to, jak to bylo tvrdé utkání myslím, že bylo málo vyloučených a rozhodčí to velmi dobře zvládli.