Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci deklasovali Havířov devíti góly!

14.12.2012 · Luboš Olszar
Mladí Oceláři se během pátečního večera doslova vyřádili na ledě Havířova a předčasně obdarovali blízkého soupeře hned devíti kousky v brance! Třinečtí si gólový příděl rovnoměrně rozložili na tři trefy během periody a pouze dokazují, že právem vedou východní část Extraligy staršího dorostu. Hattrickem se dnes prezentoval Vít Christov.
27.kolo, pátek 14.12.2012
Havířov
Třinec
1:9
Třetiny: 0:3, 1:3, 0:3  Branky a nahrávky: 36. Wróbel (Kurovský, Polak) - 3. Kovařčík O., 12. Heider (Kovařčík O., Walaski), 18. Kofroň, 22. Christov (Pala), 34. Christov (Stránský), 38. Motloch (Pala), 41. Heider (Kofroň), 49. Motloch, 50. Christov (Motloch). Rozhodčí: Koziol - Kopřiva, Bartošák. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 124. Střely na branku: 21:44. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:9.  
Sroka - Šteffko, R. Polak, Kurovský, Bahounek, Adamík, Chribiček, V. Potočný, J. Potočný, Wróbel, Orság, Carbol "C", Sonnek "A", E. Polak, R. Gola, Bednář, Synek "A", P. Gola, Caruk
Svoboda - Polášek, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Adámek, Walaski, Heider, Cienciala, M. Kovařčík, Růžička "C", O. Kovařčík "A", Christov "A", Murín, Kofroň, Trčka, Motloch, Lorek, Pala, Jašek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Třinec jako favorit nastoupil do zápasu mnohem lépe. Už po třech minutách šli dokonce hosté do vedení, trefil se za ně Ondřej Kovařčík. Domácí mohli záhy vyrovnat, a jak se později ukázalo, jednalo se pro ně o jedinou vyloženou šanci v prvním dějství. Sonnek však svými kličkami brankáře Svobodu neobalamutil. Pravidlo "Nedáš, dostaneš" se pak opět potvrdilo. Ve 12. minutě využil Petr Heider přesilovku Ocelářů dorážkou do odkryté branky. Hráči Třince byli i nadále v laufu a po chvíli mohl navýšit brankový rozdíl mezi oběma celky Lorek nebo agilní Heider. Sroka však tentokrát dokázalvše ustát. To ovšem neplatilo v 18. minutě, kdy se s pukem vymotal z rohu kluziště Adam Kofroň a střelou z mezikruží propálil Srokovy betony.

Nástup do prostřední části vyšel opět lépe hostům. Po minutě a půl propálil Sroku Vít Christov. Synek měl hned dvě slibné možnosti na snížení, nejprve při přečíslení nedokázal najít spoluhráče a trefil pouze obránce hostí, o tři minuty později v ještě lepší pozici opět hledal někoho na přihrávku. Hned po této akci se puku ujal Robin Gola, jeho střela pod vyrážečku Svobody mu však nesedla. V půlce zápasu se za Oceláře ozval Motloch, ztroskotal však na skvělém Srokovi. O dvě minuty později se až před branku dostal Růžička, jenže mu ve finální fázi podjely nohy.

Ani ne o minutu později se už Třinečtí z branky radovat mohli. Vybojovaný puk z rohu kluziště vyslal na branku z poměrně velkého úhlu Vít Christov a jeho pokus se nakonec ujal. Havířovští tentokrát stihli rychle odpovědět. V 36. minutě si zapsal čestnou branku Kamil Wróbel, ke kterému se ve skrumáži před brankou dostal kotouč a pohotově jej poslal do sítě. Oceláři ale přesto měli poslední slovo, když na chlup stejnou situaci jako u poslední branky hostů provedl Lukáš Motloch.

Vůbec nejrychlejší vstup do třetiny měli hosté v závěrečné části. Po střele z vrcholu kruhu se totiž prosadil Petr Heider, to vše za pouhých 44 vteřin. Ve 44. minutě si poslední velkou šanci Havířova připsal Orság, jenže ani nadvakrát nedokázal z prostoru brankoviště přehodit nastavený beton Svobody. Zápas sice postrádal dramatickou koncovku, o kuriózní situace však nouze nebyla. Zvláště osmá branka Třince ze 49. minuty vzbudila velký rozruch. Lukáš Motloch totiž nahodil puk téměř z půlky kluziště a hned dva obránci domácích si jej srazili do vlastní brány. O pouhých 34 vteřin později už byl gólový rozdíl mezi oběma celky osmigólový, Vít Christov si totiž připsal hattrick. Ve zbytku zápasu už více branek nepadlo a pouze se dohrávalo.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice