Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorostenci znovu vítězí, těsným poměrem udolali Zlín!

30.11.2012 · Luboš Olszar
V rámci třiadvacátého kola Extraligy staršího dorostu vyjeli mladí Oceláři do Zlína, kde bylo k vidění velmi vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro Třinecké. O zápase prakticky rozhodla jediná minuta, konkrétně dvaatřicátá, ve které Oceláři vsítili dva góly. Do závěrečné sirény se domácím povedlo pouze snížit jedinou trefou, a tak všechny body připadly na stranu Třince.
23.kolo, pátek 30.11.2012
Zlín
Třinec
1:2
Třetiny: 0:0, 0:2, 1:0  Branky a nahrávky: 43. Tomek (Dalajka, Vyoral) - 32. Motloch (Poruba), 32. Christov (Kovařčík M.). Rozhodčí: Fiedler - Goňa, Velinský. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 0:2, 1:2.  
Haloda - Kobylík, Stuchlík, Kosorin, Velčovský, Tomek, Grygera, Procházka - Hlaváč, Gago, Pelánek, Bumbál, Helešic, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Malý, Tomešek
Svoboda - Bartko, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Polášek, Heider - Christov, Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Pěnčík, Trčka, Motloch, Kofroň, Pala, Lorek, Poruba, Jašek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Oba týmy do utkání vstoupily opatrně. V šesté minutě měli domácí výhodu přesilové hry, když se faulem provinil Kovařčík. Domácí však v přesilové hře vůbec nic nevymysleli. O pár minut později dorážel volný Gago, ale Svoboda se stihl rychle přesunout. V závěrečné minutě první třetiny několikrát ohrozili brankáře Třince hráčí ve žlutomodrém, ale stav se v první třetině nezměnil.

Druhá část přinesla několik obrovských šancí pro domácí. Hned v první minutě druhé třetiny ujížděl Stránský sám, zamířil mezi nohy, ale Svoboda si s jeho pokusem poradil. Domácí si zahráli dvě přesilové hry, na brankáře Ocelářů vyslali několik dobrých pokusů a dokonce se při špatném střídání hostů řítil Hlaváč sám, ale bez gólového efektu.

Po několika nevyužitých šancích šel do vedení překvapivě Třinec. Pala vystřelil a jeho střelu za záda Halody dorazil Motloch0:1. O pár vteřin hosté své vedení ještě navýšili, když Christov nahodil na branku a jeho střela propadla až do sítě – 0:2. Ve 37.minutě mohl snížit Helešic, ale na svého bývalého spoluhráče ze Vsetína v brance Třince nevyzrál. V poslední minutě druhé části našel Dalajka krásně Stránského, ale Svoboda udržel dvoubrankové vedení.

V úvodu třetí třetiny měli hosté výhodu přesilové hry, ale ne na dlouho, protože se provinil Heider a hrálo se čtyři na čtyři. Ve 43. minutě se konečně prosadili i Berani. Dalajka přihrál Tomkovi na modrou, ten nahodil na branku a kotouč skončil překvapivě až v brance – 1:2. Nebezpečnou střelu od modré vyslal o pár chvil později Stuchlík a jeho pokus orazítkoval tyč. V posledních minutách se hrál svižný hokej na obě strany a šanci měl Kovařčík, kterého našel Kofroň, ale Haloda vyrazil. Čtyřicet vteřin před koncem byli souběžně vyloučeni Helešic a Pěnčík, domácí trenér Valášek si vzal oddechový čas, odvolal Halodu z branky. Do šance na srovnání se Ševci nedostali a utkání skončilo – 1:2.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání. V první polovině jsme měli spoustu šancí, bohužel jsme je nevyužili. Pak jsme nevyužili ani přesilovky a to asi rozhodlo. Na konci nám ten gól, dva chyběly. Mrzí nás to z toho důvodu, že jsme opravdu odehráli dobrý zápas. Ale nedá se nic dělat, musíme jet dál.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Zlín je pro nás zakletým soupeřem, neumíme na něj zahrát. Domácí byli hlavně v první třetině a část druhé třetiny jasně lepší, tam nás podržel brankář. Dělali jsme spoustu chyb v obraně, při rozehrávce a naštěstí nám pomohlo i trestuhodné zakončování domácích. Zápas se pak otočil dvěma slepenými góly, poté už to byl urputný boj, bránění středního pásma a nahazování kotoučů do třetin. Jsme rádi za tři body, ale ta hra dnes nebyla podle našich představ.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice