Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci vstoupili do finále porážkou

28.03.2012 · Michal Samiec
Třinečtí mladší dorostenci zahájili mládežnické mistrovství republiky v Liberci porážkou s domácími Tygry v poměru 2:6. O třinecké branky se postarali Poruba a Walaski. Šanci na návrat do boje o mistrovský titul budou mít už zítra, kdy na ně čekají Vítkovice.
F1, středa 28.3.2012
Liberec
Třinec
6:2
Liberec
Třetiny: 1:0, 3:1, 2:1  Branky a nahrávky: 9. Bělohorský (Lakatoš), 23. Zacha (Král), 29. Ordoš, 38. Ordoš (Havlín, Lakatoš), 45. Šír (Pyrochta), 60. Lakatoš (Havlín, Král) - 28. Poruba (Pala, Kovařčík), 47. Walaski (Jašek). Rozhodčí: Hrubý - L. Podrazil, R. Podrazil. Vyloučení: 10:6, navíc Christov (T) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2.  
Hosnedl - Slaboch, Chlum, Mečíř, Lakatoš, Šír, Klinger, Pyrochta, Chlapík, Husa, Němeček, Havlín, Ordoš, Král, Gecko, Babec, Bělohorský, Divila, Heřmánek, Suchý, Zacha.
Fendrich - Janiczek, Polášek, Walaski, Roman, Kovařčík, Christov, Kaukič, Pala, Poruba, Zahradníček, Motloch, Lorek, Sikora, Heczko, Adámek, Cienciala, Petrák, Jašek, Orság, Škorpík.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání, ve kterém byly favority jasně domácí, odstartovalo celkem pomalu ale vyrovnaně. Osm minut po úvodním buly našel Zacha blízko branky Gecka, ten ale zamířil pouze do lapačky brankáře Fendricha. O chvíli později se Třinečtí dostali do zajímavé šance, když většině obrany utekl Orság. Nakonec ho ale dohnal Pyrochta a postaral se o jeho zastavení.

Když už se schylovalo ke konci dějství, Tygrům se konečně podařilo udeřit. Ohromný tlak vyústil v zapomnění Matouše Bělohorského obranou hostí a nejmladší člen libereckého kádru se trefil přímo skrz výstroj Fendricha – 1:0. Zvýšit skóre mohl o minutu později Havlín, ale po pěkném výpadu ho krásně zastavil lapačkou Fendrich.

I do druhé třetiny vstoupil aktivněji domácí tým a brzy mohl sklízet kýžené ovoce v podobě druhé branky utkání. Král nebyl v pokusu o dobytí třinecké klece úspěšný, k pryži se ale dostal Pavel Zacha a ten trefil dokonce horní růžek branky Ocelářů – 2:0. Další velkou šanci měl Král, kterého před brankou našel Pyrochta, prvně jmenovaný ale nezamířil podle představ, a tak byl zastaven gólmanem Fendrichem.

Slovo krátce poté převzali hosté, když nejprve Poruba ztečoval střelu Kovařčíka na branku a Hosnedl měl co dělat, aby ji ramenem vyrazil. Pak ale přišla přesilovka pět na tři pro Třinec a po špatném střídání Liberce už Hosnedl nic dělat nemohl. Původní Palovu střelu z první ještě zastavil, na dorážku Jana Poruby ale nestačil – 2:1.

Na první branku hostů si ale Severočeši našli tu nejlepší odpověď. Krátce poté totiž všechny přítomné šokoval úžasným průnikem přes celé hřiště Jan Ordoš, který tak vsítil jeden z nejhezčích gólů celé sezony – 3:1. A od Jana Ordoše to nebylo vše. Ještě před koncem třetiny totiž dorazil za Fendricha střelu Havlína a prakticky rozhodl o skóre utkání – 4:1.

Třinci ale zbývala naděje na vyrovnání, ta ale trochu pohasla poté, co se hned na začátku posledního dějství trefil Radek Šír, který uspěl na dorážce Pyrochtova pokusu – 5:1. Šance ale třineckému celku navrátil Ladislav Walaski, který se krátce poté prosadil ránou od modré čáry – 5:2. Výkon domácího brankáře Hosnedla byl ale dobrý, jedním z jeho nejlepších zákroků bylo v posledních minutách utkání předvedení lapačky proti střele Ciencialy.

Konec třetího dějství byl napínavý, za Tygry mohl rozhodnout Pyrochta, jehož střela se ale odrazila od tyče do betonů Fendricha a mimo klec. Skóroval až krátce poté Dominik Lakatoš, který si při brejku položil Fendricha a zakončoval do odkryté branky – 6:2. Ani Fendrich ale nechytal vůbec špatně. V poslední minutě si připsal ještě dva senzační zákroky, když svými betony zazdil pokusy Chlapíka a Ordoše.