Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nestačili na Kometu

17.11.2011 · Daniel Babilon
T Ř I N E C - V den státního svátku se na Lesní ulici odehrálo 17.kolo NOEN extraligy juniorů mezi třineckými Oceláři a Kometou Brno. Mladí hokejisté z jižní metropole přijeli do Třince plni elánu a pojistili si svou druhou pozici v tabulce, když domácí porazili poměrem 5:2.
17., čtvrtek 17.11.2011
Třinec
Kometa Brno
2:5
Třetiny: 0:0, 1:3, 1:2  Branky a nahrávky: 25. Bumbál (Repe, Bajtek), 43. Jurij Repe (Bumbál, Hurtík) - 21. Novák (Křivohlávek, Zbořil), 24. Křivohlávek (Podešva), 31. Kozák (Peslar, Dujsík), 47. Jan Podešva (Kozák, Novák), 59. Kozák (Bilčík, Podešva). Rozhodčí: Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 2:4, navíc Číhal (TRI) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.  
Hollý - Slovák, Hurtík, Repe, Teper, Burzala, Macháček, Bezuška - Ižacký, Franek, Bajtek, Kasperlík, Bumbál, Hegyi, Kapica, Matuš, Číhal
Zelenka - Šidák, Dujsík, Peslar, Koukal, Sedlák, Buhaj, Bilčík - Fusek, Wasserbauer, Hnilička, Křivohlávek, Juřák, Novák, Zemánek, Kozák, Zbořil, Podešva, Novák, Káňa, Boček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V den státního svátku se na Lesní ulici odehrálo 17. kolo NOEN extraligy juniorů mezi třineckými Oceláři a Kometou Brno. Předchozí dva vzájemné duely dopadly lépe pro Oceláře. Kometa se z vítězství radovala jednou a to v posledním vzájemném duelu.

Dvojice Juřík-Mach postavila do branky Juraje Hollého, který měl do té doby pouze jeden start za domácí, ale má zkušenosti ruskou MHL. Branku hostů střežil Daniel Zelenka . Úvod zápasu se nesl ve znamení opatrnosti a oťukávání se z obou stran. Za zmínku stojí snad jen situace dva na jednoho z osmé minuty, kterou měl Bajtek řešit spíše střelou než přihrávkou, která byla zastavena obráncem Komety. Brno si zahrálo také přesilovou hru po faulu Číhala, za který si domácí bojovník vysloužil klasický dvouminutový trest a navíc ještě deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Ovšem převaha hráčů na ledě nebyla nijak poznat a tak se ani tentokrát skóre neměnilo. Jinak to byla třetina brankářů, kteří změnu skóre nepřipustili a na góly jsme si museli počkat do druhé třetiny.

Do té vstoupili mnohem lépe hráči Komety, kteří díky dobré kombinaci a rychlému bruslení dostali Třinecké pod tlak, který vygradoval v úvodní branku v domácí síti. Po spolupráci první formace Brna se k puku dostal Patrik Novák a ten se z bezprostřední blízkosti před Hollým nemýlil. Třinec se ani nevzpamatoval z první branky a Hollý lovil puk ze své s klece podruhé. První střelu sice vynikajícím zákrokem zastavil, ale proti dorážce Jana Křivohlávka už neměl nárok. Domácí se z této studené sprchy rychle otřepali a ani ne za minutu bylo sníženo brankou Adriana Bumbála. Poté se zápas vrátil do zajetých kolejí z první třetiny. V třicáté minutě se skóre měnilo počtvrté. Po nahození od modré čáry, které domácí brankář Hollý nejspíš špatně viděl, se z branky radoval brněnský Jiří Kozák a Kometa vedla 3:1. Tímto výsledkem také skončila druhá perioda.

Třetí třetina začala pro Oceláře nepříznivým výsledkem. Ve 42. minutě vyslal tvrdou střelu z první obránce Jurij Repe, kterou ještě těsně před Zelenkou tečoval jeho spoluhráč Bilčík. Na tuto teč nestihl Zelenka zareagovat a tak se Repe radoval z premiérové branky v sezóně. Třinecké branka nakopla a jejich výkon se výrazně zlepšil. Co naplat, Třinečtí branku z tohoto tlaku nevytěžili a do veliké šance se dostal hostující Wasserbauer, ale branku zatím nevstřelil. To jeho spoluhráč Jan Podešva se ve 47. minutě po krásné přihrávce Kozáka zpoza branky nemýlil a zvýšil vedení Komety opět na rozdíl dvou branek. Dobře bránicí hosté moc příležitostí ke snížení Ocelářům nedávali a když už se ke střele dostal Ižacký, brankář Zelenka byl stoprocentní a jeho pokus ramenem vyrazil. A tak přišel trest v podobě páté branky Komety. Střelu Bilčíka od modré ještě Hollý vyrazil, ale pouze k Jiřímu Kozákovi, který měl dost času, aby puk uklidil do branky. Domácí Ižacký měl ještě šanci dvacet sekund před koncem utkání, kdy dojel nahozený puk, ale opět ztroskotal na dnes bezchybném Zelenkovi. Zápas skončil vítězstvím Komety 5:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Oceláři Třinec): Před utkáním jsme měli velké problémy s poskládáním sestavy. Máme velkou marodku, navíc jsme pár hráčů měli v Kanadě, kde hráli za reprezentaci. První třetina byla z naší strany celkem povedená, tam nás ale mrzí nevyužité tři brejky dvou na jednoho. Pak jsme svými chybami pustili do vedení. Dvakrát jsme dokázali snížit, hosté ale pokaždé odpověděli. Za stavu 4:2 pak hosté kontrolovali zápas a dokráčeli k vítězství.

Pavel Pazourek (Kometa Brno): Dle mého názoru jsme utkání vyhráli zaslouženě. Ve všech třetinách jsme byli o něco lepší, utkání pak rozhodlo to, že jsme dokázali naše šance využít rychlejí, nežli domácí. Výsledek zápasu zcela odpovídá dnešní hře.