Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Nezapomenutelný obrat, junioři jsou MISTŘI!

19.04.2024 · Adam Sušovský
Juniorka třineckých Ocelářů se stala potřetí v historii mistry České republiky, v sezoně 2023/24 se o to postarala neuvěřitelným obratem v sérii s brněnskou Kometou. V ní prohrávala 0:2 na zápasy, zvítězila 4:2. A to díky výhře v závěrečném zápase a dalším velkém obratu: Oceláři dnes v Brně v polovině zápasu prohrávali 0:3, i díky hattricku Oskara Haase ale zvítězili 6:3 a slaví!
F6, pátek 19.4.2024
Kometa Brno
Třinec
3:6
Winning Group Arena
Třetiny: 2:0, 1:1, 0:5  Branky a nahrávky: 9. Nesvadba (K. Horváth), 12. Zembol (K. Horváth), 26. K. Horváth (Otava) – 30. Haas (TS), 44. Haas (M. Pospíšil, Ramik), 49. Ramik (Haas), 50. Haas (Ramik, Holinka), 60. Ramik (Haas), 60. Spěváček (Špilar, Šutý)

Vyloučení: 4:4, navíc za faul Bůžka (KOM) nařízeno TS (proměněné) Využití: 0:1 V oslabení: 0:0

Diváci: 2 590 Střely na branku: 35:38

Průběh utkání: 3:0, 3:6

Konečný stav série: 2:4

 
HC Kometa Brno: Kavan – A. Pospíšil, Svoboda, Němec, Bůžek, Zubíček, Ulbricht – Moravec, Ekrt, Rakus – Nesvadba, Zembol, K. Horváth – Boltvan, Otava, Bárta – Chludil, Veselský, Habermann
HC Oceláři Třinec: Král (26. Skácel) – M. Pospíšil, Ošmera, Kurbaka, Volas, A. Horváth, Buják, Andrle – Spěváček, Holinka, Cedzo – Šutý, Šilar, Gerych – Ramik, Haas, Kozlík – Mikula, Rybnikár, Pánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do finálového zápasu neměli třinečtí mladíci zrovna nejlepší. V deváté minutě udeřil z prostoru mezi kruhy Jáchym Nesvadba, na kterého krátce nato navázal i Jakub Zembol. Brno tak bylo rázem na koni a dál to byl brankář Jakub Král, kdo měl plné ruce práce. Další úspěšnou akci už ale do konce první třetiny Kometě nepovolil.

Na začátku druhého dějství ale hostující gólman přece jen kapituloval. Po objetí branky zvyšoval na 0:3 Kevin Horváth. Třinečtí trenéři reagovali střídáním, mezi tři tyče se ve finále podruhé postavil David Skácel. Mladíček v třinecké kleci nejprve zneškodnil akci Jana Ekrta, který se ocitl zcela sám před hostující brankou a spoluhráči se mu pak odměnili snížením. Nařízené trestné střílení bez problémů proměnil Oskar Haas.

Ve třetí třetině pak Oceláři rozjeli neskutečnou stíhací jízdu. Při hře ve čtyřech snížil na rozdíl jediné trefy Oskar Haas, který se dostal za obranu Brna a tváří v tvář Janu Kavanovi nezaváhal. V čase 48:15 už bylo srovnáno, to když po přihrávce Oskara Haase zamířil z mezikruží přesně Michal Ramik.

Oceláři navíc v tlaku nepolevili a záhy už vedli. To když v nabídnuté výhodě pět na tři dopravil kotouč do sítě Oskar Haas. Dvojnásobnou přesilovku si následně zahrála i Kometa, David Skácel ale ve svém brankovišti doslova čaroval a vyrovnání Brnu nepovolil. Domácí trenéři tak v samotném závěru museli sáhnout po hře v šesti, kterou góly do prázdné klece potrestali Michal Ramik s Vojtěchem Spěváčkem. A po neuvěřitelném obratu z 0:3 na 6:3 mohli začít třinečtí mladíci slavit zisk mistrovského titulu!

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Je to úleva a obrovské zadostiučinění za tu práci a dřinu. Samozřejmě nejenom pro nás trenéry, ale celou organizaci. Myslím si, že jsme předvedli parádní hokej. To, že se nám v posledním utkání podařil obrat, asi nebyla náhoda, protože to byl už několikátý zápas. Co si budeme povídat, dokud jsme nevedli, tak jsme defacto tahali za kratší konec. Prvním gólem jsme začali domácí pomaličku hlodat. Bylo vidět, že mají místa, kdy si nevěří, a nám se dařilo ta místa využívat."