Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kapitán Vrána: Těší mě výkon a zvládnutá oslabení

24.11.2020 · Daniel Ježek
Byla to náročná šichta, tři body ale putují do Slezska. Oceláři se po nezdaru v Pardubicích opět vrátili do vítězné pohody a v Hradci zvítězili 3:0. Utkání rozhodla první formace, jejíž lídr Petr Vrána zhodnotil vyrovnané a na vyloučení bohaté utkání.

Máte za sebou dva diametrálně odlišné zápasy, jak je hodnotíte?

Zápas v Pardubicích jsme nezačali vůbec dobře. Postupně jsme se dostali do utkání, přebrali iniciativu a hráli dobře. Bohužel jsme nezvládli třetí třetinu, výkon z naší strany nebyl vůbec optimální. Pardubičtí nic nevzdali, zamakali a v prodloužení otočili zápas na svou stranu. Body si zasloužili. Dnešní zápas v Hradci byl ovlivněn spoustou vyloučení na obou stranách. Těžko se to hodnotí, ani jedna přesilovka nebyla úspěšná, takže se to vynulovalo. Rozhodly naše dvě branky. Utkání bylo velice vyrovnané, hodně se hrálo do těla a bruslilo.

V duelu s Hradcem jste hráli jedenáct přesilovek, ale bez gólu. Čím to?

Člověk si může říct, že jsme nevyužili ani jednu přesilovku, byť těch příležitostí bylo hodně. Máme na čem pracovat. Na druhou stranu je pozitivní, že jsme zvládli všechna oslabení. Určitě jsme si měli pomoct gólem v přesilovce, bohužel se to nepovedlo. Za tři body jsme nicméně rádi, byť to bylo bez přesilovkové branky.

Bylo vidět, že se utkaly dva velice kvalitní týmy?

Hokejová kvalita určitě byla vidět, utkání ale bylo hodně ovlivněno vyloučeními. Nehrálo se tolik času v pět na pět, někteří hráči toho tolik neodehráli a dlouho stáli. Všichni ví, jaké to je, když nějakou dobu nehraje a pak musí naskočit. Kvalita na obou stranách je, v momentech, kdy se hrál hokej, to bylo poznat. Pro mě osobně to bylo hodně těžké. Bylo to hodně o bruslení, plno soubojů, hrálo se do těla. Odedřené utkání. Nerozhodly přesilovky, ale to, že jsme dali o dvě branky víc.

Jak jste viděl první branku Martina Růžičky, kde domácí reklamovali ofsajd?

Přiznám se, že jsem se snažil procpat kotouč na rozjetého Růžu. Puk se párkrát odrazil, ale já nedokážu posoudit, jestli to byl ofsajd nebo ne. Rozhodčí tvrdil, že Růža měl jednu nohu ještě za čárou a ofsajd to nebyl. Rozhodli tak, jak rozhodli, já to moc dobře neviděl.

Po těžkém zápase v Pardubicích pomohl týmu první útok, od kterého se to očekává.

Jsme za to rádi, více nás ale těší vítězství. Myslím si, že je každému jedno kdo dává góly. Jsme rádi za tři body, za podaný výkon, za zvládnutá oslabení. Jedeme domů se třemi body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice