Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři po výborném vstupu na vyrovnání série nedosáhli

16.04.2023 · Šárka Kolková
Čekání na první finálový gól sice Oceláři ukončili už po osmi vteřinách, o body ale budou muset zabojovat až v Praze. Rozhodla o tom třetí třetina, ve které Třinec měl střeleckou převahu, na góly ji ale prohrál 0:2.
F2, pondělí 17.4.2023
Třinec
Sparta Praha
2:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 1:2, 0:2  Branky a nahrávky: 1. Haas (Kareš, Ramik), 31. Hrůzek – 23. Senčák (Höll, Šindelek), 31. Theimer (Holeček, Böhm), 51. Hrabík (Krupička, Hauser), 60. Hauser (Böhm, Krupička). Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Bartoň, Veselý. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 790. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4. Stav série: 0:2. 
HC Oceláři Třinec: Milota – Hrůzek, Buják, Zielinski, Kareš, Kremnický, Volas, Andrle – Šutý, Kozlík, Šilar, Hlávka, Ramik, Bartoš, Spěváček, Pánek, Moškoř, Gerych, Pohludka, Haas
HC Sparta Praha: Artsatbanov – Šindelek, Böhm, Bartoň, Ducháč, Červenka, Tůma, Pavlák – Krupička, Stepanchuk, Vitouch, Senčák, Hrabík, Hamršmíd, Holeček, Höll, Theimer, Hauser, Hrabovetskyi, Novák

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ocelářům vyšel vstup do první třetiny na výbornou. Hned na samotném začátku se prosadil Oskar Haas z mezikruží a otevřel skóre. Více ze hry měl Třinec i v dalších minutách, velké nepříjemnosti dělala obzvlášť první lajna. V jedné chvíli byl dokonce Artsatbanov natolik mimo, že nechal polovinu brány odkrytou, ale Ramikovi se nepodařilo skórovat. Hosté přidali až v závěru prvního dějství, ale Milotu nenachytali.

Ve druhé třetině se naopak povedl vstup Spartě. David Senčák se prosadil z pravého kruhu, když poslal Milotovi puk pod betony. V jednatřicáté minutě se hosté poprvé dostali do vedení zásluhou Oty Theimera, dlouho si ho ale neužili. O necelých třicet sekund později poslal puk na bránu Filip Hrůzek, ten se odrazil o levou tyč a skončil v síti.

Ve třetí třetině živili Oceláři naději na srovnání série a od třetího gólu nebyli daleko. Několikrát se v předbrankovém prostoru pohybovali Spěváček nebo Moškoř, nebezpečnou dělovkou se prezentoval i Šilar, ale sparťanský Artsatbanov vše pochytal. Zlom přišel v čase 50:47, když Ondřej Hrabík zůstal zcela osamocen na pravém kruhu a prostřelil Milotu. Třinečtí trenéři pak sáhli ke hře bez brankáře a výhru hostů v ní zpečetil Petr Hauser.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Z naší strany to bylo povedenější utkání než včera. Padaly náhodné góly, na každé straně po jednom. Je to ale velká škoda, protože jsme si nechali přehrát puk přes osu, soupeř toho využil a trefil se potřetí. Čtvrtý gól byl do prázdné brány. Je to škoda, série pokračuje dál. Je špatné, že jsme nevyhráli ani jedno domácí utkání, ale to neznamená, že nemůžeme vyhrát první utkání venku. Série je pořád otevřená."

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): "Utkání bylo vyrovnané. My jsme do něj vstoupili nejhůř, jak jsme mohli. Dostali jsme gól a naše hra nebyla uhlazená. Nedělali jsme to, co bychom měli dělat. Postupem času jsme se z toho probrali a musíme pochválit brankáře, který tam měl spoustu práce i ve třetí třetině. Třinec hrál dobře. Chválíme brankáře a hráče, kteří obětavě blokovali. Víme, že doma to bude zase těžké a musíme se na to dobře připravit. Máme dva dny na to, abychom se nachystali a prezentovali se podobnou hrou."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice