Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Rozhodnuto ještě není, série se vrací do Hradce

23.04.2023 · Daniel Ježek
Oceláři ve čtvrtém finálovém utkání mohli ukončit celou sérii a získat čtvrtý mistrovský titul v řadě. Vyrovnaná bitva ale dospěla do prodloužení, ve kterém se šťastnou trefou radovali hosté. Série tedy ještě nekončí, ve středu se odehraje duel s číslem pět na ledě hradecké ČPP arény.
F4, neděle 23.4.2023
Třinec
Mountfield HK
1:2p
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:0, 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 25. Mar. Adámek (Hudáček, Voženílek) – 19. Jank (Jergl), 61. R. Pavlík (Jergl). Rozhodčí: Hribik, Šír – Jiří Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 30:22. Zblokované střely: 15:21. Hity: 3:10. Vhazování: 42:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Čukste, Kaňák, Mar. Adámek, Doudera, Zahradníček – M. Růžička (A), Marcinko, Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Dravecký (A) – Daňo, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Vrána (C), Hudáček.
Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Rosandić, Marcel – Zachar, Miškář, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Werek, Kev. Klíma, Okuliar – Smoleňák (C), Lev (A), Eberle.

Komentář k zápasu

Oceláři do čtvrtého finálového utkání vstoupili s navrátilcem do sestavy Liborem Hudáčkem, mimo hru naopak zůstal obránce Jakub Jeřábek. První dvacetiminutovka nabídla atraktivní hokej, šance byly k vidění na obou stranách. Ve čtvrté minutě před Machovským nebezpečně operovali Marcinko s Chmielewskim, hradecký gólman si ale oba pokusy pohlídal. V sedmé minutě chtěl hostující Perret využít chybného střídání Třince, jeho střelu ale do ochranné sítě přizvedl Marinčin.

V desáté minutě viděla vyprodaná WERK ARENA první vážnější příležitost, kdy se ve středním pásmu uvolnil Roman, po nabruslení na osu kluziště ale třinecký útočník Machovského nepřekonal. O dvě minuty později byl ve dvou situacích v hlavní roli Vrána. Třineckého kapitána nejprve tvrdě atakoval Jank, Vrána se pak dostal do střelecké příležitosti, Machovského ale nepřekonal.

Domácí se následně dostali do tempa a byli nebezpečnější. Hráči s drakem na prsou si aktivní hrou vypracovali o první přesilovku, když v patnácté minutě Zachar vysekl hůl Kurovskému, Třinec ale nabídnutou výhodu nezužitkoval. V devatenácté minutě se po nenápadně akci radovali hosté. Hradec vyhrál buly v útočném pásmu a skryté nahození Bohumila Janka propadlo Kacetlovi do sítě.

Oceláři tak ve finále poprvé prohrávali, trvalo to ale pouhých šest minut. Hráči s drakem na prsou vstoupili do prostřední dvacetiminutovky ve vysokém tempu, od úvodního vhazování byli aktivnější a nakonec byli odměněni vyrovnávající trefou. Dobrou práci celé útočné pětice dokončil Marian Adámek, který nastřelil kotouč od modré, po přesném pasu Hudáčka, za nic nevidícího Machovského.

Hra se po třinecké trefě srovnala, oba soupeři si nedarovali ani centimetr ledu. Sudí ale trochu zpřísnili metr a během pěti minut byly k vidění hned čtyři vyloučení. Hradec nejprve hrál klasickou přesilovku, pak i chvíli ve čtyřech proti třem, hosté ale nic z této příležitosti nevytěžili. Po návratu na led se navíc potrestaný Marcinko dostal do akce s Nestrašilem, avšak minul.

Od třicáté minuty hráli hráči s drakem na prsou dvě přesilové hry v řadě za sebou, ani jednu ale nedokázali zužitkovat. Hradec se naopak po ubráněných oslabeních dostal do tempa, v sedmatřicáté minutě nejprve nebezpečně Kacetlovu branku atakovali Werek s Eberlem, v samotném závěru třetiny pak třinecký gólman držadlem hole vytěsnil mimo branku střelu Pavlíka.

Nerozhodný stav mohl po dvou minutách třetí třetiny smazat Kurovský, který aktivně napadal Machovského při rozehrávce, Ocelářům se ale nepovedlo dotlačit kotouč do sítě ani v následně střele ze slotu po zpětném pasu Kurovského. V osmé minutě se po propadnutí Hradce do úniku natlačil Hudáček, slovenský forvard ale s kličkou do forhendu neuspěl.

Hra se následně srovnala, od padesáté minuty pak byli v tlaku hosté. Do vyložených příležitostí se ale dostávali Oceláři. Ve třiapadesáté minutě jel sám na Machovského Růžička, třinecký kanonýr ale neuspěl. O dvě minuty později pak v podobě rychlé akci nad branku pálil Kurovský.

Oceláři stupňovali své tempo. Brankář Machovský musel předvést několik skvělých zákroků, a to proti pokusům Daňa a Doudery od modré. Tři minuty před třetí sirénou se v obrovské šanci ocitli Růžička s Daněm, Machovský ale odolal a poslal duel do prodloužení.

Z nastaveného času uplynulo jen třiačtyřicet vteřin, když zmatků v třinecké obraně využili Aleš Jergl s Radovanem Pavlíkem, který po odrazu kotouče od tyče Kacetlovy branky zametl puk za dezorientovaného brankáře Ocelářů a vrátil sérii do Hradce Králové.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): „Bylo to výborné utkání, hodně vyrovnané. Oba mančafty chtěly urvat ten bod na svoji stranu, podařilo se to tentokrát hostům. Ale my jsme bojovali také. Samozřejmě bojujete o to, abyste sérii mohli skončit, bojujete o každý bod, bojujete o všechno. Hráčům nemohu vůbec nic vytknout, pracovali příkladně. V závěru jsme bohužel žádnou z šancí nevyužili, jedeme do Hradce a budeme pracovat dál.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „My si moc přáli vrátit sérii ještě do Hradce. Už kvůli našim skvělým fanouškům. A já můžu jen poděkovat hráčům, že od prvního střídání znova bojovali a rvali se o výsledek. Samozřejmě nám dával šanci vyhrát zápas výborný Matěj Machovský v brance. Myslím, že jsme zlepšili hru v předbrankovém prostoru, konečně nám to přineslo ovoce a první bod v sérii. Věřím, že jsme konečně odčarovali Kacetlovu neprůstřelnost. A pokusíme se teď získat doma další bod.“


×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec