Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři dali šest gólů a srovnali stav série!

01.04.2023 · Šárka Kolková
Druhý semifinálový zápas dopadl pro třinecké barvy mnohem lépe! Mladí Oceláři do sítě Jihlavy nastříleli šest gólů a po zásluze srovnali stav semifinále na 1:1.
SF2, sobota 1.4.2023
Třinec
Jihlava
6:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 2:1, 3:1, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Spěváček (Cedzo, Volas), 9. Kozlík (Šutý), 26. Holinka (Moškoř, Gerych), 27. Moškoř (Haas, Ramik), 34. Cedzo (Buják), 51. Holinka (Cedzo, Kareš) – 13. Modl (Broš, Chvátal), 29. Menšík (Chvátal), 52. Číhal (Chvátal, Jungwirth). Rozhodčí: Obadal, Rapák – Bartek, Tvrdý. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 42:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3. Stav série: 1:1. 
HC Oceláři Třinec: Král – Volas, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Haas, Spěváček, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík, Jobánek
HC Dukla Jihlava: Maláč – Vandas, Chvátal, Číhal, Vovsík, Matějíček, Šabatka, Topol – Coufal, Báťa, Modl, Menšík, Klapica, Jungwirth, Pavelec, Rauš, Kravec, Broš, Sojka, Straka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina začala velkou aktivitou ze strany domácích. Už ve čtvrté minutě se prosadil Vojtěch Spěváček, který poslal Třinec do vedení. Na něj o chvíli později navázal Matěj Kozlík, který byl okamžitě po vstřelení branky faulován, rozhodčí ale Jihlavu nepotrestali. Ve třinácté minutě snížila Dukla díky trefě Jakuba Modla, jenž skóroval z předbrankového prostoru.

Ve druhé třetině se s brankami doslova roztrhl pytel. Na 3:1 z pohledu Ocelářů v čase 25:18 upravil Miroslav Holinka. Poté využil přesilovou hru Jan Moškoř, jenž se prosadil z prostoru před brankou. Jihlava reagovala snížením, když Matouš Menšík využil chvilkové výhody pěti proti třem. Oceláři ale neponechali nic náhodě a Adam Cedzo přidal pátou branku, kterou vstřelil z mezikruží.

Třetí třetinu začaly oba týmy opatrně a do žádných akcí se příliš nepouštěly. Na další gól si tak diváci museli počkat až do jednapadesáté minuty, kdy se ve vlastním oslabení blýskl Miroslav Holinka. Krátce nato využil přesilovku hostí Lukáš Číhal, jenž se trefil od modré čáry. To ale bylo ze strany Jihlavy vše. Oceláři tak k venkovním odvetám pojedou za vyrovnaného stavu 1:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): "Typické play off, dnes to bylo zase o něčem jiném. Myslím si, že nám výborně vyšel začátek utkání. Zaslouženě jsme šli po pěkných akcích do vedení. Od proměnění přesilovky až po gól v oslabení. Soupeře jsme do hry nepustili a doufejme, že jsme na ně našli recept."

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): "Dnešek jsme nezvládali od samotného začátku. Přístup hráčů nebyl stoprocentní a Třinec byl výborně nachystaný. Víc bojoval a měl i víc ze hry. Někteří kluci si mysleli, že se to odehraje samo a spadne nám to do klína bez práce. Takhle to dopadlo s tím, že ve druhé třetině se nám hra úplně rozpadla, a to nedisciplinovaností. Jsou to věci, o kterých jsme se bavili, první dvě třetiny se nám rozpadly a táhlo se to."

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec