Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

I počtvrté v sezóně Motor vítězí nad Oceláři

22.01.2023 · Michal Samiec
Třinečtí Oceláři bohužel z víkendového venkovního tripu body nevezou. Slezané do zápasu vstoupili úspěšně, když přesilovku využil Nestrašil. Následně domácí třemi brankami momentum utkání překlopili na svou stranu. V závěru hosté už marně dotahovali, druhý Nestrašilův gól na body nestačil.
40., neděle 22.1.2023
České Budějovice
Třinec
3:2
Budvar aréna
Třetiny: 1:1, 2:0, 0:1  Branka a nahrávky: 11. Pech (Strnad, Gulaš), 31. Gulaš (Pech, Bindulis), 37. Valský – 7. A. Nestrašil (L. Hudáček), 56. A. Nestrašil (M. Daňo). Rozhodčí: O. Hejduk, Sýkora – Brejcha, Malý. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 844. Střely na branku: 25:32. Střely mimo: 6:12. Zblokované střely: 8:16. Hity: 5:2. Vhazování: 28:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2. 
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, M. Hovorka, Bindulis – Gulaš, Pech, Vondrka – Valský, M. Hanzl, Dzierkals – Z. Doležal, Vopelka, Strnad – V. Tomeček, M. Toman, J. Koláček.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Čukste, Roth, M. Doudera – Martin Růžička, Miloš Roman, A. Nestrašil – Hrňa, L. Hudáček, M. Daňo – Kurovský, Hrehorčák, Chmielewski – Dravecký, Haas, Svačina.

Komentář k zápasu

Trenérský tým třineckých Ocelářů po dvou porážkách zamíchal sestavou, ale i v zápase proti Českým Budějovicím, v němž chtěli Slezané odvracet nepříznivou sérii, jim chybělo několik hráčů ze zdravotních důvodů. V sestavě ale nechyběl Erik Hrňa, který jako třetí muž v historii klubu odehrál minimálně pět set utkání v základní části extraligy. Oceláři nevstoupili do zápasu vůbec špatně, hned v prvním střídání střílel nebezpečně Nestrašil po přihrávce z rohu od Růžičky. Opravdu velkou šanci měli Třinečtí posléze, když se Motoru rozestoupili obránci a přesně mezi ně si to zamířil ze středního pásma do nájezdu Hrehorčák. Slezané skórovali na konci sedmé minuty, když po minutě využili Percyho vyloučení. Andrej Nestrašil si vyměnil puk s Hudáčkem a z bezprostřední blízkosti zavěsil bekhendem nad Hrachovinovo rameno.

Oceláři ale nevedli moc dlouho. Pár sekund po polovině úvodní třetiny si najel do zakončení ze středního pásma kolem Marinčina Lukáš Pech a zakončil přesně mezi Kacetlovy betony. O pár desítek sekund později projel útočným pásmem Doudera, vylákal brankáře českobudějovického týmu z brankoviště a po objetí branky zakončil do odkryté klece. Rozhodčí však nakonec vyhodnotili situaci tak, že branka nebyla regulérní a gól neuznali. Na konci první třetiny ještě byl vyloučen Valský a hostům se přesilovka nepovedla tak jako ta první, ale přesto měli šance na hokejce Růžička s Chmielewskim.

Dlouhé minuty druhé třetiny nenabídly žádné dramatické situace. Oceláři na začátku nevyužili přesilovku po vyloučení Šenkeříka. V osmé minutě vznikla drobná mela kolem českobudějovické branky po aktivitě Růžičky s Daněm. Po polovině normální hrací doby nabral rychlost ve středním pásmu Milan Gulaš a přes bránící dvojici třineckých Ocelářů vypálil na Kacetla a trefil horní tyč. Třinečtí obránci ale Gulaše nepokryli a ten sám z předbrankového prostoru dorazil svou střelu. Slezané pak v mezihře měli spíše sporadické nepříliš nebezpečné šance a další gól padl zhruba o pět minut později. To Oceláři lacino ztratili puk za svou branku a z bezprostřední blízkosti třinecké branky zavěsil puk do Kacetlovy sítě Jakub Valský. Šestnáct sekund před druhou sirénou zasáhl Čuksteho do slabin střelec druhé domácí branky českobudějovický kapitán, nicméně rozhodčí situaci vyhodnotili jako faul na menší trest. Oceláři si většinu přesilovky přesunuli do třetí části hry.

Třinečtí ale na začátku třetí části hry přesilovku po vyloučení Gulaše nevyužili a ani další poté, co Bindulis zastavil Hrňův rozjezd v útočném pásmu šroubovákem přes ruce. Následující minuty byly ve znamení udržovací taktiky domácího týmu. Oceláři se dostávali spíše do náznaků šancí jako poté, co branku objel Hrehorčák a hledal před ní Kurovského. Šancí hnout výsledkem pak měli i domácí po faulu Hrehorčáka, ale největší příležitost – střelu Gulaše z levého kruhu po křížné přihrávce od pravého mantinelu – dokázali hosté ubránit. Po návratu třineckého hráče na led měl ještě solidní střeleckou pozici Doležal. Osm a půl minuty před koncem třetí části hry pak byl vyloučen Šenkeřík za vyhození puku mimo hřiště a Oceláři dostali možná kritickou možnost výsledek nepříznivě se vyvíjejícího utkání ještě nějak ovlivnit.

Slezané ale nevyužili ani tuto šanci, byť se před Hrachovinou zjevila dvojice Daňo – Hudáček a prvně jmenovaného skvěle vychytal na brankové čáře českobudějovický brankář. Do závěrečných šesti minut normální hrací doby tak třinecký tým vstupoval stále s dvoubrankovým mankem. Čtyři a půl minuty před koncem pobyt Ocelářů v útočném pásmu po přihrávce Daňa z rohu proměnil v kontaktní gól Andrej Nestrašil. Zhruba dvě minuty před třetí sirénou hosté odvolali brankáře Kacetla – v úplném závěru si Třinečtí vytvořili tlak před brankou, ale domácí svatyně už zůstala nedobyta, přestože se v posledních sekundách ve velké šanci před ní ještě zjevil Hudáček. Konečné skóre – Motor 3, Oceláři 2.

Foto použité v článku: Motor České Budějovice.

Ohlasy trenérů

Jiří Novotný (asistent trenéra HC Motor České Budějovice): „Opět jsme měli špatný vstup do utkání, tak jako po celou sezónu a začali jsme hrát až od desáté minuty. To nám pomohl první gól, Třinec byl jasně lepší v pohybu. Pak jsme si něco řekli k tomu a ve druhé třetině jsme začali hrát to, co jsme chtěli. Šly nám nohy a šli jsme zaslouženě do vedení. Ve třetí třetině musím pochválit kluky za výbornou hru v oslabení. Poslední zápasy hrajeme hodně obětavě, skáčeme do střel. Musíme se pořád ještě hodně učit, jak dotáhnout tyhle zápasy v takovémto stavu. Před pár dny jsme takový zápas ztratili. Dnes při nás na konci stálo štěstí a máme tři body proti silnému soupeři.“

Vladimír Országh (asistent trenéra HC Oceláři Třinec): „Myslím, že první třetina byla celkem slušná z naší strany. Šli jsme do vedení, potom jsme si nechali vstřelit zbytečný gól. Ve druhé třetině jsme dělali strašně moc chyb a soupeř nám odskočil do vedení o dva góly. V třetí třetině jsme měli hned na začátku dvě přesilové hry, které nám ale vůbec nevyšly a jako by nás to poznamenalo na dalších deset minut, když jsme se nedokázali dostat do tempa. Dali jsme pak kontaktní gól, ožili jsme, na konci jsme měli obrovskou šanci. Netrefili jsme prázdnou bránu a i proto dnes odcházíme s prázdnou. Co se týče trenérské výzvy, byla to pro nás těžká situace. Všechny sporné situace samozřejmě konzultujeme s naším videokoučem, kterého máme k dispozici. Bohužel pár sekund před tím, než došlo k dané situaci, spadl počítač a dole jsme neměli relevantní informaci, jestli si můžeme vzít challenge nebo ne. Nechtěli jsme riskovat dvouminutový trest. Nešli jsme do toho, ale jak říkám, byla to úplná shoda náhod, kdy jsme v ten moment neměli správnou informaci, kterou jsme potřebovali."

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice