Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Brankové hody odnesla Plzeň

08.01.2023 · Michal Samiec, foto: Lukáš Filipec
Čtvrtou výhru za sebou a osmou z posledních devíti zápasů si připsali třinečtí hokejisté v zápase s Plzní. Oceláři nasadili brankové tempo už na začátku zápasu, ve druhé třetině na něj navázali a v závěrečné dvacetiminutovce už došlo pouze ke korekci skóre ze strany Plzně. Vítězný gól zaznamenal navrátilec do třinecké sestavy Vladimír Roth.
36., neděle 8.1.2023
Třinec
Plzeň
6:1
WERK ARENA
Třetiny: 3:0, 3:0, 0:1  Branky a nahrávky: 2. Hrehorčák (Miloš Roman), 4. Roth (Marcinko, J. Jeřábek), 8. A. Nestrašil (J. Jeřábek, L. Hudáček), 27. Chmielewski (Marinčin, A. Nestrašil), 30. Zahradníček (Dravecký, Marcinko), 40. M. Daňo (J. Jeřábek, A. Nestrašil) – 55. Holešinský (Piskáček, Rekonen). Rozhodčí: A. Jeřábek, Cabák – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 704. Střely na branku: 40:23. Střely mimo: 10:5. Zblokované střely: 15:15. Hity: 8:6. Vhazování: 34:29. Průběh utkání: 6:0, 6:1. 
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Havránek, Roth, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček – Martin Růžička, Marcinko, Voženílek – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Buček – Hrňa.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (8. M. Svoboda) – M. Houdek, Kaňák, Piskáček, A. Jiříček, Kremláček, D. Kvasnička – Schleiss, Kodýtek, Holešinský – M. Lang, Mertl, Rekonen – F. Suchý, Malát, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Adamec.

Komentář k zápasu

Třinečtí vstoupili do zápasu s plzeňskou Škodou výborně. Už ve druhé minutě se podařilo Romanově formaci podržet Plzeňské před jejich brankou a poté, co centr této formace získal za brankou puk a vyexportoval jej před brankou, neměl Patrik Hrehorčák problém udělat brankáři Pavlátovi kličku, na kterou nebyl schopen reagovat. O zhruba sedmdesát sekund později první třinecká formace zamotala hráče hostí v jejich třetině, Marcinko s pukem na modré čáře nalákal všech pět bránících hráčů na sebe a pak střílenou přihrávkou vyzval ke skórování starého známého navrátilce do třinecké sestavy Vladimíra Rotha. Za dvoubrankového vedení mohl třetí gól přidat některý z členů třetí třinecké pětky, která opět udělala před Pavlátem chaos. Nepovedlo se to ani třineckému střelci Martinu Růžičkovi, kterého vyzval ke skórování v akci dva na jednoho Voženílek.

Třetí gól nakonec padl „až“ v minutě osmé – v mezikruží zastavil puk Hudáček, dal na vrchol kruhu Jeřábkovi, který poslal puk zpět křížně na Andreje Nestrašila, jenž měl snadnou práci trefit odkrytou část Pavlátovy branky a ukončil hostujícímu brankáři dnešní šichtu. První delší pobyt Plzně v útočném pásmu jsme registrovali až po polovině první třetiny. Oceláři pak kontrovali několika náznaky šance, ale v samotném závěru úvodní dvacetiminutovky měli dva silné okamžiky ještě i hosté. Nejprve po skvělé práci první formace hostů dostal šanci snížit Kodýtek, který dostal nabito na slot, ale Kacetl se zaskvěl parádním zákrokem. O pár sekund později zaváhali domácí na útočné modré čáře po vyhraném buly v útočném pásmu a Hudáček pak marně naháněl soupeře. Rozhodčí Jeřábek situaci vyhodnotil tak, že hosté dostali možnost skórovat z trestného střílení. Rekonen to udělal šikovně, rozhýbal Kacetla, ale ten si prostor mezi betony pohlídal.

Úvodní minuty druhé třetiny žádný vzruch, zajímavé akce ani šance nepřinesly. Změnilo se to až po prvním dvouminutovém trestu utkání, který měl na svědomí Piskáček. Domácím se dlouho nedařilo vůbec usadit v pásmu, Oceláři tak navázali na nepovedené početní převahy z pátečního utkání s Litvínovem. Kombinace v pásmu se uskutečnila až poté, co část přesilovkové formace vystřídala a právě jeden z vystřídavších hráčů Aron Chmielewski následně vložil hůl do Marinčinova nahození od modré. Vzápětí dostali možnost hrát přesilovou hru i hostující hokejisté, když fauloval Mertla Zahradníček. Hosté přesilovku nesehráli moc dobře, v oslabení jim zahrozil třinecký expert na tuto herní disciplínu Hrehorčák. Plzeňští si pak nepohlídali, když se Jan Zahradníček vrátil po oslabení na led. Třinecký bek dostal puk do jízdy od Draveckého a využil obrovského náskoku, který měl od bránících hráčů Škody, mohl si dovolit nepovedenou první střelu za Svobodu dorazit a spustil tak oblíbený song „Ne, pětku ne…“.

Ve čtrnácté minutě druhé třetiny předvedl velký tlak při hře pět na pět první třinecký útok. Aktivní byl především obránce Marinčin, který měl velkou chuť vstřelit první branku v tomto soutěžním ročníku. Společně s Růžičkou si několikrát vyměnili puk, ale plzeňská obrana nakonec odolala. Hosté byli následně blízko první brance poté, co hráli tvrdě kolem Kacetlovy branky a Bitten se Suchým tlačili puk za brankovou čáru. Tři a půl minuty před druhou sirénou fauloval Hrehorčák a hosté měli přesilovku. V ní si připsali pár nebezpečných střel, sehráli ji celkem solidně, ale v jejím závěru unikla do situace dva na jednoho dvojice Voženílek – Marinčin a Rekonen fauloval druhého jmenovaného, poslední minutu a půl druhé části hry tak mohli domácí sehrát v početní převaze, což ale nakonec neplatilo. Chvíli poté, co byla ohlášena poslední minuta druhé třetiny, zapadla za Svobodu Jeřábkova střela, kterou nejprve tečoval Marko Daňo a před brankou ještě i plzeňský obránce Piskáček. Oceláři tak využili i druhou početní výhodu v zápase.

Pár sekund po šesté brance Ocelářů ještě fauloval Dravecký, Plzeň si tak do třetí části hry přenesla početní výhodu pět na čtyři, mimo jiné i proto, že Rekonen ještě v závěru druhé části hry pouze trefil tyč. Hosté však v početní výhodě na začátku třetí části hry nezahrozili. Světlejší okamžik zaznamenali Plzeňští po střele Schleisse z jízdy z levého křídla, ale jeho střelu si pohlídal Kacetl. První šance na třinecké straně byla v sedmé minutě Kurovského střela v náznaku situace dva na jednoho. Následovalo třináct minut před koncem vyloučení Hrabíka, které Oceláři pojali spíše jako udržovací pasáž zápasu. Už po návratu vyloučeného hráče ujel hostující obraně Hudáček, ale kličkou do bekhendu nepřekonal Svobodu.

O další minutu později sehrála skvělou pasáž opět Romanova formace, která byla v tomto zápasu velmi aktivní. Moc nechybělo, aby druhou branku ve své obnovené premiéře za Třinec zaznamenal Roth. Svoboda měl s jeho střelou od modré dost práce. Další šance měli Oceláři po situacích, které režíroval Martin Růžička – Třinečtí tedy v závěru za rozhodnutého stavu nehodlali svého soupeře šetřit. Hráčům Plzně se podařilo snížit až pět a půl minuty před koncem ze čtvrté přesilovky, když se z předbrankového prostoru prosadil nepokrytý Adrián Holešinský i díky cloně, kterou před sebou měl brankář Kacetl. K žádné další úpravě skóre už pak nedošlo, byť blízko byl své druhé brance v sezóně Hrňa. Konečné resumé – Oceláři 6, Plzeň 1!

Ohlasy trenérů

Vladimír Országh (HC Oceláři Třinec): "Jsme rádi za výsledek i předvedenou hru. Za stavu 3:0 měl soupeř dvě velké šance - jedno trestné střílení a jednu situaci před bránou - které Káca (brankář Kacetl) vyřešil, a to nám dodalo jistotu. Ve druhé třetině jsme přidali čtvrtý gól a zápas se víceméně zlomil. Jsem ale rád, že jsme nepolevili. Škoda inkasovaného gólu na konci, ale kluci šlapali celých šedesát minut, což nám v posledních zápasech trochu chybělo."

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): "Takový zápas se těžko hodnotí. Nám se absolutně nepovedl. Vstup byl katastrofální, nedostávali jsme puky ven. Třinec nás proto zatlačil, dal tři branky a od toho se zápas odvíjel. Ještě za stavu 0:3 jsme neproměnili trestné střílení a potom ve druhé třetině dvakrát inkasovali v oslabení. To se už těžko otáčí."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice