Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři na úterní výhru nenavázali a z Plzně se vrací bez bodů

17.02.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Muchy v rámci nadstavby ve skupině A se vydali na Západ Čech, aby změřili síly s Plzní. Oceláři sice vedli a se soupeřem sváděli vyrovnanou bitvu. Ale ve třetí třetině přestali Třinečtí hrát a nedrželi se systému. Plzeň toho využila ve svůj prospěch. Nasázela Ocelářům tři branky a rozhodla o vítězství.
A2, čtvrtek 17.2.2022
Plzeň
Třinec
4:1
LOGSPEED CZ ARÉNA
Třetiny: 1:1, 0:0, 3:0  Branky a nahrávky: 19. Ženíšek (Dvořák, Hamšík), 44. Dvořák (Adamec, Hamšík), 45. Pánek (Kopic), 49. Adamec (Slanina, Hamšík) – 4. Ramik (Matěj, Pětník). Rozhodčí: Němec, Sýkora – Malý, Sedláček. Vyloučení: 4:9, navíc Malák (PLZ) a Moškoř (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za bitku. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 51:25. Průběh utkání: 0:1, 4:1.  
HC Škoda Plzeň: Němeček – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Korčák, D. Soukup, Dvořák, Slanina, M. Soukup, Ženíšek, Dáňa
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Aktivně začali domácí, ale i přesto, že se drželi stále na kotouči, nedařilo se jim snáz projít do útočného pásma. Přesto první nebezpečná akce přišla ze strany Ocelářů. Pětník se snažil zakončit bekhendem, ale jeho pokus skončil těsně vedle brány. Ale hosté dlouho nesmutnili. Michal Ramik otevřel ve čtvrté minutě skóre a poslal svůj tým do vedení. Domácí ale dlouho nezůstali chladní a Slanina se pokusil překvapit Švančaru, když vyjel zpoza brány. Na třineckého brankáře si ale nepřišel. Ve čtrnácté minutě se domácím naskytla příležitost v podobě přesilové hry. Vytvořili si několik šancí, ale třineckého strážce nedokázali ničím vyvést z míry. Až v devatenácté minutě nabídli hosté domácím další početní výhodu a tu využili. Autorem vyrovnávacího gólu byl Adam Ženíšek. V posledních minutě se ještě vylučovalo a oba týmy hrály ve čtyřech. Velkou příležitost měl Ramik, který mohl využít další gólovou nabídku z přečíslení, jenže brankáře Něměčka nepřekonal.

Druhá třetina přinesla krušné chvíle, neboť Oceláři museli ubránit další oslabení. Plzeň se tlačila před brankoviště, ale na gólmana recept nenašla. Přesto se hosté z moci indiánů dokázali vymanit. Průběh byl poté hodně podobný jízdě na horské dráze, nahoru a dolů, šance na obou stranách. Ve třicáté třetí minutě podržel Švančara Oceláře, když nedovolil Kopicovi se ze samostatného úniku prosadit. Následně musel ještě čelit dorážce Marcela, avšak i s tímto nelehkým úkolem si dokázal poradit. Hra se nijak zvlášť nezměnila. Oba týmy si vytvořily další příležitosti, nikomu se však nepodařilo skórovat a stav byl stále vyrovnaný.

Poslední třetina rozhodla. Indiáni potrestali další vyloučení Třince a v početní výhodě se prosadil plzeňský Adam Dvořák. Druhá rychlá branka přišla o necelé dvě minuty později. Plzeňští vyhráli buly a Tomáš Pánek okamžitě po přihrávce vystřelil. Hosté poté přestali hrát tak, jak hráli první dvě třetiny. To mělo za následek další branky modrobílých juniorů. Václav Adamec svou kličkou vylákal Švančaru z brány a se zakončením do prázdné neměl sebemenší problém. Indiáni se v závěru ještě tlačili k bráně, ale žádnou branku nepřidali. A hosté rovněž ne a Oceláři tak prohráli druhé utkání skupiny A s Plzní. Své zaváhání mohou napravit sobotu, neboť v Mini WERK ARENĚ vyzvou Berany ze Zlína.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice