Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Na rozjetou Duklu junioři nestačili

29.01.2022 · Dominik Stošek
V souboji o prodloužení jedné z vítězných sérii na sedm zápasů v řadě se proti Ocelářům postavila jihlavská Dukla. Utkání se lámalo už v první třetině, kterou Oceláři neodehráli podle svých představ. I přesto, že ve druhé třetině zabrali, tak dobře chytajícího Maláče nepřekonali a nakonec prohráli 0:6.
36.kolo, sobota 29.1.2022
Jihlava
Třinec
6:0
CZ LOKO Aréna
Třetiny: 4:0, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 7. Chvátal (Čermák, Jungwirth), 12. Sapík (Čermák), 19. Vyvial (Chvátal, Čermák), 20. Menšík (Čermák, Vyvial), 32. Chvátal (Vyvial, Jungwirth), 56. Menšík (Čermák, Vyvial). Rozhodčí: Mejzlík, Kopeček – Zíka, Rampír. Vyloučení: 6:8, navíc Nevšímal (JIH) a Moškoř (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za bitku. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 6:0. 
HC Dukla Jihlava: Maláč – Chvátal, Šabatka, Matějíček, Kerber, Sapík, Vovsík, Zeman, Vyvial, Čermák, Menšík, Jungwirth, Melenovský, Rauš, Peš, Zdarsa, Nevšímal, Straka
HC Oceláři Třinec: Švančara (21.Klimek) – Chovaniak, Kareš, Hrůzek, Ročák, Andrle – Šutý, Geidl, Matěj, Ramik, Kozlík, Wardas, Moškoř, Jobánek, Haas, Ullrych, Pětník, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Na rozdíl od úvodní třetiny proti Slavii, Oceláři nevstoupili do zápasu vůbec dobře. V šesté minutě usedl za katr Procházka za podrážení a Jihlava trestala. Marek Chvátal po spolupráci s Čermákem poslal kotouč mimo dosah Švančary, využil přesilovou hru a poslal Duklu do vedení. V desáté minutě zahrozil ve vlastním oslabení jihlavský Menšík, ten však ztroskotal na svém špatném zakončení. V čase 11:43 Matyáš Sapík tečoval střílenou přihrávku Čermáka a Švančara neměl žádnou šanci. Oceláři se herně hodně trápili a domácí měli i nadále více ze hry. V závěru třetiny navíc fauloval Šutý, který na trestné lavici moc dlouho nepobyl. Už po sedmi vteřinách totiž Chvátalovu střelu tečoval přesně mezi tři tyče Josef Vyvial. Aby toho nebylo málo, tak ihned po vhazování se prosadil dobře umístěnou střelou Matouš Menšík.

Do druhé třetiny hráči s drakem na hrudi naskočili s Jakubem Klimkem, který v brance nahradil Patrika Švančaru. Trenér Mucha chtěl dodat svému mančaftu nový impulz, bohužel však tato výměna Ocelářům příliš neprospěla. Každopádně po herní stránce to po prvních deseti minutách druhé třetiny nevypadalo vůbec špatně. Oceláři hráli častěji na puku a výborně chytající Maláč měl co dělat. V devětadvacáté minutě už byl překonán Chovaniakem, jehož pokus však naneštěstí pro Třinec skončil pouze na tyči. V momentě, kdy se ale dopustil faulu Andrle, výraznější tlak Ocelářů ustál. Dukla nabrala dech a svou přesilovou hru dokázala znovu využít. V čase 31:27 prostřelil Klimka střelou od modré čáry Marek Chvátal a výrazně uhasil snahu Ocelářů s tímto zápasem ještě něco udělat.

Třetí dvacetiminutovka byla z hlediska větších šancí nejslabší a pro oko diváka nebyla moc pohledná. Dukla se už pochopitelně do útoku moc netlačila a Třinec na dobrých deset minut druhé třetiny nenavázal. Na druhou stranu emoce na ledě se stále stupňovaly a během celé třetiny se rozdalo celkem čtyřiadvacet trestných minut. První výraznější střet přišel v padesáté minutě, kdy se do sebe pustili Šabatka s Ullrychem a oba putovali na trestnou lavici. O necelé dvě minuty později na ně navázali Moškoř s Nevšímalem, kteří vyfasovali po pěti minutách. V šestapadesáté minutě přidal šestou branku do třinecké sítě nejproduktivnější hráč Dukly Matouš Menšík a od této chvíle se už stav nezměnil. Dukla tak potvrdila svou formu a rozšířila svou sérii na sedm výher v řadě. Naopak Oceláři prohráli a nevstřelil ani jeden gól poprvé od 8. ledna.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec