Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři podlehli Slavii

16.03.2010 · Růžena Raszková
V dnešním prvním zápase čtvrtfinále play - off podlehli třinečtí junioři na domácím ledě Slavii 3:5. I když ještě začátkem druhé dvacetiminutovky vedli Oceláři rozdílem jedné branky, hosté v polovině utkání třemi rychlými góly zápas otočili. Tím se junioři Slavie ujali vítězství 1:0 na zápasy. Ve čtvrtek se série stěhuje do Prahy, kde se od 18 h odehraje druhé utkání.
ČF1, úterý 16.3.2010
Třinec
Slavia Praha
3:5
Třetiny: 1:1, 2:4, 0:0  Branky a nahrávky: 17. Měrka, 26. Hegyi, 38. Mičulka (Rufer) - 6. Slavíček (Mavrojanidis, Žejdl), 31. Zohorna (Klhůfek), 32. Barák (Němec), 34. Jaškin (Hafenrichter, Doležal), 38. Klhůfek (Hadrava) . Vyloučení: 8:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 190. Střely na branku: 35:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.  
Boška - Roupec, Gottwald, Špaček, Toman J., Pavlík, Kania, Chvostek F. - Hegyi, Mičulka, Bajtek, Martyčák, Rufer, Marosz, Měrka, Ostřížek, Palička, Toman M., Rapáč
Dlouhý - Blažek, Jeník, Barák, Warneke, Šíma, Krejčí - Palaščák, Doležal, Mavrojanidis, Zohorna, Slavíček, Koubek, Jaškin, Hadrava, Hafenrichter, Žejdl, Klhůfek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třenině dnešního utkání jsme sledovali vyrovnaný hokej s mírnou převahou hostů. Již ve třetí minutě mohl poslat Koubek se Zohornou svůj tým do vedení, když třineckému brankáři vypadl puk z lapačky za jeho záda do brankoviště, ale než se překvapení hosté vzpamatovali, byla černá guma už zase ve hře. Na druhé straně se nepodařilo překonat Maroszovi ani Tomanovi hostujícího gólmana. V šesté minutě zachytil puk mezi kruhy Mavrojanidis a poslal ho před branku Jakubu Slavíčkovi a ten se nemýlil. Hra pokračovala nahoru dolů, šance jsme sledovali na obou stranách. V 17. minutě tu svou šanci dokázal proměnit Svatopluk Měrka, když sebral puk na červené čáře a střele z pravého kruhu už nestálo nic v cestě k vyrovnání – 1:1.

Do druhého dějství vstoupili oba týmy opatrněji. V 26. mitutě rozpoutal Dominik Hegyi střelou z kruhu do levého růžku soupeřovy branky gólový koncert, ve kterém hráli prim hosté. Během tří minut Slavie nasázela do třinecké sítě tři branky. Nejdříve Hynek Zohorna prostrčil puk pod betony Bošky a vyrovnává. Do vedení dostal svůj tým Jindřich Barák střelou z levého kruhu 2:3. Do třetice během krátké doby překonal třineckého brankáře Dmitrij Jaškin .

Necelé tři minuty před závěrem třetiny dokázal snížit na 3:4 Lukáš Mičulka, když vystřelil na Dlouhého a tomu propadl puk mezi betony přímo do branky. Závěrečnou tečku za dnešním skóre udělal Pavel Klhůfek, když z levého úhlu vsítil pátou branku Slavie.

Do poloviny posledního dějství se otřesení domácí nemohli vzpamatovat z gólové nadílky hostů ve druhé třetině. Pak ale třinecké trio Marosz, Mičulka a Bajtek rozpálili led kolem Dlouhého. Hra byla přerušena , až sudí potrestal najednou za nedovolené bránění Krejčíka a Šímu.

Třinec rozpoutal přesilovkový kolotoč, ale dvojnásobná přesilová hra zůstala bez využití. V závěru utkání po vyloučení Baráka se schylovalo na třinecké straně k power – play, domácí ovšem zaváhali a pak už bylo pozdě na cokoliv. Slavie po dnešním zápase vítězí v sérii na zápasy 1:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec):
V dnešním utkání jsme neproměnili hodně vyložených šancí, hlavně v závěru utkání. Jestli chceme sehrát dobré utkání a mít dobrý výsledek v play off, nemůžeme udělat takové hrubé chyby jaké jsme dnes udělali. Tyto chyby rozhodly o dnešním výsledku utkání.

Jiří Véber (HC Slavia Praha):
Do Třince jsme přijeli s respektem ke svému soupeři. I když jsme Oceláře v základní části dvakrát porazili, mají velmi dobré mužstvo, hlavně v útoku, což dneska předvedli. Své šance ovšem nedokázali proměnit a nám to štěstí přálo více.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice