Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Návrat domů na jedničku! Oceláři smázli Spartu!

31.01.2020 · Daniel Ježek
Hráči s drakem na prsou se po dlouhé venkovní šňůře vrátili na domácí led, v souboji s třetí Spartou excelovali a zapsali velice důležité tři body. Třinečtí drželi otěže zápasu pěvně v rukou již od úvodních minut, svého soka nakonec skolili pěti brankami a zvítězili jasně 5:1. Po dvou trefách zapsali Matěj Stránský s Petrem Vránou, jednou se prosadil Erik Hrňa. Skvělým výkonem přispěl take gólman Jakub Štěpánek.
42.kolo, pátek 31.1.2020
Třinec
Sparta Praha
5:1
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 2:0, 1:1  Branky a nahrávky: 5. M. Stránský (Wolski, Roth), 15. P. Vrána (Wolski, Roth), 35. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 37. P. Vrána (Zahradníček, M. Doudera), 53. Hrňa (M. Stránský, Marcinko) – 45. Říčka (Vitouch). Rozhodčí: Mrkva, Stano – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:3. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 400 (vyprodáno). Střely na branku: 33:37. Zblokované střely: 14:14. Hity: 11:6. Vhazování: 43:29. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1. 
HC Oceláři Třinec: Štěpánek – M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš, Roth, Gernát – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Hrňa, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Chmielewski.
HC Sparta Praha: Machovský (40. Wolf) – Blain, Kalina, Jeřábek, Koistinen, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Poizl – Řepík (C), Smejkal, Rousek – Říčka, Sukeľ, Kudrna – Forman, Pech (A), Buchtele (A) – Dvořáček, Vitouch, Pšenička.

Komentář k zápasu

Oceláři se po dlouhých dvou týdnech vrátili mezi mantinely WERK ARENY, v souboji s třetí Spartou se hráčům s drakem na prsou dařilo od úvodního vhazování. V polovině druhé minuty mohl dobré práce Stránského a Hrni využít Galvinš, lotyšský forvard však napálil jen připraveného brankáře Sparty. V úvodu páté minuty si Oceláři zahráli první přesilovou hru, výhodu jednoho muže v poli v branku přetavili již po šesti vteřinách. Bombu Wojtka Wolského hosté srazili před nehlídaného Matěje Stránského, který neměl s dorážkou sebemenší trable.

Pražané mohli na vedoucí branku domácích odpovědět rovněž v přesilovce po faulu Chmielewského, hostům se ale nevedlo. Hra se poté trochu vyrovnala, větší šance byly k vidění až po uplynutí poloviny první periody. Oceláři šli do druhé přesilové hry, také tuto šanci dokonale zužitkovali. Wolski místo dorážky Rothovy střely zvolil přihrávku na volného Petra Vránu, centr elitní formace se z výhodné pozice nemýlil. V závěru dvacetiminutovky mohl skóre korigovat hostující Říčka, Štěpánek však zůstal i nadále stoprocentní.

První polovina druhé části hry se lépe vyvedla hostujícím Sparťanům. Pražané hráli několik přesilových her, včetně šestasedmdesáti vteřinového úseku v pěti proti třem. Hosté se dostali do několika dobrých šancí, Smejkal, Kudrna, ani Rousek ale skvěle chytajícího Štěpánka nepřekonali. To Oceláři hrozili i v početní nevýhodě, když hostující obraně prchla dvojice Adamský – Dravecký. První jmenovaný ale Machovského nepřekonal.

Ve třicáté čtvrté minutě šli Oceláři do své třetí početní výhody, kterou zahájila druhá přesilovková formace. Ta sice branku nevsítila, elitní komando však nabídnutou příležitost využilo. Marcinko zpoza hostující branky ideálně našel Matěje Stránského, který se z mezikruží nemýlil. Oceláři se rázem dostali do herní pohody, kterou korunovali čtvrtou brankou. Nahození Jana Zahradníčka před Machovským tečoval Petr Vrána, brankář Sparty byl bez šance. Vedení domácích následně mohl navýšit Chmielewski, polský útočník ale neuspěl.

Do poslední části hosté vstoupili s novým maskovaným mužem, když Machovského nahradil Adam Wolf. Sparta se od úvodní minuty třetí třetiny tlačila do útoku, ve čtyřicáté páté minutě snažení hostujícího celku zužitkoval Robert Říčka, který v úniku překonal Štěpánka mezi betony. Hosté následně chtěli využít euforie ze vstřelené branky a i nadále se tlačili do zakončení. Oceláři ale dobře bránili své území a nepouštěli hosty do větších šancí, příležitostné pokusy Pražanů pak spolehlivě likvidoval Jakub Štěpánek.

V polovině závěrečné periody si hosté zahráli další přesilovku, v níž byl blízko brance od modré střílející Řepík. Třinecký gólman ale včas zasáhl a udržel Ocelářům tříbrankový náskok. Osm minut před koncem mohl po Gernátově zaváhání hostující kapitán opět zahrozit, ani tentokráte ale na Štěpánka nevyzrál. Hned vzápětí se na druhé straně prosadila druhá formace domácích, když po kombinaci Marcinka se Stránským pátou branku vsítil Erik Hrňa, čímž stanovil konečný stav na 5:1 pro Oceláře.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): "Vstoupili jsme do utkání dobře. Věděli jsme, že mají nějaké problémy, chtěli jsme hrát aktivně. Kluci si vynutili fauly a hodně jsme si pomohli přesilovkami, které nám v poslední době nešly. Hodně jsme je zjednodušili, nabádali jsme kluky, aby více stříleli, a vyplatilo se. Dali jsme z přesilovek tři góly, to zápas rozhodlo. Prvních deset minut druhé třetiny jsme hráli ve třech, ve čtyřech, a tam se Sparta dostala na koně, přehrávala nás. Pomohli jsme si ale zase přesilovkou. Za tři body jsme rádi."

Jaroslav Hlinka (HC Sparta Praha): "Hned z první přesilovky jsme inkasovali, z druhé taky. Od třineckých přesilovek jsme tahali v zápase za kratší konec. Bylo vidět, že Třinec hraje v tuhle dobu výborný hokej a na rozdíl od nás jsou v pohodě. Na našem výkonu bylo znát, že máme trošku problémy s hlavou a že naši kluci nejsou úplně v nejlepší fazoně, a to se projevilo. Vážíme si toho, že jsme ale zápas nezabalili. Třetí třetina byla naše nejlepší, i když jsme si samozřejmě vědomi, že za daného stavu si to už domácí víceméně hlídali a zaslouženě brali tři body."


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice