Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost proti Zlínu nebodoval

01.03.2019 · René Sasyn
Střetnutí třineckých dorostenců sice začalo velice vlažně, ale od začátku druhé třetiny už byla k vidění velmi zajímavá hra. Oceláři doma zápas nezvládli, produktivnější hosté ze Zlína si odvezli všechny body. Porážce nedokázal zabránit ani dvougólový střelec Jakub Hykl.
B16, čtvrtek 28.2.2019
Třinec
Zlín
3:5
WERK ARENA
Třetiny: 0:1, 1:3, 2:1 - N 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 24. Hykl (Hrůzek), 46. Kašpárek (Hrůzek), 49. Hykl (Hrůzek, Petrovský) – 17. Laciga (Chludil), 23. Mojžíš, 28. Sýkora (Mojžíš, Nábělek), 35. Ramert (Chludil, Kráčalík), 48. Šindelek (Laciga, Mojžíš), rozh. nájezd Mojžíš. Rozhodčí: Rapák - Rožánek, Klimek. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.  
Klimek – Cienciala, Mošnička, Andrle, Molin, Bujak, Kyselý, Hrůzek – Pánek, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Wawrzkiewicz, Gazur, Tomiczek, Procházka, Hykl
Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Laciga, Ramert, Kráčalík, Lavička

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V první třetině jsme měli možnost sledovat velmi vyrovnaný hokej. Oba dva týmy si dávaly pozor hlavně v obraně, protože věděli, že jakoukoliv jejich chybu by mohl soupeř potrestat. Když už to vypadalo, že se v první třetině branky nedočkáme, tak přišel jako blesk z čista jasna gól hostí. V čase 16:57 se povedlo Beranům dostat kotouč před Klimka a ten se po něm natahoval, ale už bylo pozdě, protože hostující Adam Laciga si všiml puku dřív a poslal ho do sítě! Pětadvacet vteřin před první sirénou dostali domácí ještě možnost přesilové hry, tu se jim ale nepovedlo využít, a tak si jí přenesli do druhé třetiny.

A tak domácí vstoupili do druhé třetiny v přesilové hře, branku se jim ale nepovedlo vstřelit. Naopak na druhé straně se ve třiadvacáté minutě prosadil Matěj Mojžíš, který obral domácí při rozehrávce o puk a uspěl se střelou z levého kruhu nad lapačku Klimka! Jenomže o 49 vteřin později se povedlo domácím snížit zásluhou Jakuba Hykla, který našel recept na skvěle chytajícího Hamrlu.

V čase 27:39 už bylo opět všemu jinak. Adam Sýkora dokázal střelou zápěstím procedit gumový projektil pod pravou paží třineckého Klimka a zvyšoval už na 3:1 pro hosty! Poté následovala krátká série několika vyloučení, avšak ani jedno branku nepřineslo. V pětatřicáté minutě se hosté usadili v útočné třetině. V levém rohu vybojoval kotouč Jakub Kráčalík a okamžitě jej poslal před bránu. Tam už čekal Jan Ramert, pro kterého nebyl problém uspět střelou z první. Ve zbytku třetiny měli mírně navrch domácí borci, jenomže se jim žádnou další branku nepovedlo vstřelit.

Do třetí třetiny vstoupili domácí Oceláři náporem, který trval dlouhých pět minut a přinesl tížené ovoce. V čase 45:45 se prosadil Alexandr Kašpárek, který projel do útočné třetiny podél pravého mantinelu a tvrdou ranou švihem napálil kotouč pod horní tyč. Jenomže poté se hra opět vyrovnala a přesně za 118 sekund se prosadili hosté. Po velkém závaru před Klimkem se ocitl kotouč za bránou, kde se jej chopil Laciga a okamžitě ho servíroval před bránu. Tam už čekal Filip Šindelek, který okamžitě překonal dezorientovaného Klimka.

Jenomže domácí se probrali a vzápětí opět měnili skóre. Na 3:5 snižoval svým druhým gólem v utkání Jakub Hykl. Oceláři se pak ještě sice párkrát dostali do tlaku, ale změnit stav se jim už nepovedlo. Tři body si tedy odvezli Berani ze Zlína.

V prodloužení si oba týmy hleděly obrany a do žádných větších šancí se nedostaly. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Ty měly jen jednoho úspěšného střelce, zlínského Matěje Mojžíše.