Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost vybojoval jeden bod

05.03.2010 · Růžena Raszková
V dnešním předposledním kole extraligy staršího dorostu před play-of podlehli Oceláři Mladé Boleslavi až na samostatné nájezdy 2:3. Prémiový bod pro svůj tým získal Karol Korim, který jako jediný dokázal skórovat.
II.A, pátek 5.3.2010
Třinec
Ml. Boleslav
2:3sn
Třetiny: 0:1, 0:0, 2:1 - 0:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 43. Matuš (Chvostek), 45. Kalus (T. Franek) - 19. Hrouda (Kurka), 48. , 66. Korim . Rozhodčí: M.Škrobák - L.Marek, T.Měkýš. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 91. Střely na branku: 23:46. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3.  
Chvostek - Bezuška D., Blahuta, Kurzok, Běhal, Sklenář V., Pisarik - Šebek, Slovák, Chvostek M., Ižacký, Labaj, Glos, Bumbál, Natuš, Barnošák, Kalus, Franek T., Franek D., Bezuška D.
Sejpal - Příhoda, Kurka, Korim, Holada, Vrba, Mozík - Bičiště, Škorík, Marek, Brandejský, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Štěpánek, Ficek, Hyka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Boleslav vlítla na led jako vítr a po celou první třetinu nedovolila Ocelářům pomalu vyjet ani za červenou čáru. Oceláři se ale statečně bránili, a když přežili dvakrát po sobě jdoucí oslabení 5/3 už to vypadalo, že první třetina skončí bez branky. S tím se nechtěl ale smířit Zdeněk Hrouda, který se dostal k odraženému kotouči a od modré prostřelil vše co mu stálo v cestě – 0:1.

Ve druhé třetině Třinečtí hru srovnali, ale smůla se jim lepila na paty. Nejdříve neproměnil nařízené trestné střílení Michael Chvostek a v dvojnásobné přesilové hře několikrát zazvonil puk jen o kovovou konstrukci branky hostí. Také Boleslav měla plno nevyužitých šancí. V 35. minutě Holada už chtěl zvedat ruce nahoru, ale třinecký brankář měl puk pod kontrolou. O minutu později Hyka z mezikruží jen trefil hruď Chvostka. V závěru se měli třinečtí obránci co ohánět, aby hosté nezvýšili gólový náskok.

Do třetího dějství vstoupili lépe domácí, když hned v úvodu vstřelili dvě rychlé branky. Nejdříve Radim Matuš po krásné přihrávce Michaela Chvostka trefil skulinku mezi betony Sejpala. O dvě minuty později lovil brankář hostí puk ze své klece podruhé, když se z pravé strany Marek Kalus natlačil a propasíroval kotouč za Sejpalovy záda. Boleslav v závěru přesilové hry stačila ve 48. minutě ještě vyrovnat, když třinecký brankář nešťastně vyrazil střelu od modré čáry přímo na hokejku Luďku Škopovi a ten neměl problém dopravit kotouč do prázdné třinecké brány. Tato vyrovnávací branka hosty nakopla a Boleslav zatlačila domácí opět do defenzívy. Domácí však tento nápor ustáli a utkání šlo do prodloužení.

I v prodloužení pokračovala Boleslav v obléhání domácí brány. Michael Chvostek si bravurně se všemi střelami poradil a tak o výsledku utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl Karol Korim, který prostřelil třineckého brankáře mezi betony. Bonusový bod si tak odvážejí do Mladé Boleslavi hosté.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice