Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Bez gólu se vyhrát nedá

27.02.2010 · Růžena Raszková
V dnešním 19.kole nádstavbové části extraligy staršího dorostu podlehl Třinec zlínským mladíkům 0:1. Ocelářům nestačil k zisku bodu ani skvělý výkon brankáře Daniela Chvostka, člena širšího reprezentačního výběru ČR, který zastavil 47 střel soupeře. Překonal ho jen v závěru druhé třetiny Marek Haloda.
II.A, sobota 27.2.2010
Třinec
Zlín
0:1
Třetiny: 0:0, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 39. Haloda (Romig). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 23:48. Průběh utkání: 0:1.  
Chvostek D. - Bezuška P., Macháček, Kurzok, Blahuta, Pisarik, Sklenář V., Repe - Faksa, Šebek, Slovák, Chvostek M., Labaj, Glos, Bumbál, Matuš, Kalus, Franek, Matěj, Bezuška D., Číhal
Rozum - Řezáč, Tomeček, Strojil, Malota, Hampl, Urbanec - Haloda, Romig, Kovařík, Galuška, Burša, Merta, Popelka, Sekerka, Krucký, Doležálek, Vaculín

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ze začátku úvodní třetiny jsme na ledě sledovali docela nezajímavý hokej. Až ve druhé polovině se hosté rozkoukali a začali odstřelovat třineckého brankáře ze všech stran. Romig, Tomeček, Haloda ba ani Krutský s Galuškou si na výborně chytajícího Chvostka nepřišli. Třinečtí naopak vystřeli na zlínského brankáře jen čtyřikrát.

Ve druhé třetině hosté pokračovali ve velkém tlaku. Po vyloučení Repeho uzavřel Zlín domácí ve třetině a rozpoutal přesilovkový kolotoč. Třinecký brankář musel čelit i několika dorážkám za sebou. I následující přesilovky na obou stranách zůstaly bez využití. V 39. minutě Marek Haloda překonal skvělého Daniela Chvostka a touto brankou rozhodl o výsledku dnešního zápasu.

Do posledního dějství nastupovali Třinečtí s odhodláním otočit zápas. Ve 44. minutě musel Rozum čelit velkému závaru před brankou. V polovině třetiny měl Faksa na hokejce vyrovnání, ale puk jen škrtnul o horní tyč zlínské branky. Domácím nepomohla ani závěrečná power-play. Berani tak z Třince odvážejí zaslouženě všechny body.

Ohlasy trenérů

Jiří Raszka (Třinec):
Bez vstřelené branky se zápas vyhrát nedá. Soupeř nás však přestřílel a že to skončilo s takovým výsledkem, můžeme poděkovat jen našemu brankáři.

Zdeněk Čech (Zlín):
Pro nás to bylo asi šesté utkání v osmi dnech. Bylo vidět, že kluci už toho mají dost. Myslím si, že se na Třinci projevilo včerejší těžké utkání s Vítkovicemi. Čekali jsme, že budou důraznější. Od začátku zápasu jsme soupeře asi trošku přehrávali, vytvořili jsme si více šancí. Ten jeden gól, co jsme dali, je v podstatě velmi málo, na to, kolik jsme měli šancí. Tato branka nám však zajistila dnešní vítězství. Vítězství 1:0 si cením daleko více než jakéhokoliv jiného, protože kluci musí pak hrát takticky a velmi dobře bránit, aby výsledek udrželi.