Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ze západu s jedním bodem

03.12.2017 · Daniel Ježek
Oceláři v osmadvacátém kole zavítali na led plzeňské Home Monitoring Arény, v duelu s lídrem tabulky po úvodní třetině prohrávali o dvě branky. Hráči s drakem na hrudi se ale nevzdali a dotáhli duel do prodloužení. V něm trestné střílení neproměnil Martin Růžička, vteřinu před koncem tak rozhodl Indrák.
28.kolo, neděle 3.12.2017
Plzeň
Třinec
4:3p
Home Monitoring Aréna
Třetiny: 2:0, 1:2, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 4. Straka (Schleiss), 13. Kratěna (Kracík, Gulaš), 34. Gulaš (Schleiss), 65. Indrák (Kracík, Gulaš) – 34. Martin Růžička (Rákos), 35. M. Doudera (Marcinko), 53. Martin Růžička (Linhart, Rákos). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič – Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 009. Střely na branku: 26:41. Zblokované střely: 8:13. Hity: 14:13. Vhazování: 31:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.  
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – J. Kindl, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Schleiss, Kracík, Gulaš (C) – D. Kindl, Stach, Indrák (A) – Straka, Kratěna, M. Chalupa – Rubner, Preisinger, Hollweg (A).
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, L. Kovář, Adámek, Jank – Rákos, Marcinko (A), Martin Růžička – Dravecký, Mikulík, Christov – Adamský (A), Cienciala, Irgl – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili aktivněji hostující Oceláři, hráči s drakem na hrudi si hned ve druhé minutě vybojovali přesilovou hru. V ní mohl udeřit Rákos, před odkrytou brankou ale netrefil kotouč. Oceláře tato neproměněná šance mrzela dvojnásob, v oslabení se do protiakce pustil Petr Straka, plzeňský forvard střelou ze zápěstí rozvlnil síť Hamerlíkovy branky.

V dalších minutách třetiny se tempo hry trochu uklidnilo, rušno bylo až v třinácté minutě. Domácí hráli svou první početní výhodu, faul Ondřeje Kovařčíka přesnou ranou potrestal Ondřej Kratěna. Oceláři mohli odpovědět o tři minuty později rovněž v přesilovce, pokus Chmielewského ale Svobodu nepřekonal. V závěrečných minutách úvodní dvacetiminutovky se do velkých příležitostí dostali Denis Kindl a Daniel Rákos, ani jeden ale nenašel recept na překonání soupeřova brankáře.

Druhá třetina nabízela zajímavé akce již od svých úvodních minut. V pětadvacáté minutě neuspěl Sklenička, o minutu později pak nepřesně pálil Irgl. Domácí poté hráli další přesilovku, Indrák ale trefil jen boční síť Hamerlíkovy branky.

Oceláři postupně stupňovali svou aktivitu, jejich snaha byla odměněna v čtyřiatřicáté minutě. Martin Růžička si mazácky položil bránícího hráče, poté trefil místo u pravé tyče domácí branky. Plzeň ale dokázala bleskově odpovědět, ještě v téže minutě Hamerlíka prostřelil Milan Gulaš.

Také hráči s drakem na hrudi ale dokázali najít odpověď na soupeřovu trefu velmi rychle. Hosté se v pětatřicáté minutě dostali do početní výhody, tu po pěti vteřinách zužitkoval Milan Doudera. Slezané tak do závěrečné dvacetiminutovky vstupovali pouze s jednobrankovým mankem.

První desetiminutovka třetí třetiny nenabídla téměř žádný střelecký pokus, o první střelu se až na začátku osmačtyřicáté minuty postaral Michal Kovařčík. Šest tisíc devět diváků v třiapadesáté minutě přihlíželo nádherné brance Martina Růžičky. Kanonýr Ocelářů potvrdil svou skvělou formu, Růžička se prosmýkl kolem dvou bránících hráčů a po kličce na pravou stranu překonal bezmocného Svobodu.

O vítězi strhující bitvy nakonec muselo rozhodnout prodloužení. V jeho úvodu mohl z trestného střílení rozhodnout Martin Růžička, na Svobodu si ale nepřišel. Domácí v závěrečné minutě hráli v početní převaze čtyř proti třem, pouhou vteřinu před koncem Hamerlíkovu síť rozvlnil Miroslav Indrák.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Bylo to vyrovnané utkání, relativně lehce jsme se dostali do vedení 2:0. Od druhé třetině byl soupeř lepší v bruslení, důraznější, takže zaslouženě srovnal. Nakonec rozhodla naše šťastná branka, Třinec měl k dispozici trestné střílení, v prodloužení už to byla taková loterie."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Se startem utkání jsme nebyli moc spokojeni, prohrávali jsme, naše hra nebyla moc dobrá. Ale od půlky zápasu jsme odehráli parádní zbytek utkání, sahali jsme po více bodech. Těší mě nasazení týmu, že to nevzdal za stavu 1:3. Cením si, že jsme to dotáhli až do prodloužení, kde jsme měli vyložené šance. Pro nás pak přišla smolná branka v poslední sekundě, kterou dal soupeř. Jinak kvalitní zápas, bylo vidět, že oba týmy chtějí hrát atraktivní hokej."