Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Před další venkovní sérií Oceláři podlehli Boleslavi

26.11.2017 · Michal Samiec
Ve druhém utkání z víkendového dvojzápasu se Ocelářům nedařilo. V nedělním odpoledním utkání, které byla na další čtyři kola poslední domácí, Třinečtí neuhlídali extřinecké hráče. Klepiš s Orsavou zařídili tři ze čtyř gólů hostujícího týmu.
26.kolo, neděle 26.11.2017
Třinec
Ml. Boleslav
2:4
WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 1:1, 0:1  Branky a nahrávky: 15. Marcinko (Martin Růžička, Mikulík), 31. Jank (Chmielewski, Marcinko) – 7. Klepiš (Jan Hanzlík), 9. V. Němec (Klepiš, Pacovský), 22. Orsava (Jan Hanzlík), 55. Klepiš (Pacovský, P. Holík). Rozhodčí: Mrkva, Úlehla – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, navíc M. Doudera (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 214. Střely na branku: 35:22. Zblokované střely: 15:9. Hity: 9:6. Vhazování: 46:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4. 
HC Oceláři Třinec: Hrubec – D. Musil, M. Doudera, Jank, Linhart, Adámek, L. Kovář – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Petružálek, Mikulík, Cienciala – Irgl, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.
BK Mladá Boleslav: Maxwell – J. Říha, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, Němeček, Eminger, Bernad – Klepiš, V. Němec, Pacovský – Orsava, P. Holík, Martin Procházka – Lenc, T. Knotek, Pabiška.

Komentář k zápasu

První třetina utkání Ocelářů s Bruslaři z Mladé Boleslavi, jež bylo pro obě strany pikantní především proto, že na střídačce středočeského týmu působí druhým týdnem nový kouč, kterým je bývalý trenér slezského souboru Vladimír Kýhos, přinesla dost vzruchu, akcí, branek i zajímavých situací. První gólovou šanci měl v sedmé minutě na holi třinecký snajpr Martin Růžička, ale po špatné rozehrávce brankáře hostí Maxwella, který v tu chvíli nejistě rozehrál již podruhé v zápase, trefil v prázdné brance hůl pravděpodobně právě gólmana mladoboleslavského týmu. Jak to v hokeji bývá, když neudeřilo na jedné straně, stalo se tak na druhém konci hřiště. Hosté vyváželi akci tři proti dvěma do třineckého pásma, Jakub Klepiš nic nevymýšlel, vystřelil a překonal Šimona Hrubce.

Netrvalo to dlouho, jen zhruba nějakých 150 sekund, a vedení hostujícího týmu se zdvojnásobilo. Rychlou kombinaci Mladé Boleslavi zakončil do poloodkryté Hrubcovy branky Vojtěch Němec, jemuž stačilo doťuknout přesný Klepišův pas. Oceláři mohli o pár sekund později upadnout do ještě větší deprese, šli totiž do čtyř po vyloučení Janka. V oslabení ale po bohorovné rozehrávce Klepišově unikl do samostatného úniku Adamský, zakončil vedle, ale byl faulován. K nepochopení zúčastněných nebylo nařízeno trestné střílení, nýbrž byl vyloučen hostující bek Kotvan. Třineckým to ale nemuselo vadit, o 35 sekund později zamířil na trestnou i Orsava a Oceláři tak mohli hrát proti třem.

Tahle přesilovka Třineckým nevyšla, v polovině 15. minutě byl vyloučen Němeček a početní výhoda po jeho vyloučení již pro domácí úspěšná byla. Martin Růžička z velkého úhlu zkoušel pozornost brankáře Maxwella, z dorážky na brankovišti byl následně úspěšný Tomáš Marcinko. Průběžným výsledkem ještě mohla hnout přesilovka Kýhosova souboru, když na třinecké lavici hanby byl pykat Kovář. V mezikruží se osamocený zjevil Martin Procházka, následně ještě dorážel Tomáš Knotek, brankový rozdíl zůstal jednobrankový.

Druhá třetina začala dohrávanou početní výhodou Ocelářů, ale více než dobrou pozici, nicméně ne tak nebezpečnou střelu Rákose z toho Třinečtí nevytěžili. Branka padla ale již 84 sekund po začátku prostřední hrací doby do branky Šimona Hrubce. Dorážkou Hanzlíkovy střely se prosadil další z bývalých třineckých hráčů na soupisce Mladoboleslavských Jakub Orsava. V úseku kolem poloviny utkání byl hodně vidět polský forvard v barvách domácích Aron Chmielewski. Nejprve si v sedmé minutě druhé třetiny vybruslil před Maxwella, ale ten ho dobře pozičně vytěsnil do úhlu, odkud neskóroval. Na začátku 31. minuty utkání převzal na levém křídle pas od Marcinka, vyjel si až před Maxwella, odkud mu puk z hole za záda amerického brankáře odpálil Bohumil Jank. Hned pár sekund nato mohlo být vyrovnáno, ale tentokrát neohrožená jízda domácího forvarda s číslem osm na zádech skončila střelou vedle.

Od branky na 2:3 se jali Oceláři dobývat obranu Mladé Boleslavi, kteroukoliv formací byli schopni udržet houževnatý středočeský tým v jejich obranném pásmu. Výbornou šanci vyrovnat Třinečtí měli v čase 34:38, kdy se před Maxwella dostal Mikulík, byl faulován a byť situace nebyla tak čistá jako v první třetině v případě faulu Kotvana na Adamského, tentokrát trestné střílení bylo odpískáno. Mikulík zkusil blafák do bekhendu, hostující gólman ale udržel beton na zemi a skóre se neměnilo. Velkou šanci navýšit své vedení před závěrečným dějstvím měli hosté v posledních 90 sekundách druhé části. Nejprve byl za nedovolené bránění vyloučen Doudera a následně se třinecká sestava přepočítala při střídání. Za katr přisedl Adamský a hosté tak měli posledních 50 sekund v převaze pěti proti třem. Branka ale nepadla, Bruslařský klub tedy po čtyřiceti minutách vedl 3:2.

Zbytek početní výhody Bruslařů na začátku třetí dvacetiminutovky Oceláři přežili. Navíc na konci přesilové hry Mladé Boleslavi došlo u třinecké branky ke strkanici, za kterou byl vyloučen Klepiš, jenž sekl domácího gólmana Hamerlíka. Hostující útočník s číslem 21 si svůj trest odpykal bez toho, aby se musel vrátit dřív, domácí tedy přesilovku nevyužili. Naopak hned po návratu dostal Klepiš puk za obranu a skóre se neměnilo jen díky výbornému zákroku Hamerlíka. Následovala další přesilovka domácích, ale opět nebyla využita a opět po ní následovala šance, ve které se nachomýtl Klepiš. Šikovný mladoboleslavský forvard tentokrát objel s pukem třineckou branku, zatímco Hamerlík se v krkolomné pozici snažil zaujmout postavení. Klepiš následně přihrál Pacovskému a jeho střelu slovenský brankář ve třineckých službách vykopl betonem.

Jakub Klepiš, který jako obvykle proti Ocelářům nastoupil s obrovskou chutí, si své nezdary vynahradil v 55. minutě. Třinečtí se z pochopitelných důvodů snažili veškerou svou aktivitu koncentrovat do útoku, jednu ze vzniklých nedůsledností v defenzivě potrestal Pacovský. Jeho pas přistál na hokejce zmiňovaného Jakuba Klepiše, který v nejlepší ze svých šancí v utkání překonal Hamerlíka a dal Boleslavi necelých šest minut před koncem dvoubrankové vedení. Oceláři přes nepříznivý vývoj na osud utkání nezanevřeli a pokoušeli se jeho průběh ještě zdramatizovat. Dvě minuty před koncem odvolali trenéři brankáře Hamerlíka, vzali si oddechový čas, ale hosté si plný bodový zisk ohlídali, naopak hattrick mohl završit do prázdné branky Klepiš. Oceláři versus Bruslařský klub – 2:4!

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Výsledek nás mrzí. V prvních deseti minutách jsme Boleslav mačkali, bohužel se nepovedlo skórovat a z protiútoku jsme smolně a lacině inkasovali, to nás trochu ztlumilo. V dalším průběhu to bylo jen o gól, ale přišla další smolná branka z úhlu, což nás docela zmrazilo. Dali jsme sice kontaktní gól a znovu se nastartovali, nasazení kluků bylo velké. Je škoda, že se nám nepovedlo vyrovnat, třetí část se mohla vyvíjet jinak. Boleslav odehrála závěr velmi zkušeně, hosty podržel brankář. Soupeř nás dnes vytrestal v efektivitě."

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): "Nám se zápas hodnotí velmi dobře. V pátek jsme doma ztratili zápas proti Spartě a potřebovali jsme dnešní utkání zvládnout. Jsem rád, že se náš tým dokázal semknout. Byli jsme dnes koncentrovaní, byť stále máme dost zraněných a nemocných. Nastoupili jsme proto jen ve třech pětkách, což nám zřejmě paradoxně pomohlo, protože jsme se nemuseli moc hnát dopředu. Měli jsme od začátku náskok, proto se musel soupeř tlačit do zakončení a my jsme mohli čekat na chyby."