Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

V domácí premiéře Třinec poráží Plzeň

10.09.2017 · Michal Samiec
Domácí ligová premiéra byla úspěšná. Oceláři si během zápasu vytvořili až čtyřbrankový náskok, hostující tým Škody Plzeň sice stáhl v průběhu utkání výsledek na pouze dvoubrankový rozdíl, ale vítězství Ocelářů pečetil do prázdné branky Adamský.
2.kolo, neděle 10.9.2017
Třinec
Plzeň
5:2
WERK ARENA
Třetiny: 2:0, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 16. Marcinko (Roth, Martin Růžička), 18. Polanský (Petružálek, M. Doudera), 28. Martin Růžička, 34. Marcinko (Roth, Dravecký), 60. Adamský (Dravecký, Marcinko) – 39. D. Kindl (Kracík), 43. Gulaš (Schleiss). Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Ganger. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 496. Střely na branku: 29:27. Zblokované střely: 8:7. Hity: 15:9. Vhazování: 44:34. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Adámek, Krajíček, Roth, Linhart, Musil, M. Doudera, Jank – Martin Růžička, Marcinko, Rákos – Petružálek, Polanský, Adamský – Irgl, M. Kovařčík, Dravecký – Cienciala, Svačina
HC Škoda Plzeň: M. Svoboda – Moravčík, Jones, Pulpán, Kadlec, Kvasnička, Čerešňák, Sklenička – P. Straka, Mertl, Gulaš – D. Kubalík, Stach, Indrák – D. Kindl, Kracík, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Hollweg

Komentář k zápasu

Úvodní domácí utkání Ocelářů v nové sezóně 2017/2018 nezačalo žádnou strhující podívanou. Během prvních minut se oba týmy spíše oťukávaly, první přerušení diváci ve Werk areně viděli až na konci čtvrté minuty a během této doby se nestalo nic, co by stálo za zmínku. První šanci, kterou bychom mohli označit za brankovou příležitost, jsme viděli na začátku desáté minuty, kdy se prokombinovat až do prázdné branky snažili členové první formace Plzně, ale skórovat zabránil Petru Strakovi obránce Linhart.

Na začátku třinácté minuty mohl skórovat opět hostující tým, slibně se vyvíjející situaci tři na jednoho zmařil Plzni Doudera, když o puk obral Kratěnu. Šanci na skórování měl následně Dravecký, který si objel Kvasničku a nastřelil Svobodovu helmu. V patnácté minutě byl za zbytečné podražení Hrubce mimo hru vyloučen Stach a Třinečtí přesilovku využili. Puk se dostal od Martina Růžičky k Rothovi, jeho střelu z první sice zblokoval obránce Moravčík, ale přímo k Tomáši Marcinkovi, který nasměroval puk za Svobodu. Necelé dvě minuty nato Oceláři vedli už 2:0. Petružálek sjel pro volný puk za branku a poslal ho na brankoviště, kde se prosadil Jiří Polanský. Branka rozlítila hostujícího gólmana Miroslava Svobodu, ale Petružálkovo projetí brankovištěm sudí neposoudili jako hru proti pravidlům.

První třetina tak skončila dvoubrankovým vedením Ocelářů. Ti mohli vstřelit ještě další gól. Do slibné šance se probíjel Růžička, ale fauloval jej při tom Pulpán. Faul přišel jen okamžik předtím, než se Růžička dostal do brankové příležitosti. Byly z toho tedy dvě minuty, ale Plzeňští tentokrát oslabení odbránili na jedničku.

Jestliže první třetina měla pomalejší start, v prostřední hrací době pokračovala hra ve vysokém tempu z konce úvodní dvacetiminutovky. První větší šanci třetiny měl ve 24. minutě Petr Straka, který se dostal k puku trochu jako slepý k houslím, neboť Oceláři mu darovali puk zpětnou přihrávkou ze středního pásma. Vymíchat Hrubce se mu ale nepovedlo. V osmadvacáté minutě se k volnému puku po Adamského střele v bezprostřední blízkosti Svobodovy branky dostal Martin Růžička a dokázal kotouč zamést k levé tyči plzeňské svatyně.

Zhruba v polovině třetiny ujel při signalizované výhodě Plzně Dominik Kubalík, branku Hrubce ale minul. Hosté měli následně dvě dobré minuty v přesilovce, ale gól nepadl ani z akce Mertla, jenž se dral před branku, ani po ráně Kadlece od modré nebo z Kubalíkových pokusů z pravého křídla. Ve 34. minutě dostali Oceláři třetí přesilovku v utkání po Jonesově faulu. Již na úvodním buly v početní nevýhodě zlomil hostující centr hůl, Třinečtí následně drželi puk v útočném pásmu a využili výhody plynoucí z toho, že Škodovka měla na ledě jen tři ozbrojené hráče. Roth posunul puk na brankovišti stojícímu Tomáš Marcinkovi a ten se dokázal s pukem otočit a ještě zakončit za Svobodu. Krásná hokejová akce vedla ke skóre 4:0! Hostující hráči se ale nevzdávali, byť všechny trumfy v této chvíli byly v rukou Ocelářů. 78 sekund před koncem třetiny vložil hůl do Kracíkovy pobídky extřinecký Denis Kindl a snížil na rozdíl tří branek.

Třetí třetina se začala odvíjet podle toho, jak skončila prostřední hrací doba. Oceláři sice na začátku ještě dohrávali početní výhodu, z této situace ale nic nevytěžili. Vzápětí se zpět do hry vrátil hostující tým. Šťastnou, ale důležitou branku vstřelil ve 43. minutě Milan Gulaš, když svůj pas do brankoviště Šimona Hrubce odrazil od brusle obránce Linharta za záda domácího gólmana. Hostům tedy zbývalo téměř 17 minut na dorovnání dvougólového manka. Dalo se předpokládat, že zbytek normální hrací doby bude spíše nervózní bitva o každý puk a centimetr ledu, než přehlídka ofenzivního hokeje. To se také naplnilo – do konce třetí třetiny byli hostující hokejisté sice aktivnější, ale kromě několika závarů před třineckým brankářem si připsali jedinou vážnou situaci. Milan Gulaš necelé tři minuty před šedesátou minutou, když už byl Miroslav Svoboda na střídačce, orazítkoval tyč domácí svatyně. Škodovce se nedařilo skórovat, a tak výsledek pečetili Oceláři - Martin Adamský z ostrého úhlu pověsil ještě s přispěním teče o Stachova záda puk do plzeňské branky popáté. Konečný výsledek – Oceláři vs. Plzeň 5:2!

Ohlasy trenérů