Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
MISTR 2023/2024
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři ani tentokrát nenašli recept na juniory z Čech

25.01.2010 · Růžena Raszková
Ze všech utkání sehraných s českými týmy vytěžili třinečtí junioři jen šest bodů. Stačili pouze na Spartu a to jen jednou v normální hrací době. V dnešním utkání se sice dostali do vedení 2:1, hosté ale záhy vyrovnali a přidali navrch pár branek. Ledovou plochu opouštěli mladí Oceláři se sedmibrankovým přídělem.
III., pondělí 25.1.2010
Třinec
Ml. Boleslav
2:7
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 1:2, 1:2, 0:3  Branky a nahrávky: 9. Marosz (Pavlík, Mičulka), 21. Pavlík (Špaček) - 7. Krejčík (Soukup, Kadlčík), 14. Krejčík (Kadlčík, Sajdl), 29. Frolík (Rys), 40. Antončík (Jiránek), 45. Arazim (Antončík, Lenc), 52. Protivný (Koudela), 58. Krejčík (Saidl, Houser) . Rozhodčí: R.Šír - J.Gebauer , V.Lederer . Vyloučení: 7:7, navíc Marosz (TRI) 10 min + OK za nesportovní chování, Soukup 10 min za vražení na hrazení, Vrba (MBL) 10 min nesportovní chování . Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:7.  
Boška - Repe, Špaček, Teper, Toman J., Pavlík, Rajnoch, Chvostek - Hegyi, Mičulka, Bajtek, Kalus, Marosz, Měrka, Faksa, Číhal, Palička, Bezuška D., Potoček
Hrubý - Korin, Švaříček, Houser, Vrba, Šimon, Mikulaštík, Soukup, Arazim - Krejčík, Hrouda, Sajdl, Jiránek, Belay, Kadlčík, Antočík, Rys, Protivný, Koudela, Frolík, Lenc.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo opatrně. Nejdříve se rozkoukali domácí, když Faksa od modré a Palička z rohu vyzkoušeli pozornost Hrubého. Maroszova kličkovaná přes celé hřiště také nevyšla. Hosté ještě nerozmrzli z daleké cesty, neboť ke střele se dostali až v přesilové hře v sedmé minutě a Lukáš Krejčík snad první boleslavskou střelou utkání poslal svůj tým do vedení 0:1. Dvojnásobné početní výhody využili i Oceláři, když v deváté minutě Rostislav Marosz obdržel přihrávku Pavlíka a prostřelil z levého kruhu vše co mu stálo v cestě.

V polovině třetiny se hosté rozkoukali a konečně rozehřáli třineckého brankáře, který se dosud docela nudil. Ve čtrnácté minutě už sklízeli hosté ovoce. Kadlčík nahrál Lukáši Krejčíku před bránu a ten se nemýlil – 1:2. Do konce první dvacetimunutovky jsme už neviděli žádnou šanci ani na jedné straně. Puk končil někde v rozích a k brankářům se dostal zřídka.

Hned v úvodu druhého dějství stačilo domácím pouhých 12 vteřin na potrestání Korina za nepěkný faul na Marosze, když Filip Pavlík zblízka vyrovnává na 2:2. Téměr v polovině utkání zapomněl Toman puk za vlastní brankou, toho využil Rys, který nahrál Jakubu Frolíkovi před branku a ten zasunul puk kolem pravé tyče.

Do konce utkání jsme sledovali sice velice svižný hokej, ale na gólové příležitosti byl příliš skoupý. Až pár vteřin před sirénou si Šimon Antončík nejdříve Bošku položil a pak puk obloučkem po zemi vsítil do odkryté branky – 2:4.

Poslední dvacetiminutovka začala vyrovnaně, ale byli to opět hosté kteří vytěžili z mála, když Jan Arazim se trefil z levého rohu krásným padáčkem pod břevno třinecké brány – 2:5. Zdálo se že o výsledném skóre je rozhodnuto, avšak v 52. minutě samostatným únikem přes celé kluziště překonal Michal Protivný Romana Bošku pošesté.

Třinečtí se už v závěru smířili s výsledkem a nic zajímavého nevymylseli. Naopak hosté v 58. minutě přidali sedmou branku, když Lukáš Krejčík vypálil na třineckého brankáře, tomu puk vypadl a skončil za brankovou čárou. Touto brankou si boleslavský forward dnes na své konto připsal hattrick. Hosté už k ničemu Oceláře do konce utkání nepustili ani poslední střela Repeho od modré na výsledku dnešního utkání nic nezměnila.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Třinec) : Dneska se projevilo to, co nás trápí celou českou část – nedisciplinovanost, špatná koncovka, špatné bránění a individuální chyby. I když jsme dnes zkoušeli osm mladších hráčů, nic se na tom nemění. Jen to ukazuje, jak bude třinecká juniorka vypadat v příští sezóně. Je vidět, že hráči mladších ročníků zatím nestíhají a nemají na to. Musíme zapracovat na doplnění týmu a hráči, kteří zůstanou sami vidí, kde musí zabrat.

Arnošt Pavel (Mladá Boleslav) : Jsme rádi, že jsme zvítězili, protože poslední dobou se nám moc nedaří. Dnes jsme hráli koncentrovaněji, zodpovědněji a zlepšili jsme se v defenzivě. Tímto vítězstvím jsme si hodně zlepšili náladu.