Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Lídři tabulky opět vítězně

28.11.2009 · Růžena Raszková
V dnešním utkání nádstavby Noen Extraligy juniorů se utkali soupeři z první a druhé příčky tabulky skupiny A - východ. Třinec nastoupil do utkání s mužstvem oslabeným o hráče, které skolila viróza. Pardubice zase s dorosteneckým mužstvem. O výsledku rozhodla již první třetina, když Rostislav Marosz během dvou minut vsítil dvě branky.
A7., sobota 28.11.2009
Třinec
Pardubice
6:3
Zimní stadion Třinec
Třetiny: 2:0, 3:2, 1:1  Branky a nahrávky: 9. Marosz (Pavlík), 11. Marosz (Bajtek), 21. Chvostek (Marosz), 25. Hegyi (Rapáč), 28. Chvostek (Bajtek, Toman J.), 53. Rapáč (Toman J., Toman M.) - 24. Krejnus (Půhoný, Moučka), 27. Zrůst (Veselý), 58. Zrůst (Tomín, Zdráhal) . Rozhodčí: J.Jeřábek - M.Tuizal, M.Řezáč . Vyloučení: 9:7. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 153. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3. 
Sklenář - Roupec, Špaček, Toman J., Pavlík, Rajnoch, Chvostek - Hegyi, Bajtek, Böhm, Marosz, Rapáč, Dočkal, Toman M., Málek
Bernart ( od 11. min Štorf) - Zdráhal, Krejnus, Beneš, Vondráček, Lenoch, Havlík, Žemlička, Poskočil - Jetmar, Půhoný, Veselý, Moučka, Šťastný, Křečan, Tomín, Vlček, Pilař, Hemský, Kapec, Zrůst

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V úvodu první třetiny hosté třikrát nevyužili přesilovou hru. V 9. minutě se Rostislav Marosz prodral pardubickou obranou a střelou kolem pravé tyče překonal Bernarta poprvé. O minutu později, při přesilové hře a signalizaci dalšího trestu Pardubic, si Rostislav Marosz vychutnal mladého pardubického brankáře podruhé a poslal ho na střídačku. V brance ho vystřídal Vojtěch Štorf, který hned musel čelit několika třineckým střelám. Pardubice si vzaly time-out a nabraly nový dech. Akce Pilaře a Vondráčka však končily vždy u pozorného Sklenáře.

Ve druhé dvacetiminutovce padlo během prvních osmi minut pět branek. Nejdříve hned v úvodu, při signalizovaném trestu, mění skóre Filip Chvostek na 3:0. Ve 24. minutě při dvojnásobné přesilové hře překonal Sklenáře Robert Krejnus. Ještě v oslabení ujel Dominik Hegyi a zvýšil na 4:1. V 27. minutě poslal šikovně Veselý puk Radimu Zrůstovi a ten se nemýlil - 4:2. O minutu později využil přesilovou hru Filip Chvostek - 5:2. Do konce třetiny jsme mohli vidět vyrovnaný hokej, další branka však nepadla.

V posledním dějství jsme si museli na branku počkat třináct minut. V 53. minutě Branislav Rapáč, číhající před Štorfem, sklepnul přihrávku bratrů Tomanů do pardubické brány. Závěrem aktivnějším týmem byl Třinec, ale kombinace Chvostka, Pavlíka a Bajka skončila u pozorného pardubického brankáře a Michal Toman trefil jen tyč. V závěru jen kosmeticky upravil výsledek na konečných 6:3 Radim Zrůst.

Jiří Sklenář: Byl to jednoznačný zápas
Dnešní zápas byl od začátku jednoznačný. Hned zpočátku jsme tam dali dvě branky. Ubránili jsme nějaké oslabení a pak už to bylo v klidu.
V juniorce je to rychlejší a hlavně ti hráči ví, kam střílí. Lépe se mi chytá v juniorce, protože vím, kam ta střela poletí. Junioři jsou lepší hráči a mi to více vyhovuje. Budu se snažit chytat co nejlépe a je jedno jestli v dorostu nebo v juniorce. To záleží na trenérech.

Tomáš Veselý: Dnešní zápas byl velmi náročný
Dnešní zápas byl velmi náročný. Přijeli jsme vlastně s mladšími kluky. Byl to dobře odevzadaný výkon, ale nedávali jsme branky.

Ohlasy trenérů

Aleš Mach (Třinec):
Dnešní utkání rozhodla první třetina, když jsme dali dvě rychlé branky. Měli jsme trochu obavy , jestli ta hrstka hráčů, která nám zůstala, vydrží. Naše letní příprava byla ale velice kvalitní a hráči to zvládli na jedničku, za což jim oba trenéři děkujeme.

Vladimír Martinec (Pardubice):
Dnes jsme opět přijeli s velmi mladým mužstvem, ale to neznamená, že tímto budu omlouvat jejich výkon. Tito mladí hráči si musí uvědomit, že i když jsou mladší, musí pracovat a dělat to, co po nich trenéři chtějí. Po dnešním utkání mám dojem, že ti mladší hráči si přišli jen zahrát a ti starší, na kterých to má stát, se přidali k nim. Musíme proto začít vybírat hráče podle toho, jak budou chtít pracovat a co budou chtít udělat pro tým.

×
Odehrané v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec