Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Mountfield poražen! Oceláři zvítězili 4:1!

26.02.2017 · Daniel Ježek
Oceláři v padesátém kole Tipsport extraligy na svém ledě hostili Mountfield HK, tedy tým, který v letošní sezóně zatím nedokázali porazit. To ale nebyl případ nedělního dne, kdy Slezané čtyřmi brankami srazili Hradec a získali velmi cenné tři body.
50.kolo, neděle 26.2.2017
Třinec
Mountfield HK
4:1
Třetiny: 1:1, 1:0, 2:0  Branky a nahrávky: 2. Dravecký (Marosz, Nosek), 24. Adamský (Nosek, M. Doudera), 51. Rákos (Roth), 55. Marek Růžička (Adamský) – 1. Džerinš (Vydarený, Köhler). Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 625. Střely na branku: 40:19. Zblokované střely: 5:15. Hity: 12:9. Vhazování: 39:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas (A), Nosek, L. Doudera – Rákos, Redenbach, Petružálek (A) – Adamský (C), Kane, Martin Růžička – Dravecký, Marosz, Hrňa – Klimenta, Marek Růžička, Netík.
Mountfield Hradec Králové: Mountfield HK: Rybár (Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Pavlas – Šimánek (A), Džerinš, Köhler – Dej, Kukumberg, Bednář (C) – Picard, Knotek, Jarůšek – Pavlík, Dragoun, Nedvídek.

Komentář k zápasu

Utkání Ocelářů s Mountfieldem začalo pěkně zhurta, ve druhé minutě na kostce svítil stav 1:1. Zápas střelecky otevřeli hosté, po šestadvaceti vteřinách Hrubce překonal Andris Džerinš. Také domácí hokejisté proměnili svůj první střelecký pokus, Rybára mezi betony propálil Vladimír Dravecký.

V dalším průběhu první třetiny mohly branky padnout v početních výhodách, oba soupeři si zahráli po jedné přesilovce. Ani Oceláři, ani Hradec, ale druhou trefu na svou stranu nepřidali. Ve dvanácté minutě ujeli hosté do přečíslení dvou proti jednomu, pálicího Köhlera skvěle vychytal Hrubec. Za další dvě minuty mohli udeřit domácí, Netík ale nedokázal dopravit za Rybára skákavý kotouč.

V sedmnácté minutě pak Slezané nezužitkovali přečíslení, Marosz pálil vedle brány. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu. Ten ale ve druhé třetině vydržel jen tři a půl minuty, Rybára po krásné přihrávce Noska propálil Martin Adamský.

Hradečtí mohli srovnat ve své druhé přesilovce, Köhlerova teč Knotkova nahození ale Hrubce nepřekvapila. Podobně se hostům vedlo také při další početní výhodě z čtyřiatřicáté minuty, Východočeši nedokázali dostat kotouč za pozorného Hrubce. Brankář Ocelářů měl v této dvacetiminutovce více práce, než jeho protějšek, za svá záda však gólman Slezanů nepustil ani pokus Deje.

Domácí tak v úvodních minutách závěrečné periody bránili jednobrankový náskok. Ten mohli hosté smazat v sedmačtyřicáté minutě, kdy hráli další početní výhodu. Ta se ale Východočechům vůbec nepovedla, Jarůšek navíc svým faulem vyrovnal počet hráčů na ledě. Hráči s drakem na hrudi zkrácenou výhodu jednoho muže v poli využít nedokázali, blízko k trefě byl Martin Růžička, jehož pokus ale skončil na Rybárově betonu.

Oceláři ale nemuseli dlouho smutnit, dvanáct vteřin po návratu potrestaného Jarůška už WERK ARENA slavila. Nenápadnou střelu Daniela Rákose od levého hrazení tečoval Vydarený, Rybár nedokázal zareagovat. Vzápětí pak Rybár se štěstím zastavil tečované nahození Rotha. Hradečtí mohli zažehnout plamínek naděje v pětapadesáté minutě při své početní výhodě.

Ta ale pro Mountfield nedopadla vůbec dobře. Martin Adamský vypíchl kotouč Knotkovi a pelášil na Rybára. V tandemu jej ještě doplnil Marek Růžička, který měl jednoduchou práci s dopravením kotouče do sítě. V témže oslabení mohl pátý zásah přidat Vladimír Dravecký, kterého v úniku fauloval Gregorc. Dravecký ale nařízené trestné střílení neproměnil.

Hráči s drakem na hrudi si závěrečné minuty utkání s přehledem pohlídali, hosty do žádné velké šance nepustili. Slezané si tak do tabulky připsali další velmi důležité tři body v boji o druhou příčku.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Chtěli jsme navázat na výhru z Brna. Krom prvního střídání, kdy jsme inkasovali, jsme se prezentovali výborným výkonem. Mužstvo podalo koncentrovaný výkon podpořený skvělým Hrubcem. Rozhodujícím faktorem byly ubráněné přesilovky soupeře, naopak nám se dařilo využívat přečíslení."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Bylo to velmi dobré utkání. Měli jsme sice výborný vstup, ale je škoda, že domácí brzy vyrovnali. Od té doby nabralo utkání obrovské tempo, domácí měli spoustu přečíslení. Můžeme děkovat Patriku Rybárovi, že první třetina skončila nerozhodně. V dalším průběhu už jsme zlepšili hru, nepouštěli jsme domácí do přečíslení. Třinec hrál výborně, ale byli jsme mu vyrovnaným soupeřem. Rozhodly situace v nerovnovážném stavu, kdy jsme inkasovali. Oceláři hráli výborně a šli zaslouženě za výhrou."