Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

DRFG aréna vyloupena! Oceláři zvítězili 5:2!

24.02.2017 · Daniel Ježek
Oceláři v devětačtyřicátém kole zavítali do jihomoravské metropole, v brněnské DRFG aréně se utkali s Kometou. Domácí sice velmi rychle šli do vedení, hráči s drakem na hrudi ale pěti brankami otočili duel na svou stranu a po zásluze získali tři body!
49.kolo, pátek 24.2.2017
Kometa Brno
Třinec
2:5
Třetiny: 1:2, 0:2, 1:1  Branky a nahrávky: 2. H. Zohorna (Mallet), 56. Vondráček (O. Němec) – 6. Marosz (Roth, Hrňa), 18. Krajíček (Kane), 27. Petružálek (Linhart, Klimenta), 35. Kreps (Petružálek, Rákos), 51. Dravecký (Rákos). Rozhodčí: Hodek, Polák – Blümel, Barvíř. Vyloučení: , navíc Mallet (KOM) – Kreps (TRI) oba 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7 700 (vyprodáno). Střely na branku: 28:30. Zblokované střely: 8:12. Hity: 10:5. Vhazování: 41:36. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.  
HC Kometa Brno> Vejmelka (27. Čiliak) – Bartejs, O. Němec (A), Trška, Kováčik (A), Gulaši, Šnajnar, Malec – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – J. Káňa (C), Čermák, Vincour – Mallet, Hruška, H. Zohorna – Haščák, Dočekal, Vondráček – V. Němec.
HC Oceláři Třinec Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, L. Galvas, Nosek, L. Doudera – Rákos, Kreps, Netík – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Klimenta, Redenbach, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Hrňa.

Komentář k zápasu

Šlágr devětačtyřicátého kola začal pěkně zhurta. Domácí Kometa se velmi rychle dostala do vedení, Šimon Hrubec ve druhé minutě již lovil kotouč ze své sítě. Z levého kruhu pro vhazování jej umístěnou střelou překonal Hynek Zohorna.

Vedení domácích ale nemělo dlouhého trvání, v šesté minutě na kostce svítil vyrovnaný stav. Oceláři totálně rozebrali obranu domácího celku, Hrňa s Rothem vyzvali k zakončení Rostislava Marosze, útočník Ocelářů se z voleje nemýlil.

Kometa mohla na vyrovnávající branku Slezanů odpovědět v početní výhodě z deváté minuty, Kvapil, Mallet ani Štajnar ale výborného Hrubce nepropálili. To Oceláři byli mnohem efektivnější. Akce Irgla v šestnácté minutě ještě úspěchem neskončila, za další dvě minuty už ale hráči s drakem na hrudi slavili vedení. Dělovka Lukáše Krajíčka se od zadního mantinelu odrazila do brankoviště, kde si kotouč do sítě srazil Vejmelka.

Druhou dvacetiminutovku tak s jednobrankovým vedením začínali hostující hráči. Domácí ale mohli rychle srovnat, v početní výhodě ale Vincoura skvěle vychytal Hrubec. Stejně dobře si gólman Ocelářů vedl také při akci Nečase.

Skórovali tak opět Oceláři. Střelu Linharta od modré Vejmelka vyrazil jen před sebe, v nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval Jakub Petružálek, který bekhendem přehodil ležícího brankáře Komety. Tato situace byla tou poslední pro Karla Vejmelku, který pro zbytek utkání přenechal své místo Čiliakovi.

Druhý brankář Komety svou neprůstřelnost necelých osm minut. Oceláři v pětatřicáté minutě zužitkovali početní výhodu, střelu Kamila Krepse z ostrého úhlu si do vlastní branky srazil Malec.

Na čtvrtou trefu Slezanů mohl vzápětí odpovědět Nečas, Hrubec si s jeho dvěma pokusy poradil. Zbytek prostřední části i úvod třetí třetiny pak poznamenaly fauly a šarvátky, úvodních osm minut závěrečné periody celky hrály v nestandardním počtu hráčů. Skórovat v těchto herních situacích mohli Hruška či z trestného střílení Kane, soupeřův brankář ale vždy byl úspěšnější.

Skóre se tak opět měnilo až po uplynutí padesáté minuty, úspěšní opět byli Oceláři. Hráči s drakem na hrudi skórovali při vlastním oslabení, Rákosovu vyraženou střelu do sítě poslal Vladimír Dravecký. Další přesnou trefu viděla vyprodaná DRFG aréna v padesáté šesté minutě, nahození Tomáše Vondráčka z ostrého úhlu si do vlastní branky srazil Milan Doudera.

Oceláři se tak výhrou na brněnském ledě přiblížili vedoucímu Liberci na šest bodů, Bílí Tygři totiž padli ve Vítkovicích v poměru 0:4.

Ohlasy trenérů

Podrobnosti připravujeme...