Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Liberec úspěšnější v souboji o čelo tabulky

05.02.2017 · Tomáš Vacho
Oceláři v rámci pětačtyřicátého kola přivítali lídra Tipsport extraligy z Liberce v utkání před televizními kamerami. Severočechům se do zápasu podařilo vstoupit snově, když již v deváté minutě vedli o dvě branky. Ocelářům se v zápase sice podařilo třikrát snížit, ale hosté závěrečný tlak přestáli.
45.kolo, neděle 5.2.2017
Třinec
Liberec
3:4
Třetiny: 1:3, 0:1, 2:0  Branky a nahrávky: 15. Redenbach (Petružálek, Klimenta), 48. Kreps (Nosek, M. Doudera), 60. Netík (TS) – 3. J. Stránský (Bližňák), 9. Valský (Radivojevič, R. Šimek), 18. Vantuch (J. Stránský), 23. R. Šimek (Radivojevič). Rozhodčí: Vladimír Baluška, Daniel Konc – Jaromír Bláha, Josef Špůr. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:1. Diváci: 4736. Střely na branku: 27:31. Zblokované střely: 10:6. Hity: 8:6. Vhazování: 36:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4.  
Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Netík – Redenbach, Klimenta, Petružálek (A) – Cienciala, Marosz, Hrňa
Lašák (Will) – Ševc (A), Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta, Plutnar – Lakatoš, Jelínek, Ordoš – Radivojevič (C), Bulíř, Valský – Bartovič, Mikyska, Svačina – Vantuch, Bližňák, Stránský

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyšel lépe hostujícímu celku. Už ve druhé minutě musel Hrubec vytáhnout pohotový zákrok proti Bartovičově svkělé střelecké pozici. V minutě třetí již Liberec vedl. Bližňák od mantinelu našel Jana Stránského, kterému se podařilo střelou z první trefit volný prostor u tyče.

Jen co se domácí stihli trochu oklepat z úvodního nezdaru, přišel další direkt. V deváté minutě se v přesilové hře nejprve Valský dostal k šikovné teči, která mířila těsně vedle pravé tyče. O pár sekund později, již za stejného počtu hráčů, si Radivojevič udělal prostor na levé straně a zakončil, jeho střelu za brankovou čáru pak ještě usměrnil právě Jakub Valský, který tak zajistil dvoubrankové vedení.

Domácím se podařilo snížit na začátku patnácté minuty. Petružálek po odraženém puku ujel do úniku, v útočném pásmu pak zadovkou přihrál Tyleru Redenbachovi, který v Lašákově postavení našel skulinu.

Jenže Tygři do první sirény stihli vsítit další branku. Stalo se tak po Stránského vybojování puku po vhazování, puk se následně dostal na hůl Lukáše Vantucha, který z dobré pozice uklidil puk za Hrubcova záda.

Ve třiadvacáté minutě to již s domácími nevypadalo dobře – Severočeši využili přesilovou hru zásluhou Radivojeviče a Radima Šimka, který střelou z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě, skóre v té chvíli ukazovalo již tříbrankový rozdíl.

V sedmadvacáté minutě Hrubec vyrazil Dernerovu střelu, třinecký gólman si pohlídal i případné dorážky, ke kterým se však nikdo z dojíždějících soupeřů nedostal. Oceláři byli tou dobou pod tlakem soupeře a navíc nemohli střídat po zakázaném uvolnění, domácí kouč tak zvolil oddechový čas.

Výraznější oživení hry Třince však taktická porada nepřinesla. Do konce druhé třetiny domácí sice měli dobrou šanci na holi Rotha, který mohl proměnit dorážku vlastní střely odražené od zadního mantinelu, skákavý kotouč však nezkrotil a do šatny tak mužstva odcházela za skóre ukazujícího tříbrankový rozdíl.

Třetí třetina byla několik minut na mrtvém bodě, pak ale jako blesk z čistého nebe přišlo snížení stavu. Pověstnou jiskru naděje pro domácí barvy vykřesal v osmačtyřicáté minutě Kamil Kreps, který zkušeně zužitkoval Noskovu příhru a propálil Lašáka.

V samém závěru zápasu pak hostující Lakatoš úmyslně posunul Lašákovu branku a proti jeho týmu bylo nařízeno trestné střílení. K tomu se postavil Tomáš Netík, jehož exekuce byla úspěšná, střela prošla pod lapačkou.

Třinec pak ještě poslední půlminutu bojoval, hosté si výsledek již pohlídali a odvezli si tak cenný skalp konkurenta na čele tabulky.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Musím přiznat, že soupeř byl v první třetině aktivnější, hladovější a důraznější. V tu chvíli výhra právem patřila na jejich stranu. Do druhé části jsme vstoupili lépe, ale krátce nato jsme v oslabení dostali gól na 1:4 a vypadalo to, že výsledek je hotový. Musím ale poděkovat celému týmu a fanouškům, kteří nás hnali a chtěli, abychom to utkání zdramatizovali. Myslím, že ve třetí třetině jsme ukázali, že jsme schopni otáčet výsledky. Soupeř byl ale zejména do půle utkání lepší a proto o gól vyhrál.

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Vstoupili jsme do utkání s cílem hrát aktivně, koncentrovaně a pokorným vystupováním si naklonit štěstí na naši stranu, což se nám v závěru zápasu vyplatilo. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Zlobili jsme soupeře v jeho obranném pásmu, výborný výkon podal Janko Lašák a zaslouženě jsme dneska vyhráli.