Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Šlágr pro Oceláře! Slezané srazili Kometu!

06.01.2017 · Daniel Ježek
Páteční šestatřicáté kolo nabídlo hokejovou lahůdku v podobě duelu lídra tabulky s třetím týmem. Oceláři na svém ledě hostili brněnskou Kometu, té na cestě domů přibalili čtyřbrankový příděl. Hráči s drakem na hrudi zvítězili 4:1 a uhájili prvenství v extraligové tabulce.
36.kolo, pátek 6.1.2017
Třinec
Kometa Brno
4:1
Třetiny: 1:0, 1:0, 2:1  Branky a nahrávky: 14. Nosek, 35. Hrňa, 51. Irgl (Dravecký), 59. Špirko – 47. Čermák (Haščák, Kováčik). Rozhodčí: Hradil, Čech – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7, navíc Gulaši (KOM) 5 min. + DKÚ. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Střely na branku: 32:24. Zblokované střely: 16:6. Hity: 18:21. Vhazování: 46:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Jank, Hrabal, L. Doudera, Nosek – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Petružálek (A), Marosz, Hrňa – Chmielewski, Špirko, Sýkora.
HC Kometa Brno: Vejmelka – Trška, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, Král – Kvapil, H. Zohorna, M. Erat – Zaťovič (A), Čermák (C), Vincour – Dvořák, V. Němec, Haščák – Dymáček, R. Zohorna, Kratochvíl – Novák.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání měl aktivnější aktuální lídr tabulky, Oceláři si v prvních minutách klání vypracovali několik šancí. Nebezpečně pálili Adamský, Hrabal či Irgl, hostující brankář Vejmelka si dokázal poradit se všemi pokusy Slezanů. Domácí nevyužili ani početní výhodu ze šesté minuty, gólman Komety v ní vychytal Kanea a Irgla.

Kometa se do první vážnější šance dostala v minutě desáté, akce Vojtěcha Němce ale skončila jen v Hrubcově výstroji. Na druhé straně mohli udeřit Chmielewski se Špirkem, Vejmelka zůstal nepřekonán. V třinácté minutě pak Krajíček vyslal do sóla Krepse, jeho bekhendový blafák ale první trefu utkání nepřinesl.

WERK ARENA tak na první branku musela čekat do konce čtrnácté minuty, k radosti většiny fanoušků se prosadili domácí hokejisté. Malcovo vyhození se zastavilo u Davida Noska, obránce Ocelářů se nijak nerozpakoval a z první trefil horní roh hostující klece.

Kometa mohla srovnat v početní výhodě z předposlední minuty úvodní dvacetiminutovky, přesilovka, kterou rozdělila přestávka, se ale hostům nepovedla. Stejnou příležitost měli později také hráči s drakem na hrudi, přesilovkové střely Špirka či Rotha ale přesné nebyly.

Ještě větší šanci k dorovnán jednobrankového manka měli Brňané v minutě třicáté. Na trestné lavici v tu chvíli seděli domácí Irgl a Petružálek, hosté ale dvojnásobnou početní výhodu využít nedokázali. Podobně dopadli také domácí při své přesilovce, Petružálka totiž zastavila tyč Vejmelkovy branky.

Slezané se tak podruhé radovali až v třicáté páté minutě. Erik Hrňa zachytil hostující rozehrávku, z mezikruží pak přesnou střelou nedal Vejmelkovi sebemenší šanci. Kometa mohla na druhou trefu domácích velmi rychle odpovědět v početní výhodě po faulu Draveckého, Hrubec ale ránu Kvapila za svá záda nepustil. Gólman Ocelářů poté zlikvidoval i dva pokusy Gulašiho od modré čáry.

Třetí dějství začalo početní výhodou domácího celku, Vejmelka si poradil s pokusem Irgla. Branka tak přišla na druhé straně. Kováčikovo nahození od modré čáry před Hrubcem tečovali Marcel Haščák a Leoš Čermák, domácí brankář na druhou změnu letu kotouče nedokázal zareagovat.

Kometa mohla srovnat v následující přesilovce, ta se jí ale vůbec nepovedla. Hosté navíc sami inkasovali, jednalo se o velmi kuriózní branku. Karel Vejmelka nezastavil nahození Draveckého, kotouč se od jeho bruslí odrazil k dojíždějícímu Zbyňkovi Irglovi. Kapitán Ocelářů měl snadnou práci v podobě doklepnutí puku do prázdné branky.

Slezané mohli své vedení pojistit v pětiminutové přesilovce po vyloučení Gulašiho. V dobrých příležitostech stáli Marosz a Hrňa, Vejmelka ale jejich pokusy vyrazil. Neujala se ani rána Petružálka. Kometa v závěrečných minutách zkusila hru bez brankáře, trefa Rastislava Špirka stanovila konečnou podobu skóre. Oceláři 4, Kometa 1.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Měli jsme dobrý vstup do utkání, chtěli jsme hrát aktivně a napravit špatný dojem ze Zlína. V první třetině jsme měli tlak, je škoda, že jsme vedli jen o gól. Od třetí části byla hra vyrovnanější, hra byla rozkouskovaná množstvím přesilovek. Uklidnila nás až třetí branka Zbyni Irgla. Musím tým pochválit za výborný výkon po celé utkání.

Petr Haken (HC Kometa Brno): Chci především pogratulovat Třinci k vítězství. Pro nás se zápas v první třetině nevyvíjel dobře, domácí byli lepší. Dostali jsme gól po situaci, kterou jsme měli lépe zvládnout. Snižující gól byl pro nás vzpruhou, měli jsme další šance, dařilo se nám Třinec zabrzdit v rozletu. Rozhodla naše nevyužitá přesilovka pěti proti třem, kdy jsme skoro nevystřelili. Karel Vejmelka odchytal výborné utkání a tuhle nešťastnou situaci mu nikdo nemůže vyčítat, ale po třetí brance Ocelářů bylo rozhodnuto.