Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná série Ocelářů skončila na ledě Liberce

26.12.2016 · Martin Stebel, Kryštof Rossmann
Nic netrvá věčně. Šestizápasová šňůra výher třineckých Ocelářů se utrhla během 32. kola Tipsport extraligy na kluzišti mistrovského Liberce. Hostující mužstvo nenašlo recept na kompaktní obranu soupeře a pod Ještědem padli poměrem 0:3. Severočechům se tak povedla odveta, v letošním prvním vzájemném utkání totiž Ocelářům doma podlehli identickým výsledkem.
32.kolo, pondělí 26.12.2016
Liberec
Třinec
3:0
Třetiny: 1:0, 1:0, 1:0  Branky a nahrávky: 20. Ordoš (Vitásek, L. Krenželok), 38. L. Krenželok (J. Stránský, P. Jelínek), 49. J. Stránský (Bartovič) Rozhodčí: Hodek, Bulanov – Frodl, Zavřel Vyloučení: 3:4 Využití: bez využití Střely na branku: 24:15 Zblokované střely: 12:8 Hity: 12:20 Vhazování: 26:25 Diváci: 7287 Nejlepší hráči: Lukáš Krenželok - Cory Kane  
Bílí Tygři Liberec: Will (Lašák) – R. Šimek, Ševc (C), Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Havlín – Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Svačina, Bulíř, Radivojevič (C) – J. Stránský, Bližňák, Bartovič – Martin Procházka, Vantuch, J. Vlach – J. Mikyska.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Šimboch) – Hrabal, Linhart, Krajíček, Kania, Nosek, Jank, L. Doudera – Petružálek (C), Marosz, Hrňa – Irgl (C), Kane, Adamský (C) – Dravecký, Kreps, Rákos – J. Sýkora, Cienciala, Chmielewski – M. Kovařčík.

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do utkání s několika změnami v sestavě. Ve stavu nemocných byl Šimon Hrubec a Milan Doudera. I nadále absentovali obránci Roth a Galvas, hrát nemohli ani útočníci Špirko s Růžičkou. Tygři byli od úvodních okamžiků aktivnějším celkem, překvapit mohl Hamerlíka Bližňák, který ukořistil pas za brankou a nahozením před zařízení málem rozradostnil diváky poprvé. Slovenský gólman nakonec situaci ustál. Ve dvanácté minutě si připsal nebezpečnou střelu Ordoš. Šance opět vznikla v rohu kluziště, liberecký forvard si chytře vybruslil mezi kruhy. Rána ale "pátou díru" mezi nohama maskového muže nenašla.

Poté se důrazně ozvali také hosté, Kane nejprve bekhendem prověřil Willovy betony a o pár chvil se natlačil k levé tyči libereckého zařízení a kotouč poslal nad výstroj brankáře Tygrů. Od inkasovaní zastavila naše mužstvo pouze konstrukce a to rovnou dvakrát. Situaci si raději hlavní arbitr prohlédl na záznamu, nicméně na tom, že zůstane stav bezbrankový, se nic nezměnilo.

První branka byla k vidění v poslední minutě první části, kdy Jan Ordoš vymíchal v souboji jeden na jednoho obránce Ocelářů a pak perfektně provedenou kličkou do forhendu rozvlnit dvaadvacet vteřin před úvodní sirénou síť branky lídrů tabulky! Tygři pokračovali v aktivitě i po přestávce. Vitásek trefil bombou od modré tyč. Vantuchovo vyvedené sólo během oslabení zneškodnil Hamerlík.

Přehlídka příležitostí pokračovala, Radivojevičova Bulířem tečovaná rána prolétla těsně vedle tyče. Polovina utkání jako kdyby odbila dvouminutovku plnou šancí, nejprve Krenželokův baseballový odpal proskákal brankovištěm, o několik chvil později Hrabal napálil spojnici tyčí. Vantuch v druhém úniku během zápasu nerozpohyboval Hamerlíka a Maroszovu drzému průniku tygří obranou scházelo jen přesnější zakončení.

Nakonec diváci gól ve druhé dvacetiminutovce přeci jen viděli. Po přikopnutí Martina Ševce se do útočné třetiny vrhl Stránský, nerozmýšlel se a posunul kotouč na Lukáše Krenželoka. Ten svou dělovkou div nezničil síť, Hamerlík se nestihl přesunout včas. Rychlý nástup do třetin šelmy potvrdily i v závěrečném dějství. Milan Bartovič v rychlosti vyslal dělovku nápřhem a třinecký gólman kotouč vyrazil pouze k dojíždějícímu Filipu Pyrochtovi. Ten sice docílil branky, nicméně do kotouče úmyslně kopl a stav tedy zůstal neměnný.

Zápas si rozhodně nálepku šlágru zasloužil, o čemž diváky přesvědčil Marosz při bekhendovém pokusu během početní výhody i akce modrobílých v devětačtyřicáté minutě. Šimka sice obrana stihla zastavit, nicméně ke kotouči se dostal Bartovič, bleskurychle nahrál rozjetému Janu Stránskému a bekhendovou kličkou překonal Hamerlíka. Třinecký maskovaný muž neměl chvilku oddychu, v následující šanci se ocitl Ordoš, avšak tentokrát si vylámal zuby na jednom z betonů. Ve zbytku utkání už si Tygři vedení pohlídali a navíc nedovolili soupeři skórovat.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): „Nastoupili jsme do zápasu velmi slušně, duel se rozehrál ve velkém tempu. Soupeře jsme v prvních deseti minutách zatlačili do obranného pásma, ale největší šanci měl Třinec, kdy nastřelil břevno. Na konci zápasu byl stav na tyčky 2:2, takže v této statistice jsme si kvit. Myslím si, že jsme od poloviny zápasu začali tahat za delší konec provazu. Byli jsme aktivní v útočném pásmu a soupeř, i když byl nebezpečný v brejcích, jsme si s výpady obránci v kooperaci s Romanem Willem dokázali poradit. Vyhráli jsme zaslouženě.“

René Mucha (HC Oceláři Třinec): „Začali jsme dobře. První třetina nebyla z naší strany vůbec špatná, bohužel jsme v poslední minutě nechali větší prostor ve středním pásmu domácímu útočníkovi, který zakončil výborně. Nebyl to však zlomový moment, to byla celá druhá třetina, kdy jsme během dvou přesilovek téměř nevystřelili a na závěr inkasovali gól na 0:2. Poté jsme trochu vypadli z role, tlačili jsme se do útoku, ale domácí dobře bránili a my už jsme měli málo příležitostí ke střelbě. Prohrávali jsme souboje jeden na jednoho, neměli jsme kotouč na holích ve středním pásmu a po třetí brance se souboj téměř jen dohrával. Soupeři musím pogratulovat k jasnému vítězství.“