Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Další výhra! Oceláři porazili Energii 4:2!

22.12.2016 · Daniel Ježek
Oceláři v posledním kole před Štědrým dnem hostili karlovarskou Energii. Utkání prvního týmu s posledním bylo dlouho bezbrankové, první trefy přišly až po uplynutí poloviny utkání. WERK ARENA nakonec viděla šest branek, čtyři z nich vsítili Oceláři a připsali si tak do tabulky další tři body.
31.kolo, čtvrtek 22.12.2016
Třinec
Karlovy Vary
4:2
Třetiny: 0:0, 1:1, 3:1  Branky a nahrávky: 32. Irgl (Jank, Kane), 49. Kane (Linhart, Adamský), 52. Petružálek (Marosz), 59. Kane (Irgl, Adamský) – 33. Skuhravý (Dujsík, Harant), 53. Mullane (T. Rachůnek, Vachovec). Rozhodčí: Hejduk, Kika – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4091. Střely na branku: 24:26. Zblokované střely: 14:12. Hity: 10:8. Vhazování: 40:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Hrabal, Kania, Krajíček, M. Doudera, Jank, L. Doudera – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Dravecký – Cienciala, Špirko, Sýkora – Chmielewski.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Harant, Dujsík, M. Rohan, Sičák (A), Dvořák, Rýgl, Benák – Rachůnek, Tuominen, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), V. Tomeček – Kindl, Stloukal, Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek – Mullane.

Komentář k zápasu

Energie mohla udeřit hned na začátku druhé minuty, Tomečkův pas v přečíslení tří proti jednomu ale byl nepřesný. Hrubec následně zlikvidoval ránu Kindla. První větší šanci domácích měl v páté minutě na svědomí Rákos, Závorka byl připraven. O chvíli později v úniku neuspěl Marosz.

Energetici si následně vybojovali první početní výhodu, ta se ale hostům vůbec nevydařila. Mnohem větší rozruch nabídla minuta jedenáctá. Mullane s Grígerem nedotáhli svůj útok do zdárného konce, Dravecký pak v protiakci pálil těsně vedle.

Horké chvilky pro hostujícího brankáře přišly v posledních minutách úvodní dvacetiminutovky, kdy Oceláři hráli přesilovku. Závorka se vytáhl proti střele Milana Doudery a dorážkách Kanea. První část zápasu tak žádnou přesnou trefu nenabídla.

Hned v úvodu prostřední třetiny si Západočeši zahráli druhou početní výhodu, ani ta jim ale ke kýžené brance nepomohla. Nadějněji vypadal únik Stloukala, Hrubec však byl připraven. Ještě větší příležitost ke skórování se hostům naskytla v sedmadvacáté minuty, kdy hráli dvojnásobnou přesilovou hru. Kromě pokusu Sičáka, který Hrubec vytěsnil mimo svou klec, ale brankář Ocelářů nemusel zasahovat.

Skóre se tak poprvé měnilo až po uplynutí poloviny duelu. Dvojice Bohumil Jank - Zbyněk Irgl využila pravidla o hybridním icingu, druhý jmenovaný našel mezírku v Závorkově postoji a rozvlnil síť hostující branky. Vedení ale Slezanům vydrželo jen osmašedesát vteřin. Václav Skuhravý obešel bránícího Hrabala a střelou mezi Hrubcovy betony vyrovnal.

Hráči s drakem na hrudi si vzít vedení zpět v přesilovce z pětatřicáté minuty. Rána Krajíčka zacinkala na tyči, Irgla pak vychytal Závorka. Stejnou příležitost měla Energie na začátku poslední periody, ani pátá hra s jedním mužem navíc ale hostům úspěch nepřinesla. Dobrou šanci ke skórování pak měl ve čtyřicáté osmé minutě Kania, Závorka ale opět nechal vyniknout svou lapačku.

Změnu stavu tak přinesla až minuta následující. Střelu Tomáše Linharta od modré čáry Závorka pořádně neviděl, kotouč proto vyrazil jen k volnému Corymu Kaneovi. Americký forward v třineckých službách si potáhl kotouč na bekhend a zavěsil do odkryté branky.

Navýšit své vedení mohli Oceláři v úvodu poslední desetiminutovky klání, kdy dostali možnost dvouminutové přesilovky pěti proti třem. Tu za padesát devět vteřin zužitkoval Jakub Petružálek, který z mezikruží trefil levý horní roh Závorkovy branky. Pokračující klasickou přesilovku Oceláři nevyužili.

Brankový účet utkání ale uzavřen nebyl. Energie za minutu a půl snížila na rozdíl jediného gólu. Přečíslení, které se zprvu zdálo jako překombinované, využil Patrick Maurice Mullane a opět dal naději hostujícímu celku v zisk bodů.

Klid na domácí hokejky mohl v šestapadesáté minutě přinést Petružálek, jeho druhé gólové radosti ale zabránila pravá tyč Závorkovy klece. Energie zkusila srovnat krok v závěru klání, kdy hrála se šesti hráči v poli. Toho ale využil Cory Kane, který střelou do odkryté branky pečetil výhru Ocelářů.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Soupeř by na nás dobře nachystaný, na začátku jsme se nedostali do žádného tlaku, hra byla vyrovnaná. Po vstřeleném gólu jsme hned inkasovali. Klíčovým momentem byla naše dvojnásobná přesilovka. Chci našemu týmu moc poděkovat za bojovnost v posledním období. Přeji všem šťastné a veselé Vánoce!

Jan Tlačil (HC Energie Karlovy Vary): Chtěl bych především poděkovat našim hráčům, kteří odvedli výkon na hranici svých možností. Zápas rozhodla třinecká přesilovka pět na tři v závěru.