Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Střelecká aktivita nestačila, Oceláři berou bod

25.11.2016 · Daniel Ježek
Čtyřiadvacáté kolo Tipsport extraligy proti sobě postavilo vedoucí Oceláře a pátý hradecký Mountfield. Utkání začalo přestřelkou v první třetině, s postupujícím časem ale gólů ubývalo. O vítězi nakonec muselo rozhodnout prodloužení, ve které druhý bod získali hosté. Slezané tak berou bod jeden.
24.kolo, pátek 25.11.2016
Třinec
Mountfield HK
3:4p
Třetiny: 2:2, 1:1, 0:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 4. Petružálek (Špirko), 19. Marosz (Hrabal, Hrňa), 38. Marosz (Martin Růžička, Dravecký) – 12. Červený (Bednář, Gregorc), 17. Džerinš (Červený, Šimánek), 31. Köhler (Newton, Rybár), 62. Kukumberg (Gregorc, Bednář). Rozhodčí: Robin Šír, Petr Úlehla – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 371. Střely na branku: 33:15. Zblokované střely: 13:6. Hity: 8:7. Vhazování: 50:21. Nejlepší hráči: Rostislav Marosz – Bedřich Köhler.  
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Bartko – Petružálek (A), Špirko, Hrňa – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Irgl (C) – Adamský (A), Polanský, J. Sýkora – Kane.
Mountfield HK: Rybár – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek, Džerinš, Červený (A) – Köhler, Kukumberg, Bednář (C) – R. Pavlík, Dragoun, Jarůšek – T. Knotek, J. Veselý, P. Beránek.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty utkání byly v režii domácích hokejistů. Oceláři hýřili aktivitou, svého soka téměř nepouštěli z obranné třetiny. Brankář Patrik Rybár měl plné ruce práce s třineckými šancemi, hradecký gólman odolával do čtvrté minuty. V té jej překonal Jakub Petružálek, který dokázal využít zmatků v předbrankovém prostoru a poslal volný kotouč do sítě.

Mountfield ale rychle inkasovaná branka nepoložila, spíše nakopla. Hosté se postupem času dostávali do tempa, po uplynutí poloviny úvodní dvacetiminutovky byli lepším týmem na ledě. Hradci hodně pomohla první přesilovka zápasu, kdy na trestné lavici seděl Nosek. Jaroslav Bednář ze své typické pozice u hrazení našel volného Rudolfa Červeného, na jehož volej Hrubec neměl nárok.

Gólově bohatá perioda pokračovala i nadále, hosté po dalších pěti minutách otočili skóre na svou stranu. Třinecká obrana si všímala jen Červeného, na najíždějícího Andrise Džerinše ale úplně zapomněla. Lotyšský forward propálil Hrubce mezi betony. Oceláři se ale s nepříznivým stavem smířit nehodlali a ještě do přestávky srovnali. Hráči s drakem na hrudi také využili přesilovku, Hrabalovu střelu mimo Rybárův dosah tečoval Rostislav Marosz./p>

Také vstup do prostřední periody se lépe povedl domácím hráčům. Slezané si svou aktivitou vybojovali početní výhodu, v ní na Rybára vyslali několik střel. Ani jedna ale svůj cíl nenašla. Hradečtí kontrovali stejnou mincí, jejich přesilovka ale úspěšnější, než ta domácí, nebyla.

WERK ARENA tak další branku viděla až v první minutě druhé poloviny duelu. Mountfield dvakrát za sebou ujel do rychlého brejku, ten druhý znamenal třetí kotouč v Hrubcově síti. Brankář Ocelářů dokázal vyrazit střelu Newtona, na dorážku z hole Bedřicha Köhlera už ale byl krátký.

Hosté pokračovali v aktivní hře také v následujících minutách, do druhé přestávky ale další trefu nepřidali. To Oceláři ano. Domácí nakopla akce Martina Růžičky, po které se Slezané vrhli do útoku. Snažení hráčů s drakem na hrudi korunovala chytrá trefa Rostislava Marosze, který využil nohu vracejícího se Pláňka. Hostující bek si srazil puk do vlastní sítě.

Také závěrečná perioda tak začínala za nerozhodného stavu. Úvodní minuty poslední třetiny patřily domácím hráčům, kteří si jednak vybojovali početní výhodu, tak měli několik slibných střeleckých pokusů. Asi v největší šanci byl Martin Adamský, který se dostal za hostující obranu, na Rybára si ale nepřišel.

Další minuty třetiny nápadně připomínaly průběh úvodní dvacetiminutovky, kdy se Hradečtí, po odeznění tlaku domácích, dostávali do tempa. Mountfield se dostal do několika dobrých příležitostí, v té největší stál Džerinš. Lotyšský forward měl před sebou volno, prudkou ránou ale těsně minul horní roh Hrubcovy branky.

Závěrečné minuty periody nabídly několik šancí na obou stranách. Rozhodnout utkání ve prospěch svého týmu mohli Rákos, Růžička, Kukumberg či Džerinš. Pokus ani jednoho z jmenovaných ale svůj cíl nenašel. Šedesát minut tak vítěze neurčilo, ke slovu se proto dostalo prodloužení tři na tři.

Z prodloužení uplynuly necelé dvě minuty a utkání znalo vítěze. Domácí zcela zapomněli na Romana Kukumberga, který vymíchal Hrubce a zavěsil pod horní tyč. Dva body tak putují pod Bílou věž, Oceláři berou jeden bod.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "Do utkání jsme vstoupili aktivněji, dali rychlou branku. Hosté ale pak otočili zápas a my dvakrát dotahovali. Ve třetí třetině jsme možná byli aktivnější, soupeř ale měl dvě obrovské šance. Z brejků ale naštěstí neskóroval. V prodloužení jsme první šanci měli my, bohužel jsme ale ani nevystřelili. Hradec pak trestal, takže mu gratuluji k vítězství."

Pavel Hynek (Mountfield HK): "Do zápasu jsme vstoupili hodně opatrně a pasivně. Rychle jsme inkasovali, pro další vývoj bylo důležité naše rychle rovnání. Pak jsme šli do vedení, domácí vyrovnali. Byla to přetahovaná o výsledek. Před zápasech bychom brali bod, v závěru utkání jsme ale šance rozhodnout. V prodloužení se štěstí přiklonilo na naši stranu. Domácí mají výborné mužstvo, prodloužení, kde je hodně prostoru, dokáží odehrát výborně. Umějí podržet kotouč, prostřídat, z toho jsme měli obavy. Utkání jsme chtěli dotáhnout až do nájezdů, pak se ale otevřelo okénko, které jsme využili. Druhý bod je pro nás nesmírně cenný, hráčům musím za výkon poděkovat."