Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři letos poprvé padli, ze Zlína však vezou bod

02.10.2016 · Martin Stebel
Nic netrvá věčně. Obdivuhodná série výher třineckých Ocelářů v úvodu extraligové sezony skončila na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Svěřenci trenérského týmu Kýhos-Mucha-Kopřiva sice po většinu utkání vedli, nakonec však po tuhém boji podlehli 3:4 v samostatných nájezdech. Góly Ocelářů postupně zaznamenali Kreps, Chmielewski a Adamský.
9.kolo, neděle 2.10.2016
Zlín
Třinec
4:3sn
Třetiny: 1:1, 1:2, 1:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 1. Bukarts (Marušák, P. Holík), 35. Honejsek (Marušák), 53. P. Holík (Bukarts, Říčka), rozh. nájezd Honejsek – 15. Kreps (Rákos), 30. Chmielewski (Marosz, Hrňa), 39. Adamský (Polanský) Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümel Vyloučení: 3:3 Využití: 1:0 Diváci: 4136 Střely na branku: 32:22 Zblokované střely: 6:13 Hity: 11:10 Vhazování: 42:38 Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3 Nejlepší hráči: Tomáš Štůrala – Cory Kane. 
PSG Zlín: Štůrala – Kotvan, Matějíček, Blaťák, Marušák, Žižka, Bořuta – Říčka, P. Holík, Bukarts – Honejsek, Chytil, O. Veselý – Kubiš, Popelka, J. Ondráček – Šťastný, Hrazdíra.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Kane, Petružálek – Adamský, Polanský, Irgl – Dravecký, Rákos, Kreps – Chmielewski, Marosz, Hrňa.

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do utkání ve Zlíně v identické sestavě, jak tomu bylo během pátečního střetnutí proti Chomutovu. Někteří domácí fandové se ještě nestačili usadit na svá místa a už mohli v radostném opojení křičet "gól". Petr Holík potáhl hned v první minutě puk, z pravého kruhu jej nahrál na modrou čáru pro obránce Marušáka, jehož prudkou ránu dokázal pohotově v předbrankovém prostoru tečovat lotyšský forward Roberts Bukarts - 1:0.

Oceláře tahle nepříjemnost nesrazila a v dalším průběhu byla aktivita na jejich hokejkách. V polovině třetí minuty se řítil do zakončení Cory Kane, jenže domácí strážce svatyně Štůrala byl pozorný. Chvíli poté se zajímavá situace konala na druhé straně hrací plochy. Rychlá souhra v přečíslení v podání dvojice Bukarts-Říčka však skončila nezdarem.

Po polovině třetiny se v nadějné pozici ocitl Rostislav Marosz, který ale svou kličku nedokázal gólově zúročit. Skóre bylo srovnáno v čase 15:00. Výbornou práci vykonal Daniel Rákos, který u hrazení přetlačil obránce Kotvana a optimálně načasoval nahrávku pro Kamila Krepse, jehož střela "golfákem" zapadla za záda zlínského brankáře - 1:1!

Prostřední dějství odstartovalo herní dominancí třineckých hráčů. Hned po minutě ukázal šikovnost Jiří Polanský, jenž lehkou "žabičkou" oslovil Zbyňka Irgla. Ten ovšem ztroskotal na spolehlivém Štůralovi. Pár okamžiků poté mohl překlopit vývoj tvrdou ránou ze střední vzálenosti Lukáš Galvas, ale ani jemu nebylo souzeno. Oceláři se ujali vedení těsně před polovinou základní hrací doby, kdy zaúřadovala čtvrtá formace. Marosz zatáhl puk do pásma, na ose hřiště viděl Hrňu, který jen lehce posunul touš na hokejku Arona Chmielewského. Polský křídelník zachoval chladnou hlavu a umístěnou střelou pod horní tyč skóroval - 1:2!

Ševci srovnali krok pět minut poté v početní výhodě. Jiří Marušák znovu ukázal výbornou orientaci v prostoru, mezi kruhy viděl zcela volného Antonína Honejska, který se obtočil okolo vlastní osy a překonal Hrubce - 2:2. Pro Oceláře mohlo být ještě hůře zhruba půl minuty později, kdy zahrozil Pavel Kubiš. Třinecký gólman však ukázal pružnost a prezentoval se bravurním zákrokem.

Znovu tedy zafungovala stará sportovní pravda "nedáš-dostaneš". 77 vteřin před koncem druhé části Polanský za brankou přetlačil Blaťáka, jednoruč adresoval mezi kruhy nahrávku pro svého tradičního parťáka Martina Adamského, jenž střelou švihem zamířil naprosto precizně - 2:3!

Začátkem poslední periody byla patrná urputná snaha domácích. Poměrně nadějné možnosti Říčky či Popelky ale úspěchem žlutomodrých neskončily. Aktivitou hýřil rovněž obránce Tomáš Žižka, jehož pumelici ve 44. minutě Hrubec bez větších problému zpacifikoval. Oceláři se v těchto minutách soustředili především na defenzívu, ale občas byli i oni směrem dopředu nebezpeční. Pokus Daniela Rákose byl sice z kategorie propagačních, přesto ale Štůrala měl plnou lapačku práce.

Sedm a půl minuty před koncem třetiny už na kostce nad ledem stadionu Luďka Čajky svítil nerozhodný stav. Poměrně nenápadné nahození Petra Holíka z levého křídla trefilo nohu Josefa Hrabala a puk se velmi šťastně došoural do Hrubcovy klece - 3:3.

Poslední minuty základního časového limitu se nesly ve znamení převahy týmu z Baťova města, jenže dobře organizovaná obrana hostů na čele se Šimonem Hrubcem byla pozorná a majitele bonusového bodu tak určil až nastavený čas.

Po půlminutě prodloužení mohl třineckým přisoudit triumf Kreps, jenže poloodkrytou branku netrefil. Na druhé straně byl blízko rychlonohý Antonín Honejsek, který zkoušel Hrubce překonat blafákem, ale gólman hostů měl beton na svém místě. Rozhodovalo se tedy až v samostatných nájezdech. V těch se prosadil pouze zlínský Antonín Honejsek. Oceláři tak letos poprvé ochutnali hořkost extraligové porážky, ze Zlína cestují s jedním bodem.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): "My jsme věděli, že proti lídrovi tabulky můžeme uspět jedině disciplinovaným výkonem a velkou pracovitostí. Když se podíváte na soupisky, tak je vidět, že kvalita je na straně soupeře. Myslím si, že během celého zápasu jsme to zvládli, štěstí se k nám přiklánělo i odklánělo. Nakonec se k nám přiklonilo, takže jsme brali ten druhý bod, který je velice cenný a jsme za něj rádi."

René Mucha (HC Oceláři Třinec): "První třetinu ovlivnila rychle inkasovaná branka, takže chvíli trvalo než jsme se zase dostali do hry. Myslím, že pak v průběhu dalších deseti minut jsme byli aktivnější a po zásluze jsme vyrovnali. Ve druhé třetině jsme měli pár možností, kdy jsme mohli odskočit na rozdíl dvou branek, ale bohužel se nám to nepodařilo. Přesto jsme po dvou třetinách šli do kabin s vedením o gól. Dalo se čekat, že domácí se budou do brány tlačit víc a víc a bohužel jsme dostali vyrovnávací gól. Dovednostní soutěž dnes vyhráli domácí, takže já jim gratuluji. Poděkovat bych chtěl našim fanouškům, protože jich přijelo hodně a bylo je hodně slyšet."